e-νημερώσου: 5 HOT Ηλεκτρικά SUV

Όταν οι αρετές της ηλεκτροκίνησης και το μεγάλο trend των SUV πάνε πακέτο, με συναρπαστικά αποτελέσματα.

e-νημερώσου: 5 HOT Ηλεκτρικά SUV

Όταν οι αρετές της ηλεκτροκίνησης και το μεγάλο trend των SUV πάνε πακέτο, με συναρπαστικά αποτελέσματα.

Τα SUV είναι η σημαντικότερη κατηγορία (και) της ελληνικής αγοράς. Η ηλεκτροκίνηση είναι το μέλλον και είναι ήδη εδώ. Τι γίνεται όταν αυτοί οι δύο κόσμοι ενωθούν;

Όταν οι αρετές της ηλεκτροκίνησης και το μεγάλο trend των SUV πάνε πακέτο, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι από ενδιαφέροντα ως και συναρπαστικά.

Η αλήθεια είναι πως οι επιλογές αμιγώς ηλεκτρικών SUV στην ελληνική αγορά είναι πολλές. Από αυτές, όμως, κάποιες αξίζουν ειδικής μνείας. Όπως τα 5 ΗΟΤ ηλεκτρικά SUV που παρουσιάζουμε στο Μεγάλο Αφιέρωμα e-νημερώσου του MotorOne.gr.

Δείτε τα παρακάτω και πατήστε στα σχετικά links για περισσότερα.

Audi Q4 e-tron & Q4 Sportback e-tron

 

Dynamic photo, Colour: Geyser blue, metallic

Η αμιγώς ηλεκτρική πρόταση της Audi στα μεσαία SUV έρχεται με διττό χαρακτήρα και εξαιρετική επίδοση σε όλους τους τομείς, χωρίς συμβιβασμούς.

Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV Q4 e-tron και η εναλλακτική πρόταση Q4 Sportback e-tron με την κουπέ εμφάνιση, εντυπωσιάζουν με την αισθητική τους, είναι αμφότερα εξοπλισμένα με τις πλέον προηγμένες τεχνολογίες και απόλυτα χρηστικά στην καθημερινότητα, προσφέροντας παράλληλα συναρπαστική οδηγική εμπειρία, χωρίς εκπομπές ρύπων, ενώ διακρίνονται και για το εξαιρετικά ευρύχωρο, hi-tech και ποιοτικό εσωτερικό τους.

Static photo, Colour: Florett silver

Διαθέσιμα σε εκδόσεις με κίνηση στους πίσω τροχούς ή με τετρακίνηση και με ισχύ 204 ή 299 ίππους αντίστοιχα, τα ηλεκτρικά SUV της Audi συνδυάζουν εξαιρετικές επιδόσεις με μεγάλη αυτονομία που φτάνει έως και 532 χλμ. με μία μόνο φόρτιση!

Σε κάθε περίπτωση, η απόκτησή τους γίνεται ακόμη πιο ελκυστική και εύκολη χάρη στη δυνατότητα εκχώρησης που έχει ενεργοποιήσει η Kosmocar. Με αυτό τον τρόπο, ο πελάτης μπορεί να επωφεληθεί άμεσα το ποσό της επιδότησης των 8.000 € μέσω του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2», με τις τιμές να ξεκινούν από 51.900 €.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ AUDI Q4 e-tron & Q4 SPORTBACK e-tron

Ford Mustang Mach-E

Ford Mustang Mach-E

Η Mustang Mach-E είναι το αμιγώς ηλεκτρικό SUV που κουβαλά ακομπλεξάριστα την σπορ παράδοση δεκαετιών της Mustang και κοιτάζει αγέρωχα το 100% εξηλεκτρισμένο μέλλον. Στη γκάμα της υπάρχει πληθώρα εκδόσεων και συνδυασμών «ισχύος / μετάδοσης / αυτονομίας»: με κίνηση στους πίσω (RWD) ή και στους τέσσερις τροχούς (AWD), μπαταρία standard-range 75,7 kWh ή extended-range 98,8 kWh, με ηλεκτροκινητήρα 269 – 294 ίππων ή με δύο ηλεκτροκινητήρες 269 – 351 ίππων, αλλά και η κορυφαία έκδοση GT με 487 ίππους και 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,8’’!

Η Mustang Mach-E είναι ετοιμοπαράδοτη για περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων. Με κρατική επιδότηση 8.000 € μέσω του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» και με μηνιαίο μίσθωμα 419 € μέσω του Ford Lease ή με το πρόγραμμα Ford Plus, από 53.552 €*, με επιτόκιο 0,9% (πλέον εισφοράς 0,6% του Ν. 128/1975), 8 χρόνια εγγύηση Ford Protect ή 160.000 χλμ, 8 χρόνια συντήρηση και 4 χρόνια σέρβις.

*Στην τιμή περιλαμβάνεται η επιδότηση του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 και το όφελος Ford Plus 2.227€. Από το όφελος εξαιρείται η έκδοση GT.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ FORD MUSTANG MACH-E

Jeep Avenger

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Jeep, βραβευμένο ως Ευρωπαϊκό Car Of The Year 2023, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη μακρόχρονη ιστορία της Αμερικανικής μάρκας σεβόμενο απόλυτα την παράδοση της περιπέτειας και της ελευθερίας. Το ηλεκτρικό Avenger διακρίνεται για τις συμπαγείς του διαστάσεις (μήκος 4,08 μ.), τον δυναμικό σχεδιασμό αλλά και το νεανικό και hi-tech εσωτερικό του.

Ο ηλεκτροκινητήρας απόδοσης 156 ίππων εξασφαλίζει πολύ καλές επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 9’’) ενώ η αυτονομία κυμαίνεται κατά μέσο όρο στα 400 χλμ.

Αν και ηλεκτρικό, το Avenger ενστερνίζεται απόλυτα τον χαρακτήρα περιπέτειας που παραδοσιακά διέπει τη Jeep. Διαθέτει κορυφαία για την κατηγορία απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος (200 χιλ.) και τα συστήματα Selec-Terrain και Hill Descent Control, τα οποία περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό. Οι τιμές με την κρατική επιδότηση μέσω του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» ξεκινούν από 30.700 € μόλις.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ JEEP AVENGER

Kia EV9

Kia EV9

Για την Kia, εκτός από τη βιωσιμότητα και την καινοτομία, η ηλεκτροκίνηση αφορά και μια εντελώς νέα εμπειρία οδήγησης και το ολοκαίνουριο EV9 αποτελεί έναν από τους ιδανικούς πρεσβευτές αυτής της φιλοσοφίας. Το μήκους 5,01 μ. αμιγώς ηλεκτρικό SUV αποτελεί τη ναυαρχίδα της γκάμας BEV της Kia και διακρίνεται για την αναμφίβολα επιβλητική εμφάνιση.

Το εσωτερικό του EV9 δίνει έμφαση στην ευρυχωρία, την άνεση και την τεχνολογία, ενώ το μακρύ μεταξόνιο των 3.100 χιλ. επιτρέπει την ύπαρξη τριών σειρών καθισμάτων, σε δύο διαθέσιμες διατάξεις: 6-θέσια και 7-θέσια.

Το Kia EV9 θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο με δύο μπαταρίες. Η πρώτη με χωρητικότητα 76,1 kWh προσφέρεται αποκλειστικά στην έκδοση RWD με κίνηση στους πίσω τροχούς και συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα 218 ίππων. Η μεγαλύτερη των 99,8 kWh τοποθετείται σε δύο εκδόσεις.

Η RWD Long Range έχει έναν ηλεκτροκινητήρα 204 ίππων, ενώ η κορυφαία AWD είναι τετρακίνητη και έχει δύο ηλεκτροκινητήρες με συνδυαστική ισχύ 385 ίππους. Η αυτονομία αναλόγως την έκδοση ξεπερνά τα 541 χλμ.!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ KIA EV9

Skoda Enyaq iV

Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Skoda σε κερδίζει με την σχεδίαση, την απόδοση, την τεχνολογία, αλλά κυρίως με την premium αύρα του εσωτερικού και του τρόπου που κινείται. Έρχεται με δύο προτάσεις αμαξώματος, Enyaq iV και Enyaq Coupe iV, αλλά και με ευρεία γκάμα συστημάτων κίνησης για να καλύψει κάθε ανάγκη και επιθυμία: με ένα (2WD) ή δύο ηλεκτροκινητήρες (AWD), ισχύ έως 299 ίππους στην έκδοση RS και με μπαταρία έως 77 kWh με αυτονομία έως 544 χλμ..

Το ηλεκτρικό μοντέλο της Skoda δεν επωφελείται απλώς από την πλατφόρμα MEB του Ομίλου Volkswagen για να αποτελέσει μια σύγχρονη και ενδιαφέρουσα πρόταση. Ενσωματώνει κορυφαία ποιότητα και προηγμένες τεχνολογίες για να ξεχωρίσει στην κατηγορία των ηλεκτρικών SUV.

Οι τιμές του Skoda Enyaq iV ξεκινούν από 39.100 € με την κρατική επιδότηση «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» και με δυνατότητα άμεσης αφαίρεσης των 8.000 € έπειτα από εκχώρηση του δικαιώματος που έχει ενεργοποιήσει η Kosmocar. Εναλλακτικά, η Skoda προσφέρει την επιλογή του Leasing με μηνιαίο μίσθωμα από 345 €.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ SKODA ENYAQ iV

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!