Δακτύλιος: Ηλεκτρικά, υβριδικά και φυσικού αερίου παίρνουν “κάρτα εισόδου”

Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη των αρμόδιων Υπουργών που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου

Δακτύλιος: Ηλεκτρικά, υβριδικά και φυσικού αερίου παίρνουν “κάρτα εισόδου”

Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη των αρμόδιων Υπουργών που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου

Στη διεύρυνση των τύπων οχημάτων που θα μπορούν να εισέρχονται καθημερινά στο Δακτύλιο της Αθήνας, φαίνεται πως προχωρά η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη των αρμόδιων Υπουργών και Υφυπουργών Υποδομών & Μεταφορών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας, αποφασίστηκε να επιτρέπεται η είσοδος στις εξής κατηγορίες: αμιγώς ηλεκτρικά, plug-in υβριδικά, φυσικού αερίου, εργοστασιακού κιτ υγραερίου και στα νέας τεχνολογίας Euro 6 που εκπέμπουν έως 120 γρ/χλμ. Μέχρι το 2020, όταν το μέτρο του Δακτυλίου ανεστάλη λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, καθημερινά στο κέντρο της Αθήνας επιτρέπονταν όσα αυτοκίνητα είχαν εκπομπές CO2 έως 140 γρ/χλμ.

Οι οριστικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν από τα αρμόδια υπουργεία εντός των επομένων ωρών ή ημερών, πριν πάντως τεθεί σε ισχύ ο Δακτύλιος, το πρωί της Δευτέρας 25 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα περιοριστούν σημαντικά οι άδειες για είσοδο στο Δακτύλιο που χορηγεί η Ελληνική Αστυνομία. Αλλαγές θα γίνουν και στο ωράριο τροφοδοσίας των καταστημάτων και επιχειρήσεων, ώστε να μην υπάρχει κυκλοφορόια φορτηγών στο κέντρο της Αθήνας κατά τις ώρες αιχμής.

Η ισχύς του Δακτυλίου είναι από Δευτέρα έως Πέμπτη, από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και την Παρασκευή από τις 7 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις επίσημες αργίες, καθώς και τις ημέρες που πραγματοποιείται απεργία σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα μέτρα δεν ισχύουν. Τα όρια του Δακτυλίου ορίζονται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους: Λ. Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Λ. Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπ. Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Αμβρ. Φραντζή – Λ. Ανδρ. Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Λ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλ. Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη – 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Λ. Αλεξάνδρας. Οι παραβάτες των περιοριστικών αυτών μέτρων, τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 52 παρ. 6 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Διοικητικό πρόστιμο 100€).

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!