Η Tesla παρουσίασε το ανανεωμένο Model 3

Το ανανεωμένο Tesla Model 3 αποκτά βελτιώσεις στην τεχνολογία, την αυτονομία και τη φινέτσα.

Η Tesla παρουσίασε το ανανεωμένο Model 3

Το ανανεωμένο Tesla Model 3 αποκτά βελτιώσεις στην τεχνολογία, την αυτονομία και τη φινέτσα.

Το ανανεωμένο Tesla Model 3 αποκαλύφθηκε επιτέλους. Μαζί με τη νέα εξωτερική σχεδίαση έρχεται και πρόσθετη αυτονομία, διατηρώντας το αμιγώς ηλεκτρικό μεσαίου μεγέθους executive sedan ανταγωνιστικό απέναντι σε μια ολοένα αυξανόμενη σειρά αντιπάλων.

Το Model 3 εντυπωσίασε όταν κατέφθασε το 2019 με τον συνδυασμό ευελιξίας στο δρόμο, πρακτικότητας και αυτονομία. Τώρα που βρισκόμαστε στο 2023 και το Model 3 έχει αρκετούς εντυπωσιακούς αντιπάλους με τη μορφή των BMW i4, Polestar 2 και Hyundai Ioniq 6, οπότε μια ανανέωση στα μέσα της ζωής του ήταν αναμενόμενη.

Ο εξωτερικός ανασχεδιασμός είναι πιο διακριτικός από αυτόν που έγινε στο Model S το 2016. Το facelift, με την κωδική ονομασία «Project Highland» διατηρήθηκε μυστικό κατά τη διάρκεια της εξέλιξης, αν και καταφέραμε να πάρουμε μια πρώιμη γεύση μέσω κατασκοπευτικών φωτογραφιών.

Το εμπρός μέρος είναι διαφορετικό, με πιο λεπτά φωτιστικά σώματα και αναδιαμορφωμένη μάσκα. Η Tesla αναφέρει ότι η αναβάθμιση φέρνει περισσότερη φινέτσα, άνεση και premium αίσθηση μέσα και έξω, ενώ παραμένει πιστή στην κομψή, λιτή αισθητική σχεδιασμού.

Στο πίσω μέρος υπάρχουν νέα πίσω φωτιστικά σώματα σε σχήμα C και ένας μεγάλος διακοσμητικός πίσω διαχύτης. Η Tesla αναφέρει ότι οι εξωτερικές βελτιώσεις, μαζί με τα νέα αεροδυναμικά βελτιστοποιημένα σχέδια τροχών με ζάντες 18 και 19 ιντσών έχει βελτιώσει την αεροδυναμική απόδοση του Model 3.

Η μείωση οπισθέλκουσας οδήγησε σε πολύ χαμηλό αεροδυναμικό συντελεστή Cd 0,219, ο οποίος συμβάλλει στην αύξηση της αυτονομίας του Model 3. Ακόμα και χωρίς να υπάρχουν αλλαγές στο πακέτο μπαταρίας, η έκδοση με κίνηση στους πίσω τροχούς καταφέρνει να διανύσει τώρα 513 χλμ. με μία μόνο φόρτιση (από 491 χλμ.), ενώ η έκδοση μεγάλης εμβέλειας προσφέρει αυτονομία 629 χλμ. (από 602 χλμ).

Τα 0-100 χλμ./ώρα για το μοντέλο Rear-Wheel Drive (με κίνηση στον πίσω άξονα) των 245 ίππων είναι 6,1 δλ. και 4,4 δλ. για το Long-Range των 350 ίππων. Τα στοιχεία αυτονομίας και επιδόσεων για το ανανεωμένο «Performance» δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί.

Η άνεση στο εσωτερικό θα πρέπει επίσης να ενισχυθεί από τα νέα ηχομονωτικά κρύσταλλα, πιο αθόρυβα ελαστικά, βελτιωμένη ανάρτηση καθώς και τις διάφορες στεγανοποιήσεις και ηχομονωτικά υλικά που έχει προσθέσει η Tesla. Η εταιρεία αναφέρει ανανεωμένο Model 3 διαθέτει εσωτερικό «επόμενης γενιάς».

Ενώ μοιάζει σε γενικές γραμμές με την καμπίνα του σημερινού Model 3, υπάρχουν μερικές βασικές αλλαγές. Το τιμόνι αποκτά νέο σχεδιασμό που ενσωματώνει πλήκτρα για τη λειτουργία των φλας αντί για μοχλό, και το ταμπλό διαθέτει νέο περιμετρικό φωτισμό. Αντί να χρησιμοποιείται ένας επιλογέας ταχυτήτων τοποθετημένος στην κολόνα του τιμονιού, το ανανεωμένο Model 3 διαθέτει τις επιλογές κίνησης στην κεντρική οθόνη του αυτοκινήτου.

Η επιβλητική οθόνη αφής 15,4 ιντσών έχει το ίδιο μέγεθος με πριν, αλλά διαθέτει περισσότερο ωφέλιμο χώρο στην οθόνη και συνεχίζει να προσφέρει ενημερώσεις over-the-air. Δύο επαγωγικοί φορτιστές τηλεφώνων βρίσκονται κάτω από την κεντρική οθόνη αφής και στο πίσω μέρος υπάρχουν νέες οθόνες 8″ που μπορούν να εναλλάσσονται μεταξύ κλιματισμού, εξαερισμού και ψυχαγωγίας. Η πώληση του νέου Model 3 αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2024.

Δείτε τις τιμές όλων των μοντέλων της Tesla στην Ελλάδα

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!