Ιστορικό υψηλό κερδών αλλά και bonus ρεκόρ για τους εργαζόμενους από τον όμιλο Stellantis

Ο όμιλος Stellantis ανακοίνωσε ότι θα μοιράσει στους εργαζόμενούς του δύο δισεκατομμύρια ευρώ με την μορφή bonus με φόντο κέρδη 16,8 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2022

Ιστορικό υψηλό κερδών αλλά και bonus ρεκόρ για τους εργαζόμενους από τον όμιλο Stellantis

Ο όμιλος Stellantis ανακοίνωσε ότι θα μοιράσει στους εργαζόμενούς του δύο δισεκατομμύρια ευρώ με την μορφή bonus με φόντο κέρδη 16,8 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2022

Το 2022, παρά τις προκλήσεις σε επίπεδο προμήθειας πρώτων υλών και τα προβλήματα που πηγάζουν από την μεταβατική περίοδο για την αυτοκινητοβιομηχανία, υπήρξε ιδιαιτέρως προσοδοφόρο για τον όμιλο Stellantis. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων ο όμιλος κατέγραψε αυξημένα έσοδα κατά 18% σε 179,6 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ τα καθαρά κέρδη του ανήλθαν σε 16,8 δισεκατομμύρια ευρώ, μέγεθος αυξημένο κατά το εντυπωσιακό ποσοστό του 26% σε σχέση με το 2021.

Υπό αυτό ακριβώς το σκεπτικό και ο όμιλος Stellantis ανακοίνωσε bonus ρεκόρ για τους εργαζόμενους του καθώς σχεδιάζει να μοιραστεί μαζί τους δύο δισεκατομμύρια ευρώ. Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο ποσό είναι προσαυξημένο κατά 200 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος αλλά και αποτελεί ιστορικό υψηλό στην ομολογουμένως σύντομη ιστορία του ομίλου που στεγάζει 16 αυτοκινητοβιομηχανίες.

«Αποτελεί την αναγνώριση της συμβολής των εργαζομένων στον όμιλο Stellantis στην νίκη του σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό οικονομικό περιβάλλον. Όταν η εταιρεία πάει καλά, το ίδιο πρέπει να ισχύει και για τους εργαζόμενους. Αυτή είναι η νοοτροπία μας», δήλωσε σχετικά ο επικεφαλής του ομίλου, Carlos Tavares.

Παράλληλα με τους εργαζόμενους του ομίλου, αυτονόητα ωφελημένοι θα είναι και οι μέτοχοι του ομίλου καθώς τα παραπάνω μεγέθη συνεπάγονται μερίσματα ύψους 4,2 δισεκατομμυρίων ευρώ ή 1,34 ευρώ ανά μετοχή. Να σημειωθεί ότι ταυτόχρονα με τα παραπάνω ο όμιλος διαθέτει ρευστότητα 61,3 δισεκατομμυρίων ευρώ ενώ έως το τέλος της χρονιάς σχεδιάζει  πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ.

Από προϊοντικής άποψης ο όμιλος ανακοίνωσε την αύξηση των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων από 23 σε 47 μοντέλα εντός του 2023 με την προοπτική, έως το τέλος της δεκαετίας οι ηλεκτροκίνητες εκδόσεις και μοντέλα να ξεπερνούν τα 75.

Σε ό,τι αφορά την χρονιά που πέρασε, να σημειωθεί επίσης ότι ο πολυσυλλεκτικός όμιλος απέσπασε την πρώτη θέση σε ότι αφορά τις πωλήσεις ηλεκτρικών ελαφρών επαγγελματικών μοντέλων (LCV) και τη δεύτερη στα ηλεκτροκίνητα, ανεξαρτήτως είδους και κατηγορίας στην Ευρώπη (ΕU30).

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!