Σε έκθεση σύγχρονος κινητήρας F1 της Ferrari

Στην επερχόμενη Έκθεση της Formula 1 στη Μαδρίτη, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό μία σύγχρονη μονάδα ισχύος της Ferrari.

Οι μονάδες ισχύος της Formula 1 αποτελούν τεχνολογικά επιτεύγματα που επιτυγχάνουν εξαιρετικές επιδόσεις που ξεπερνούν τους 1.000 ίππους από ένα υβριδικό σύνολο μόλις 1,6 λίτρων. Οι ομάδες προσπαθούν να τις διατηρούν καλά κρυμμένες, μακριά από αδιάκριτα μάτια αντιπάλων που θα μπορούσαν να κατανοήσουν κάποια από τα μυστικά κατασκευής αυτών των περίπλοκων μονάδων ισχύος, που περιλαμβάνουν δύο ηλεκτροκινητήρες.

Μία από τις καλύτερες σε αυτό το… κρυφτό ήταν ανέκαθεν η Ferrari, ωστόσο αυτό θα αλλάξει πολύ σύντομα. Για πρώτη φορά από το 2014, που η Formula 1 μετέβη στους υβριδικούς turbo V6, η Ferrari θα παρουσιάσει στο κοινό μία σύγχρονη μονάδα ισχύος της, από το 2021, στην Έκθεση της Formula 1 στη Μαδρίτη, που θα ανοίξει τις πύλες της στο κοινό την Παρασκευή, 24 Μαρτίου και θα λειτουργεί έως τις 4 Ιουνίου.

Η Ferrari είναι πρόθυμη να εκθέσει τη συγκεκριμένη μονάδα ισχύος καθώς πρόκειται για ξεπερασμένη πλέον τεχνολογία, αφού έκτοτε έχει ανασχεδιάσει τόσο τον  κινητήρα εσωτερικής καύσης, όσο και το υβριδικό σύστημα. Στην Έκθεση της F1 στη Μαδρίτη, οι επισκέπτες θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να δουν από κοντά το πλαίσιο της Haas που έσωσε τη ζωή του Romain Grosjean στο φλογερό ατύχημα του Γάλλου στο GP Μπαχρέιν του 2020.

Ο Stefano Domenicali, CEO της F1 (και πρώην επικεφαλής της Scuderia), δήλωσε: «Για μένα, σήμερα, η Ferrari είναι η ομάδα που δεν μπορεί να λείπει από τη Formula 1. Βρισκόταν πάντα στη Formula 1, από την πρώτη ημέρα, και είμαι σίγουρος ότι αυτός ο γάμος θα διαρκέσει πολύ καιρό».

Ο Ross Brawn, πρώην τεχνικός διευθυντής της F1 (και της Ferrari), μιλώντας για τους Ιταλούς οπαδούς της Scuderia, τους περίφημους tifosi, δήλωσε: «Η κουλτούρα και η φιλοσοφία γύρω από τη Formula 1, το πάθος και το συναίσθημα είναι πολύ ξεχωριστό και δεν υπάρχει πουθενά αλλού».

Στα ενδότερα των μονάδων ισχύος της F1
1. Κινητήρας εσωτερικής καύσης
2. Turbo
3. MGU-H
4. MGU-K
5. Ηλεκτρονικά ελέγχου
6. Μπαταρία ERS

F1 - Ferrari PU

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!