Volkswagen Polo GTI: Το ισχυρότερο Polo στα χέρια μας (video)

To νέο Polo GTI μετράει 207 ίππους κάτω από το καπό του και ακολουθεί τα χνάρια του μεγάλου αδερφού Golf GTI.

Το νεότερο Polo GTI υιοθετεί τις αλλαγές που εισήχθησαν στο μοντέλο το 2021, δεν προκαλεί με την οπτική του εικόνα, ούτε νιώθει την ανάγκη να ενημερώσει με κάποιο διακριτικό ότι πρόκειται για Polo.

Το εσωτερικό του Volkswagen Polo GTI έχει επίσης τη δική του ξεχωριστή εμφάνιση. Το τιμόνι, τα καθίσματα και ο μοχλός επιλογής ταχυτήτων έχουν διακοσμηθεί με κόκκινες ραφές. Το καρό μοτίβο στα μπάκετ καθίσματα και ένας συνδυασμός σπορ πραγματικότητας, προσεγμένης ποιότητας και digital γενναιοδωρίας, επικρατεί στον εσωτερικό κόσμο του Polo GTI.

Ο δίλιτρος τούρμπο TSI είναι καθεστώς πλέον στο Polo GTI και το 7άρι DSG μονόδρομος. Αν ψάχνεις μια δικαιολογία για να παρανομήσεις στο δρόμο, σου την προσφέρει απλόχερα. 207 ίπποι, 320 Nm ροπή σε ένα αμάξωμα που δεν ξεπερνά τα 1.360 κιλά και να πως βλέπεις 6,5 δλ. για τα 0-100 και 240 km/h τελική ταχύτητα. 

Η ιστορία των GTI βασίζεται σε μια ερωτική σχέση ανθρώπου και μηχανής, που προκύπτει από το πικάντικο μίγμα επιδόσεων, ξέφρενης συμπεριφοράς και συμμετοχικότητας. Η 6η γενιά του supermini της Volkswagen, προσφέρει πολύ περισσότερο GTI από κάθε προγενέστερο Polo και βρίσκεται εδώ όχι απλά για να τσεκάρει το εισιτήριο του ανάμεσα σε άλλα, αλλά και ως μοναδικό με ταμπέλα GTI.

Περισσότερα όμως μπορείτε να διαβάσετε στην αναλυτική μας δοκιμή εδώ

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!