Τις 13.000 έφθασαν οι αιτήσεις για επιδότηση ηλεκτρικού οχήματος

Τι ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας

Τις 13.000 έφθασαν οι αιτήσεις για επιδότηση ηλεκτρικού οχήματος

Τι ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας

Στις προτεραιότητες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την στρατηγική μετάβασης της χώρας μας σε κλιματική ουδέτερη οικονομία, αναφέρθηκε ο Κώστας Σκρέκας. Μιλώντας στη Βουλή, κατά την κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου, Οικονομικών Υποθέσεων, Προστασίας Περιβάλλοντος και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ο Υπουργός αναφέρθηκε και στις μεταφορές, οι οποίες – όπως είπε – ευθύνονται για το 20% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

“Ο Πρωθυπουργός ο ίδιος είχε βάλει ως βασική προτεραιότητα το να αλλάξει η κουλτούρα και να καταλάβουμε ότι η ηλεκτροκίνηση παίζει σημαντικό ρόλο. Όταν ξεκινήσαμε είχαν πουληθεί μόλις 1.100 ηλεκτρικά οχήματα τα προηγούμενα 4 χρόνια. Και τους πρώτους 5 μήνες μετά την ψήφιση του νόμου για την ηλεκτροκίνηση από τη δική μας Κυβέρνηση ταξινομήθηκαν πάνω από 2.500 ηλεκτρικά οχήματα. Σήμερα ένα στα δέκα οχήματα που ταξινομούνται, ένα στα δέκα αυτοκίνητα τα οποία ταξινομούνται, είναι ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά οχήματα”.

Κατά την ίδια συνεδρίαση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε για πρώτη φορά το θέμα της μελλοντικής απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης (βενζίνης ή πετρελαίου) στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα υπάρχουν 13.000 αιτήσεις για επιδότηση μέσω του προγράμματος «Κινούμαι ηλεκτρικά», με τις περισσότερες εξ αυτών να βρίσκονται στο στάδιο ελέγχου και έγκρισης. “Καταλαβαίνετε ότι η κοινωνία είναι έτοιμη. Ήταν έτοιμη εδώ και καιρό, αλλά τώρα όμως δίνουμε αυτό το πλέγμα κινήτρων για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε να υλοποιήσουν το όραμα και το όνειρό τους”, ανέφερε ο Υπουργός.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!