Έκθεση Μονάχου: Volkswagen ID. GTI Concept

Το πρώτο ηλεκτρικό GTI της Volkswagen έχει το μέγεθος του Polo και αναμένεται στην αγορά το 2026.

Έκθεση Μονάχου: Volkswagen ID. GTI Concept

Το πρώτο ηλεκτρικό GTI της Volkswagen έχει το μέγεθος του Polo και αναμένεται στην αγορά το 2026.

Σε πολλούς υπήρχε η απορία για το ποια θα είναι η επόμενη μέρα της γκάμας GTI της Volkswagen στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Η απάντηση δόθηκε στην έκθεση αυτοκινήτου του Μονάχου και ακούει στο όνομα VW ID. GTI Concept.

Η μεγαλύτερη έκπληξη ωστόσο έχει να κάνει με τ γεγονός πως το πρωτότυπο δεν είναι ο ηλεκτρικός απόγονος του Golf GTI, όπως ίσως θα περιμέναμε. Αντίθετα, έχει το μέγεθος του Polo και ουσιαστικά αποτελεί την σπορ έκδοση του επερχόμενου ID.2!

Φυσικά και υπάρχουν ήδη σπορ εκδόσεις των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της Volkswagen, με το λογότυπο GTX. Το νέο αφεντικό της εταιρείας ωστόσο, Thomas Schäfer, θεώρησε – πολύ σωστά – ότι είναι κρίμα να χαθεί η δυναμική του όρου “GTI” μαζί με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Το Volkswagen ID. GTI Concept έχει μήκος 4,1 μ., δηλαδή μόλις 2 εκ. μακρύτερο από το σημερινό Polo, αλλά το μεταξόνιο των 2,6 μ. είναι πιο κοντά στο σημερινό Golf.

Η εντυπωσιακή όψη του εμπρός μέρους, τα σπόιλερ και τα αεροδυναμικά βοηθήματα, η μεγάλη αεροτομή και οι μεγάλοι τροχοί 20’’ δίνουν τον απαραίτητο σπορ τόνο στην εμφάνιση του ηλεκτρικού χάτσμπακ. Αξιοσημείωτες είναι επίσης οι κρυμμένες χειρολαβές στις πίσω πόρτες.

Στο εσωτερικό κυριαρχεί η λιτή αισθητική με δύο οθόνες, μία για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων μία 12,9’’ για το infotainment. Υπάρχουν βέβαια μπάκετ καθίσματα και σπορ διάκοσμος.

Αν και ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα χαρακτηριστικά απόδοσης της έκδοσης παραγωγής, η οποία αναμένεται στα τέλη του 2026 με αρχές του 2027, σύμφωνα με πληροφορίες του MotorOne η ισχύς θα ξεπερνά τους 220 ίππους και ο χρόνος για την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα εκτιμάται κάτω από 7’’.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!