Alfa Romeo Giulia SWB Zagato: Νέος κορυφαίος ρόλος για την Giulia

H ιταλική φίρμα θα ενώσει τις δυνάμεις της με τον οίκο Zagato δημιουργώντας μια υψηλών επιδόσεων και coupe προδιαγραφών παραλλαγή της Giulia η οποία θα λειτουργήσει ως το νέο “halo car” της Alfa

Alfa Romeo Giulia SWB Zagato: Νέος κορυφαίος ρόλος για την Giulia

H ιταλική φίρμα θα ενώσει τις δυνάμεις της με τον οίκο Zagato δημιουργώντας μια υψηλών επιδόσεων και coupe προδιαγραφών παραλλαγή της Giulia η οποία θα λειτουργήσει ως το νέο “halo car” της Alfa

H ιταλική φίρμα έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό την πρόθεσή της να επανέλθει δυναμικά στην κατηγορία των sportscar με… διαθέσεις supercar πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησαν μοντέλα όπως η GTC και η 8C. Αρχικά μάλιστα το σενάριο προέβλεπε την εξέλιξη των πνευματικών απογόνων των δύο παραπάνω μοντέλων, ωστόσο αυτή η εκδοχή εγκαταλείφθηκε λόγω και των αλλαγών που προέκυψαν σε εταιρικό επίπεδο και με φόντο την μετάβαση υπό τη στέγη του ομίλου Stellantis.

Πλέον ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, η Alfa Romeo θα αποκτήσει το δικό της halo car με αφετηρία την Giulia και την υπογραφή του ιταλικού οίκου Zagato. Προς το παρόν το μόνο δείγμα του μοντέλου είναι ένα αφαιρετικό teaser που δημοσιοποιήθηκε μέσω social media και το οποίο αποκαλύπτει το πίσω φως φρένου αλλά και την ονομασία του μοντέλου.

Όπως αυτή υποδηλώνει, θα πρόκειται για μια παραλλαγή της Giulia με κοντό μεταξόνιο το οποίο επίσης θα συνεπάγεται την μετατροπή του ιταλικού μοντέλου σε ένα δυναμικό coupe που προφανώς θα φέρει τα ιδιαίτερα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του ιταλικού οίκου ο οποίος έχει μακρά παράδοση συνεργασίας με την Alfa Romeo.

Mε δεδομένες τις συνήθειες της Zagato, θα πρέπει να αναμένουμε και σχεδιαστικές αναφορές στο παρελθόν κάτι που είχε επιβεβαιώσει στο πρόσφατο παρελθόν και ο επικεφαλής της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato ο οποίος είχε δηλώσει ότι ορισμένα σχεδιαστικά στοιχεία θα παραπέμπουν στην T33 Stradale της δεκαετίας του 1960.

Σε ό,τι αφορά το κινητήριο σύνολο, το πιθανότερο είναι το σπορ μοντέλο να υιοθετήσει ένα κινητήρα εσωτερικής καύσης, εν προκειμένω μια βελτιωμένη εκδoχή του V6 των 2,9 λίτρων ο οποίος έχει ήδη φτάσει τους 550 ίππους. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν ήδη αναφορές για μια ηλεκτροκίνητη παραλλαγή του sportscar με δεδομένη την πρόσφατη άφιξη της Maserati Grecale Folgore ενώ δεν αποκλείεται και η χρήση plug-in υβριδικής τεχνολογίας η οποία θα αναλάβει να αυξήσει σημαντικά το παραπάνω μέγεθος.

Όπως και να έχει, όπως τόνισε προσφάτως ο επικεφαλής της ιταλικής φίρμας το νέο sportscar «θα είναι συναρπαστικό, εκλεκτικό αλλά και ακριβό» διευκρινίζοντας ότι περισσότερες ανακοινώσεις αναμένονται τον Μάρτιο του 2023.

Αυτό που εξίσου θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο με βάση τα παραπάνω, είναι ότι θα πρόκειται για ένα μοντέλο που θα κατασκευαστεί σε εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό αντίτυπο και θα αποτελέσει ιδανικό αποχαιρετισμό για την Giulia αλλά και για τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, εν όψει της νέας ηλεκτρικής εποχής της Alfa Romeo η οποία θα έχει «ολοκληρωθεί» το 2027, καθώς όπως έχει ανακοινωθεί, εφεξής, η ιταλική φίρμα θα διαθέτει αποκλειστικά ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!