Verstappen και Tsunoda οδηγούν… ανάποδα

Ο Πρωταθλητής της Formula 1, Max Verstappen και ο νεαρός Ιάπωνας οδηγός Yuki Tsunoda συμμετείχαν σε έναν άλλου είδους αγώνα, στον οποίο πηγαίνουν… ανάποδα!

Στα πλαίσια της προετοιμασίας για το GP Ολλανδίας της Formula 1, που θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο, η Red Bull διοργάνωσε στην πίστα του Zandvoort μία πολύ διαφορετική… μονομαχία μεταξύ του Ολλανδού Πρωταθλητή, Max Verstappen και του νεαρού Ιάπωνα οδηγού της AlphaTauri, Yuki Tsunoda, στον οποίο έπρεπε να οδηγούν με όπισθεν!

Οι δύο πιλότοι της F1 οδηγούν ένα ολλανδικό αυτοκίνητο της δεκαετίας του 1970, το DAF 66, το οποίο ήταν εφοδιασμένο με μετάδοση Variomatic συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης, το οποίο του επέτρεπε να φτάνει τη μέγιστη ταχύτητά του -120 χλμ./ώρα- κινούμενο με την όπισθεν!

Στο βίντεο βλέπουμε και μερικά στιγμιότυπα από αγώνες με όπισθεν της δεκαετίας του 1970 στο Zandvoort με αυτοκίνητα της DAF. Δείτε πως θα τα πάνε και οι δύο οδηγοί της F1 στην αναμέτρηση μεταξύ τους. Αυτό που μπορούμε να πούμε, είναι πως όταν εμπλέκεται ο Tsunoda, η κατάσταση δεν μπορεί παρά να είναι… επεισοδιακή.

Ωστόσο, ένας άλλος οδηγός της F1 το είχε πάει… πολύ πιο μακριά τη δεκαετία του 1950! Ο Ιταλός Cesare Perdisa είχε βάλει στοίχημα 100.000 ιταλικές λίρες να οδηγήσει μία Lancia Aurelia B24 από την Μπολόνια έως το Μιλάνο (περίπου 215 χλμ.) με όπισθεν. Κατάφερε κερδίσει, διανύοντας την απόσταση σε 3 ώρες και 56 λεπτά, αλλά είχε πιασμένο αυχένα για δύο μήνες…

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!