F1: Onboard του ταχύτερου γύρου του GP Μπαχρέιν

Παρακολουθήστε μέσα από το cockpit της Alfa Romeo του Guanyu Zhou, τον ταχύτερο γύρο του GP Μπαχρέιν, του εναρκτήριου αγώνα της φετινής σεζόν της Formula 1.

O επιπλέον βαθμός που αποδίδει ο ταχύτερος γύρος, εφόσον ο οδηγός που τον σημείωσε βρίσκεται στη βαθμολογούμενη δεκάδα, προκάλεσε στρατηγικές αποφάσεις από τις ομάδες του midfield της Formula 1 στον πρώτο αγώνα της φετινής σεζόν, καθώς σκέφτονται ήδη τον τελικό απολογισμό στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών.

Στους τελευταίους γύρους του GP Μπαχρέιν, ο Pierre Gasly, έχοντας εισέλθει στα pits για αλλαγή ελαστικών κατά τη διάρκεια του εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας που προκάλεσε η εγκατάλειψη του Charles Leclerc, είχε σημειώσει τον ταχύτερο γύρο.

Βλέποντας ότι ο Γάλλος βρισκόταν καθ’ οδόν να πάρει τον επιπλέον βαθμό, η Alfa Romeo αποφάσισε να αναλάβει δράση και κάλεσε στα pits δύο γύρους πριν από την καρό σημαία τον Guanyu Zhou, που βρισκόταν εκτός βαθμολογούμενης δεκάδας, για να τοποθετήσει τη μαλακή γόμα στο μονοθέσιο του Κινέζου οδηγού για να «κλέψει» τον ταχύτερο γύρο και να στερήσει τον επιπλέον βαθμό από την Alpine.

To σχέδιο της Alfa Romeo πέτυχε, καθώς ο Guanyu Zhou κατάφερε να σημειώσει τον 2ο ταχύτερο γύρο της καριέρας του στη Formula 1, στο τελευταίο πέρασμα από τη γραμμή εκκίνησης/τερματισμού. Μαζί με τον Ζhou, στα pits εισήλθε -πιθανότατα για τον ίδιο σκοπό- στον προτελευταίο γύρο -για 6η φορά κατά τη διάρκεια του αγώνα- και ο Lando Norris, που αντιμετώπιζε πρόβλημα απώλειας πίεσης στο πνευματικό σύστημα επαναφοράς των βαλβίδων του κινητήρα και οι μηχανικοί αναπλήρωναν τον αέρα ανά 10 γύρους.

Δείτε τον οδηγό του MotorOne.gr για τη σεζόν του 2023 στη Formula 1

F1 - Guanyu Zhou (Alfa Romeo), GP Μπαχρέιν 2023

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!