F1: H Mercedes άργησε να διαγνώσει τα προβλήματα της W13

Ο επικεφαλής της Mercedes στη Formula 1, Toto Wolff, δήλωσε ότι η γερμανική ομάδα άργησε να αναιρέσει κάποια από τα λανθασμένα βήματα εξέλιξης που έκανε με το φετινό μονοθέσιο.

F1: H Mercedes άργησε να διαγνώσει τα προβλήματα της W13

Ο επικεφαλής της Mercedes στη Formula 1, Toto Wolff, δήλωσε ότι η γερμανική ομάδα άργησε να αναιρέσει κάποια από τα λανθασμένα βήματα εξέλιξης που έκανε με το φετινό μονοθέσιο.

Η ομάδα της Mercedes, Πρωταθλήτρια Κατασκευαστών των προηγούμενων 8 ετών, δεν έχει ακόμα καταφέρει να σημειώσει νίκη στο φετινό Πρωτάθλημα. Η τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν το 2011. Ο σχεδιασμός του φετινού γερμανικού μονοθεσίου αποδείχθηκε ότι δεν ήταν ιδανικός για τους φετινούς τεχνικούς κανονισμούς μονοθεσίων. Η αεροδυναμική χαρτογράφηση της W13 της επιτρέπει να αποδίδει βέλτιστα μόνο με μικρή απόσταση από το έδαφος, μία κατεύθυνση η οποία δεν έχει αποδειχθεί η πιο αποδοτική φέτος.

Η Mercedes έχει αντιμετωπίσει προβλήματα porpoising, καθώς και αναπηδήσεων λόγω επαφής του δαπέδου με την άσφαλτο, με ένα αρκετά άκαμπτο μονοθέσιο, απαραίτητο χαρακτηριστικό για να λειτουργήσει σωστά η αεροδυναμική του διαμόρφωση. Ωστόσο, έχει αποδειχθεί φέτος ότι στις περισσότερες πίστες, οι πιο μαλακές ρυθμίσεις αναρτήσεων δίνουν καλύτερα αποτελέσματα.

Η Mercedes πιστεύει ότι βρίσκεται σε καλό στάδιο κατανόησης των προβλημάτων της φετινής W13 και έχει επικεντρωθεί στην προσπάθεια να διασφαλίσει ότι δεν πρόκειται να επανεμφανιστούν στο μονοθέσιο του 2023, με το οποίο η γερμανική ομάδα ευελπιστεί να επιστρέψει στη διεκδίκηση τίτλων. Ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, δήλωσε ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος στην αρχή της σεζόν, καθώς η ομάδα διαπίστωσε ότι τα δεδομένα από τα εργαλεία προσομοίωσης του εργοστασίου της δεν τη βοηθούσαν να εντοπίσει έγκαιρα τα προβλήματα σχεδιασμού της W13.

Όπως δήλωσε ο Wolff: «Μας έλειπαν τα εργαλεία, οι προσομοιώσεις και η κατανόηση για την αποκάλυψη των προβλημάτων που δημιουργήσαμε, με τον τρόπο που εξελίχθηκε το μονοθέσιο. Δεν μπορούσαμε να το λειτουργήσουμε εκεί που θέλαμε αεροδυναμικά, και μηχανικά δεν ήταν ποτέ στο σωστό πλαίσιο. Μας πήρε μήνες να αναιρέσουμε κάποια από τα βήματα που κάναμε».

«Έτσι, δεν είναι ότι πιστεύω ότι ανακαλύψαμε το Άγιο Δισκοπότηρο, ότι κατανοούμε τα πάντα και τα πράγματα θα είναι εκπληκτικά του χρόνου. Αλλά αυτή είναι μια κρίσιμη περίοδος: κυριολεκτικά τους επόμενους ένα με δύο μήνες πρέπει, με κάποια ακρίβεια, να καταλάβουμε τι πρέπει να γίνει για την επόμενη χρονιά».

Ο Lewis Hamilton δήλωσε: «Το μονοθέσιο έχει δυνατότητες. Έχουμε αεροδυναμικό φορτίο, απλά σε κάποια σημεία δεν μπορούμε να το αξιοποιήσουμε. Και η ποιότητα κύλισης, φυσικά, είναι ένας τομέας που μπορούμε πάντα να είμαστε καλύτεροι. Έτσι, είμαι άνετος με την κατεύθυνση που ακολουθούμε. Έχω 1000% εμπιστοσύνη στα παιδιά στο εργοστάσιο, που συναρμολογούν όλα αυτά τα κομμάτια του παζλ, και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα είμαστε και πάλι σε θέση να παλέψουμε του χρόνου».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!