F1: O Hamilton έπλεξε το εγκώμιο της Red Bull

O Lewis Hamilton εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα της Red Bull και τον Adrian Newey και παραδέχθηκε ότι έχουν αποδείξει πως δεν είχε δίκιο όταν το 2011 την είχε αποκαλέσει «μια εταιρεία ποτών».

F1: O Hamilton έπλεξε το εγκώμιο της Red Bull

O Lewis Hamilton εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα της Red Bull και τον Adrian Newey και παραδέχθηκε ότι έχουν αποδείξει πως δεν είχε δίκιο όταν το 2011 την είχε αποκαλέσει «μια εταιρεία ποτών».

Στις συνεντεύξεις πριν από το GP Ολλανδίας, ο Lewis Hamilton μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα της Red Bull, όταν ρωτήθηκε για την εντυπωσιακή επίδοση του Max Verstappen στο GP Βελγίου του περασμένου Σαββατοκύριακου, όπου κατέκτησε τη νίκη από την 14η θέση εκκίνησης.

Ο Hamilton απάντησε: «Είναι περισσότερο ότι είμαι εντυπωσιασμένος από τον Adrian Newey και την ομάδα του. Νομίζω ότι είναι μια σπουδαία ομάδα. Έχουν κάνει γενικά πολύ καλά μονοθέσια εδώ και αρκετό καιρό. Έχουν κάνει φανταστική δουλειά και ό,τι έχω πει στο παρελθόν για την ομάδα, δεν το εννοούσα αρνητικά».

To 2011, o Hamilton είχε δηλώσει: «Η Red Bull δεν είναι κατασκευαστής, είναι εταιρεία ποτών. Είναι μια εταιρεία ποτών εναντίον της McLaren και την ιστορία της Ferrari. Δεν ξέρω ποιο είναι το σχέδιό τους. Η ομάδα μας (η McLaren τότε) χτίζει για να γίνει ένας μεγαλύτερος κατασκευαστής, όπως η Ferrari, και μπορώ να δω την ομάδα μας να είναι εκεί για ένα τεράστιο χρονικό διάστημα. Είναι μια καθαρόαιμη αγωνιστική ομάδα».

Στο Zandvoort, ο Βρετανός 7 φορές Πρωταθλητής ανέφερε για το συγκεκριμένο σχόλιο: «Νομίζω ότι πριν από χρόνια είχα πει κάτι, σχετικά με το ότι είναι μια εταιρεία ποτών και στην πραγματικότητα απλώς υπογράμμιζα ότι θα στοιχημάτιζες περισσότερο σε έναν κατασκευαστή αυτοκινήτων. Αλλά με διέψευσαν και εμένα και τους πάντες και έκαναν σπουδαία δουλειά».

Ο Βρετανός 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής έπλεξε το εγκώμιο και του επικεφαλής τεχνικού στελέχους της Red Bull, Adrian Newey δηλώνοντας ότι είναι πιο εντυπωσιασμένος από τις τεχνικές προσπάθειες της ομάδας: «Ο Adrian Newey γενικά δεν φτιάχνει κακά μονοθέσια (γέλια). Έχει σχεδιάσει εκπληκτικά μονοθέσια ανά τα χρόνια. Το πρώτο μονοθέσιο με το οποίο κατέκτησα τίτλο ήταν εξέλιξη δικού του μονοθεσίου».

«Γνωρίζοντας επίσης ότι ο Adrian έκανε τη διατριβή του για μονοθέσια με ground effect όταν ήταν στο Πανεπιστήμιο και είναι ο μοναδικός που σχεδιάζει ακόμα με το χέρι… Σίγουρα η κατανόησή του σε αυτό τον τομέα έχει αποτελέσει πλεονέκτημα για εκείνους. Είναι εντυπωσιακό, αλλά πιστεύω στα νέα παιδιά της ομάδας μου και ότι θα τους προφτάσουμε».

Για το μονοθέσιο της Red Bull, ο Hamilton ανέφερε: «Έχουν πολύ καλή αεροδυναμική ισορροπία, ποιότητα απόσβεσης ανομοιομορφιών, δεν έχουν πρόβλημα με αυτά, έχουν μια σταθερή πλατφόρμα. Νομίζω ότι παλαιότερα είχαν πολύ μεγάλη απόσταση από το έδαφος και περισσότερη αντίσταση. Νομίζω ότι το συνειδητοποίησαν και βίωσαν φέτος ότι ο κινητήρας τους στην πραγματικότητα δεν είναι πιο αργός από τους άλλους, πιο πολύ ήταν ότι είχαν περισσότερη αντίσταση τα προηγούμενα χρόνια».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!