Πιστή στις παραδόσεις η επόμενη γενιά της Ford Mustang

Η Ford υπαινίχθηκε ότι η επόμενη γενιά της Mustang θα διατηρήσει χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και κινητήρα V8.

Πιστή στις παραδόσεις η επόμενη γενιά της Ford Mustang

Η Ford υπαινίχθηκε ότι η επόμενη γενιά της Mustang θα διατηρήσει χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και κινητήρα V8.

Η Ford Mustang είναι ένα από τα πιο εμβληματικά ονόματα της μάρκας, σε τέτοιο βαθμό που γέννησε το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της εταιρείας, την Mustang Mach-E. Η Ford επιβεβαίωσε ότι το δημοφιλές muscle car θα έχει και έβδομη γενιά, μέσω ενός σύντομου βίντεο. Είναι ένα teaser που θα πρέπει να κρατήσει μερικούς οπαδούς της παλαιάς σχολής ευχαριστημένους.

Στη «μουσική» υπόκρουση του βίντεο ακούγεται ξεκάθαρα ένας V8 κινητήρας που ανεβάζει στροφές, ο παραδοσιακός κινητήρας της Mustang. Τώρα, αν το νέο αυτοκίνητο θα διατηρήσει ή όχι τον 5λιτρο ατμοσφαιρικό V8 της τρέχουσας έκδοσης, μένει να το δούμε.

Υπάρχει επίσης ένα μικρό γραφικό ενός χειροκίνητου επιλογέα ταχυτήτων, που επιβεβαιώνει ότι το νέο αυτοκίνητο θα είναι διαθέσιμο με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων. Είναι επίσης πιθανό να υπάρξει έκδοση της νέας Mustang με το σημερινό αυτόματο κιβώτιο 10 ταχυτήτων.

Τέλος, η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ford αναφέρει ότι η εταιρεία «επενδύει στο εργοστάσιο συναρμολόγησης Flat Rock του Μίσιγκαν για τη συναρμολόγηση της ολοκαίνουργιας, 7ης γενιάς Ford Mustang». Η διατήρηση της γραμμής παραγωγής του σημερινού αυτοκινήτου υποδηλώνει ότι το νέο μοντέλο πιθανότατα δεν θα αποκλίνει πολύ από τη συνήθη φόρμουλα της Mustang.

Η τωρινή Mustang είναι η πρώτη στην ιστορία της που πωλείται από τη Ford στο Ηνωμένο Βασίλειο. Διατίθεται πλέον μόνο με έναν 5λιτρο ατμοσφαιρικό V8, καθώς η Ford κατάργησε τον 4κύλινδρο Ecoboost 2,3 λίτρων με υπερτροφοδότηση.

Μπορούμε να περιμένουμε το πλήρες ντεμπούτο της ολοκαίνουργιας Mustang κάποια στιγμή εντός του επόμενου έτους, με τις πωλήσεις να ξεκινούν το 2024, γεγονός που θα συμπίπτει με την 60ή επέτειο της Mustang.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!