Ατύχημα του Charles Leclerc με Ferrari του 1974

Η… κατάρα του Charles Leclerc στην πατρίδα του συνεχίστηκε και φέτος, αφού ο οδηγός της Ferrari είχε ατύχημα με μονοθέσιο του 1974.

Ο Charles Leclerc δεν είχε ποτέ πολύ τύχη στους αγώνες που διεξάγονται στους δρόμους της πατρίδας του. Αξίζει να αναφέρουμε ενδεικτικά ότι δεν έχει τερματίσει ποτέ αγώνα στο Μονακό, ούτε στη Formula 2, ούτε στη Formula 1. Μάλιστα, πέρυσι δεν κατάφερε καν να ξεκινήσει τον αγώνα, λόγω τεχνικού προβλήματος που είχε προκληθεί στη Ferrari από το ατύχημά του στις κατατακτήριες δοκιμές.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, στους δρόμους του πριγκιπάτου, διεξήχθη το Ιστορικό Grand Prix Μονακό, με μονοθέσια Formula 1 και αγωνιστικά αυτοκίνητα από άλλες εποχές. Στην εκδήλωσε παρευρέθηκε και ο Leclerc, ο οποίος οδήγησε μια Ferrari 312B3 του 1974, με την οποία είχε αγωνιστεί τότε ο Αυστριακός μετέπειτα τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, Niki Lauda.

O Leclerc οδήγησε το μονοθέσιο για μερικούς γύρους επίδειξης, όταν στην προτελευταία στροφή, την Rascasse, άνοιξε αρκετά τη γραμμή του, είχε ένα τετ-α-κέ 180 μοιρών και προσέκρουσε στις μπαριέρες με το πίσω μέρος της ιστορικής Ferrari, καταστρέφοντας την πίσω αεροτομή.

To ατύχημα προκλήθηκε από αστοχία δισκόφρενου στον 3ο γύρο του Leclerc. Ο Μονεγάσκος δήλωσε: «Έχασα τα φρένα. Φρέναρα, το πεντάλ ήταν σκληρό και μετά πήγε στο πάτωμα. Ήμουν τυχερός που συνέβη εκείνη τη στιγμή, διότι αν το είχα σε άλλο μέρος δε θα ήταν καλό. Το πρόβλημα είναι ότι φοβήθηκα. Έφτασα κανονικά στη στροφή».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!