Η Bentley επιδεικνύει την ιστορία της

Η Bentley δημιούργησε το Heritage Garage στο αρχικό εργοστάσιο του Crewe, όπου εκθέτει σημαντικά μοντέλα από την ιστορία 103 ετών της μάρκας.

Η Bentley επιδεικνύει την ιστορία της

Η Bentley δημιούργησε το Heritage Garage στο αρχικό εργοστάσιο του Crewe, όπου εκθέτει σημαντικά μοντέλα από την ιστορία 103 ετών της μάρκας.

Το Heritage Garage συμπληρώνει την υπάρχουσα έκθεση Bentley Lineage στο CW1 House, αποτελώντας μια βιτρίνα για τη συλλογή Bentley Heritage Collection που αποτελείται από 42 αυτοκίνητα. Μέρος του αρχικού εργοστασίου της μάρκας στο Crewe χρησιμοποιείται πλέον ως χώρος φιλοξενίας μερικών από τα πιο ιστορικά σημαντικά μοντέλα της Bentley από τα τελευταία 103 χρόνια της ιστορίας της εταιρείας. Το Heritage Garage θα στεγάσει 22 αυτοκίνητα της συλλογής, που προς το παρόν εκτείνονται από το 1919 και μετά, αλλά θα επικεντρωθεί σε αυτά που κατασκευάστηκαν στο Crewe από το 1946 και έπειτα.

Η νέα εγκατάσταση σημαίνει ότι για πρώτη φορά, κάθε αυτοκίνητο της συλλογής κληρονομιάς της Bentley φυλάσσεται πλέον στην έδρα της. Η συλλογή έχει υποβληθεί σε ένα σημαντικό πρόγραμμα ανάπτυξης και επέκτασης τους τελευταίους 18 μήνες και αντιπροσωπεύει πλέον ολόκληρη την ιστορία της εταιρείας. Οι επισκέπτες στο Crewe, είτε πρόκειται για πελάτες, VIP ή προσκεκλημένους των μέσων ενημέρωσης, θα μπορούν τώρα να θαυμάσουν μια αδιάσπαστη αλυσίδα μοντέλων παραγωγής της Bentley, τα οποία διατηρούνται σε άψογη λειτουργική κατάσταση, που επιτρέπει την κυκλοφορία τους στο δρόμο.

Μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, η συλλογή θα χωρίζεται σε τρία διαφορετικά τμήματα. Σημαντικά μοντέλα του Cricklewood (1919-1931) και Bentley της εποχής του Derby (1931-1939) θα βρίσκονται σε μια έκθεση που θα διαμορφωθεί εκ νέου στο CW1 House, ενώ το Heritage Garage θα φιλοξενεί μοντέλα που κατασκευάστηκαν στο Crewe. Εν τω μεταξύ, 8 αγωνιστικά αυτοκίνητα της συλλογής, συμπεριλαμβανομένων των Speed 8 από το Le Mans, των αυτοκινήτων του ρεκόρ ταχύτητας στον πάγο και του Pikes Peak καθώς και των αγωνιστικών GT3, θα απαρτίζουν μία ξεχωριστή έκθεση.

Το Heritage Garage βρίσκεται εντός του αρχικού εργοστασίου που χτίστηκε τη δεκαετία του 1930 και παλαιότερα αποτελούσε όπου σχεδιάζονταν και αναπτύσσονταν μοντέλα όπως η Continental GT του 2003. Η συλλογή Heritage Collection παίζει σημαντικό ρόλο, παρέχοντας μια σαφή εικόνα προέλευσης της Bentley του σήμερα. Τα οχήματα της συλλογής παρουσιάζονται και οδηγούνται επίσης σε σημαντικές εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, από το Pebble Beach μέχρι το 1000 Miglia.

Κάθε ένα από τα 42 αυτοκίνητα της συλλογής έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία στην ιστορία της Bentley. Το τμήμα Cricklewood της συλλογής περιλαμβάνει μερικές από τις πιο εμβληματικές προπολεμικές Bentley στον πλανήτη. Όπως η EXP2, το δεύτερο αυτοκίνητο που κατασκεύασε ο W.O. Bentley και η παλαιότερη Bentley στον κόσμο. Ακολουθούν δύο Blower (η μία από αυτές, το Team Car #2 είναι η πιο πολύτιμη Bentley που υπάρχει), μαζί με μια Speed Six του 1929 και την 8λιτρη του 1930, που ήταν το προσωπικό αυτοκίνητο του W.O. Bentley για δύο χρόνια.

Η Bentley Mark VI ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που βγήκε από το εργοστάσιο του Crewe και είχε άμεση επιτυχία σε πωλήσεις. Το αυτοκίνητο της συλλογής, η AGO 2 έχει διχρωμία πράσινου και μαύρου και αποτελεί ζωτικό σύνδεσμο μεταξύ των Embiricos 4,25 λίτρων του 1938 και της εμβληματικής Type R Continental του 1952.

Ο V8 κινητήρας από κράμα αλουμινίου (σχεδιασμένος από τον Jack Phillips), έκανε το ντεμπούτο του το 1959 και παρέχει έναν άλλο σημαντικό αφηγηματικό σύνδεσμο. Στην ατμοσφαιρική του έκδοση, παρείχε κίνηση στην κομψή Bentley Standard Saloon S3 του 1963, την 176 FGH, και την cabrio Bentley Continental του 1984 (A455 YGJ) που ήταν το εταιρικό αυτοκίνητο του προέδρου της μάρκας.

Οι πωλήσεις και η παγκόσμια φήμη της Bentley βελτιώθηκαν δραματικά όταν ο V8 των 6,75 λίτρων έγινε υπερτροφοδοτούμενος. Παραδείγματα αυτού του κινητήρα στη συλλογή περιλαμβάνουν την Turbo R του 1991 και την Arnage Red Label του 2001, το πρώτο μοντέλο που κατασκευάστηκε υπό την ιδιοκτησία του ομίλου Volkswagen.

Ο V8 των 6,75 λίτρων συνέχισε την παράδοση της Bentley έως το 2020. Στην τελική του μορφή ως κινητήρια μονάδα της Mulsanne, ο Leviathan V8 απέδιδε 512 ίππους και 1020 Nm ροπής, με τελική ταχύτητα 296 χλμ./ώρα και επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 5,1 δευτερόλεπτα. Η Mulsanne της Heritage Collection ήταν το δεύτερο μοντέλο που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής, το πλαίσιο 000002.

Η Continental GT, που παρουσιάστηκε το 2003, πυροδότησε μια επανάσταση για την Bentley και το Crewe, εκτοξεύοντας την εταιρεία από κατασκευαστή λιγότερων από 1.000 αυτοκινήτων ετησίως σε δεκαπλάσιο αριθμό. Το σασί VIN 20001 της Heritage Collection, ένα δεξιοτίμονο μοντέλο σε Cypress Green, ήταν η πρώτη Continental GT που βγήκε από τις γραμμές παραγωγής του Crewe.

Σύντομα, η Bentley έγινε εξίσου γνωστή για τον εξαιρετικά ισχυρό 6λιτρο κινητήρα W12 όπως και για τον V8 των 6,75 λίτρων. Τα μοντέλα της συλλογή με W12 κινητήρα περιλαμβάνουν τρεις γενιές της Flying Spur και δύο γενιές του coupe Continental Supersports υψηλών επιδόσεων. Επίσης, με τον W12 κινείται η πρώτη της σειράς Bentayga του 2016, το πλαίσιο 00001, ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα που παρουσιάστηκαν στην ιστορία 103 ετών της Bentley.

Εντωμεταξύ, ο προηγμένος 4λιτρος V8 της Bentley εκπροσωπείται στη συλλογή από την Continental GT V8S, που παρουσιάστηκε το 2014. Ήταν ο πρώτος ολοκαίνουργιος V8 της Bentley από τα μέσα της δεκαετίας του 1950, μια νεότερη έκδοση του οποίου προσφέρεται σήμερα σε κάθε σειρά μοντέλων της Bentley.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!