Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Volkswagen Golf

Το ανανεωμένο Golf έρχεται με αναβαθμισμένη εμφάνιση και υβριδικούς κινητήρες.

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Volkswagen Golf

Το ανανεωμένο Golf έρχεται με αναβαθμισμένη εμφάνιση και υβριδικούς κινητήρες.

Το Golf είναι ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας κλείνοντας φέτος μισό αιώνα «καριέρας». Με την ευκαιρία του εορτασμού των 50 χρόνων, η Volkswagen ανανέωσε το μικρομεσαίο μοντέλο.

Οι αλλαγές αφορούν τόσο την εμφάνιση όσο και τα μηχανικά μέρη. Το σημαντικότερο νέο αφορά τη γκάμα κινητήρων η οποία απέκτησε νέες ήπια υβριδικές (MHEV) και αναβαθμισμένες plug-in hybrid (PHEV) εκδόσεις.

Στη βάση της γκάμας συναντάμε τον τούρμπο κινητήρα βενζίνης 1.5 TSI με απόδοση 116 ίππων που αντικαθιστά τον 1.0 TSI. Ο ίδιος κινητήρας διατίθεται και σε αναβαθμισμένη εκδοχή με 150 ίππους. Αμφότεροι θα προσφέρονται και με ήπια υβριδική τεχνολογία 48V (1.5 eTSI) με την ίδια ακριβώς απόδοση και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG.

Οι εκδόσεις plug-in hybrid αποκτούν νέο κινητήρα βενζίνης 1.5 στη θέση του παλιού 1.4. Οι επιλογές περιλαμβάνουν την 1.5 eHybrid με ισχύ 204 ίππους και ηλεκτρική αυτονομία 100 χλμ. (από 80 χλμ.) και την ισχυρότερη 1.5 GTE με τους 272 ίππους (+27 PS από πριν).

Η βενζινοκίνητη γκάμα περιλαμβάνει επίσης τον 2.0 TSI απόδοσης 205 ίππων με 7άρι DSG, ενώ κορυφαία επιλογή αποτελεί προς το παρόν το Golf GTI με μοτέρ 265 ίππων (από 245 PS). Κόντρα στην τάση της εποχής, υπάρχουν και επιλογές diesel με τον 2.0 TDI σε εκδοχές των 116 και 150 ίππων. Αργότερα μέσα στη χρονιά θα ακολουθήσουν οι εκδόσεις GTI Clubsport, Golf R και τετρακίνητες 4MOTION.

Σχεδιαστικά το Golf δεν αλλάζει ιδιαίτερα με τις διαφορές να εντοπίζονται στα φωτιστικά σώματα και τους προφυλακτήρες. Μεγαλύτερες είναι οι αλλαγές στο εσωτερικό, με οθόνη αφής 10,4 ή 12,9 ιντσών, ψηφιακό βοηθό και σύστημα τεχνητής νοημοσύνης Chat GPT για το σύστημα Infotainment.

Eight generations of the Golf – 50 years of success and more than 37 million built.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!