Τα επίσημα στοιχεία του νέου Ford Puma ST Powershift των 170 ίππων

Είναι 1.000άρι με 170 ίππους, 7άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και συνδυάζεται με μια σπορ εκδοχή του Ford Puma που έχει τα διακριτικά ST, με την εταιρεία να το παρουσιάζει και επίσημα πλέον.

Τα επίσημα στοιχεία του νέου Ford Puma ST Powershift των 170 ίππων

Είναι 1.000άρι με 170 ίππους, 7άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και συνδυάζεται με μια σπορ εκδοχή του Ford Puma που έχει τα διακριτικά ST, με την εταιρεία να το παρουσιάζει και επίσημα πλέον.

Η Ford έκανε την επίσημη αποκάλυψη της πιο ισχυρής έκδοσης του 1.0 EcoBoost που αποδίδει 170 ίππους. Αυτός βρίσκεται κάτω από το καπό του Puma και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη Powershift 7 σχέσεων, που έχει και paddles αλλαγών πίσω από το τιμόνι.

Αυτή είναι η ισχυρότερη εκδοχή του συγκεκριμένου κινητήρα, αφού μέχρι πρότινος απέδιδε 155 ίππους. Κάνοντας χρήση ήπιας υβριδικής τεχνολογίας 48V, αποδίδει 170 ίππους στις 5.750 σ.α.λ. και 248 Nm ροπής, που είναι διαθέσιμα στο σύνολό τους από τις 3.000 σ.α.λ.

Η μετάδοση της κίνησης περνάει στους εμπρός τροχούς, με την τυπική επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 7,4 δευτερόλεπτα. Η κατανάλωση καυσίμου σύμφωνα με τον κατασκευαστή είναι 6,3 λτ./100 χλμ. με τις εκπομπές CO2 να ανέρχονται στα 144 γρ./χλμ.

Το ήπιο υβριδικό σύστημα ενεργοποιεί την ανάκτηση ενέργειας πιο γρήγορα από ό,τι σε άλλες εφαρμογές για ταχύτερη επαναφόρτιση της  μπαταρίας 48V ιόντων λιθίου. Αυτό επιτρέπει στην ενσωματωμένη μίζα/γεννήτρια που παίρνει κίνηση μέσω ιμάντα (BISG) να προσφέρει πρόσθετη ροπή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ώστε να εξασφαλιστεί βελτιωμένη απόδοση στις χαμηλότερες στροφές. Επιπρόσθετα, η αυξημένη ανάκτηση ενέργειας προσφέρει επιπλέον 10 ίππους ηλεκτρικής υποβοήθησης από τη μίζα/γεννήτρια που ενισχύει τη μέγιστη ισχύ.

Το νέο Ford Puma ST Powershift διαθέτει ενεργές βαλβίδες εξαγωγής, με στόχο την αυξημένη απόδοση, ενώ παράλληλα έχει τη χαρακτηριστική χροιά κατά την επιτάχυνση. Αυτή ελέγχεται από τα προγράμματα οδήγησης, με τη βαλβίδα να παραμένει κλειστή στα Normal και Eco και να ανοίγει στο Sport, προκειμένου να δημιουργήσει με τον ήχο της μια πιο σπορ αίσθηση.

Όσον αφορά το πλαίσιο, υιοθετεί σχεδόν το σύνολο των τεχνολογιών που συναντάμε στο Puma ST 1.5 EcoBoost των 200 ίππων. Ο πίσω ημιάκαμπτος άξονας είναι ίδιος, με υψηλότερη στρεπτική ακαμψία κατά 50% σε σχέση με το απλό Puma, έχοντας αντιστρεπτική δοκό 28 χιλιοστών πίσω και 24 χιλιοστών εμπρός.

Επίσης, τα πατενταρισμένα ελατήρια ανακατανομής πλευρικών φορτίων της Ford βελτιώνουν επίσης την ευστάθεια, την ευελιξία και την απόκριση του Puma ST Powershift. Αυτά τα ελατήρια συνεργάζονται με αμορτισέρ διπλού θαλάμου της Hitachi εμπρός και πίσω που προσαρμόζουν τη δύναμη απόσβεσης με βάση τη συχνότητα των κραδασμών που μεταδίδονται από το οδόστρωμα.

Σχεδιαστικά, ξεχωρίζει χάρη σ’ ένα splitter της Ford Performance που είναι ενσωματωμένο στον εμπρός προφυλακτήρα δεν «δηλώνει» μόνο τα σπορ διαπιστευτήρια του Puma ST Powershift, αλλά αυξάνει επίσης την κάθετη αεροδυναμική πίεση του εμπρός τμήματος κατά περίπου 80% σε σχέση με το βασικό Puma. Μία μεγάλη πίσω αεροτομή οροφής και ο χαρακτηριστικός πίσω διαχύτης δίνουν επίσης το παρών. Επίσης, οι άνω και κάτω γρίλιες στο εμπρός μέρος, σήμα κατατεθέν των μοντέλων ST, είναι σχεδιασμένες για να μεγιστοποιούν την ικανότητα ψύξης και την αποδοτικότητα του κινητήρα.

Στο εσωτερικό, τα στάνταρ χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν σπορ καθίσματα εξελιγμένα από την Ford Performance, φινιρισμένα με premium συνθετικό υλικό Sensico με δερμάτινη αίσθηση, βάση ασύρματης φόρτισης, θερμαινόμενο παρμπρίζ Quickclear, εμπρός και πίσω αισθητήρες στάθμευσης, υαλοκαθαριστήρες με αισθητήρα βροχής, μόντεμ FordPass Connect, και  σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC 3 της Ford, συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto.

Οι διαθέσιμες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού περιλαμβάνουν Pre-Collision Assist με Active Braking, Active Park Assist, Cross Traffic Alert με Active Braking και Intelligent Speed Limiter.

Δείτε εδώ την τιμή του νέου Ford Puma ST Powershift 170

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!