To ανανεωμένο van Mercedes Vito με επιπλέον συστήματα ασφάλειας

Τα μεσαίου μεγέθους van Mercedes Vito με diesel κινητήρα και το ηλεκτρικό eVito, αποκτούν νέα εμφάνιση και επιπλέον συστήματα υποβοήθησης της ασφάλειας.

To ανανεωμένο van Mercedes Vito με επιπλέον συστήματα ασφάλειας

Τα μεσαίου μεγέθους van Mercedes Vito με diesel κινητήρα και το ηλεκτρικό eVito, αποκτούν νέα εμφάνιση και επιπλέον συστήματα υποβοήθησης της ασφάλειας.

H Mercedes αποκάλυψε τη νέα εμφάνιση που θα έχει το van Vito και το ηλεκτρικό eVito, τα οποία θα κυκλοφορήσουν το 2024, καθώς η γερμανική εταιρεία στοχεύει να προσδώσει στα επαγγελματικά της οχήματα υψηλότερες προδιαγραφές από ποτέ. Ξεκινώντας ταυτόχρονα με τα πολυτελή MPV V-Class και EQV που βασίζονται στο Vito, η Mercedes αναφέρει ότι εστιάζει πλέον σε μια premium στρατηγική για τα επαγγελματικά της οχήματα, με την ελπίδα να ξεχωρίσει από ανταγωνιστές όπως το Citroen Dispatch, το Renault Trafic και το ολοκαίνουργιο Ford Transit Custom.

Όπως και πριν, το Vito θα διατίθεται σε στυλ panel van και crew van, ενώ το Vito Tourer θα προσφέρει ένα πιο βασικό MPV σε σύγκριση με την ανώτερη έκδοση της V-Class. Τα πετρελαιοκίνητα και ηλεκτρικά συστήματα κίνησης θα διατηρηθούν, και θα υπάρχει μια νέα μεγαλύτερη μάσκα, ενώ οι προβολείς Multibeam LED της Mercedes με προσαρμοστική λειτουργία κύριας δέσμης θα είναι διαθέσιμοι σε επιλεγμένες εκδόσεις.

Στο εσωτερικό, το Vito διαθέτει οθόνη αφής 10,25 ιντσών, καθώς και ψηφιακό πίνακα οργάνων με έγχρωμη οθόνη 5,5 ιντσών. Το νέο σύστημα infotainment θα ενσωματώνει για πρώτη φορά το σύστημα MBUX, παρέχοντας στους χρήστες του Vito την ίδια λειτουργικότητα που υπάρχει στα επιβατικά αυτοκίνητα της Mercedes, καθώς και στις εκδόσεις υψηλών προδιαγραφών του μεγάλου van Sprinter.

Όσον αφορά τα συστήματα υποβοήθησης ασφάλειας, τα van συνήθως έχουν να επιδείξουν κατώτερο εξοπλισμό σε σχέση με τα επιβατικά αυτοκίνητα, αλλά το νέο Vito έχει πολλά να προσφέρει. Τα συστήματα ασφάλειας περιλαμβάνουν αυτόματα φώτα και υαλοκαθαριστήρες, έξυπνη υποβοήθηση ταχύτητας, υποβοήθηση πέδησης με προειδοποίηση διασταυρούμενης κυκλοφορίας, προειδοποίηση τυφλών σημείων, ενεργή υποβοήθηση λωρίδας, ανίχνευση ορίων ταχύτητας και κάμερα οπισθοπορείας.

Περισσότερα συστήματα ασφάλειας διατίθεται μέσω ενός πακέτου υποβοήθησης της οδήγησης που περιλαμβάνει προσαρμοζόμενο cruise control, κάμερες 360 μοιρών και ενεργή υποβοήθηση ορίου ταχύτητας, ενώ ένα άλλο πακέτο περιλαμβάνει υποβοήθηση στάθμευσης, το σύστημα με τις κάμερες 360 μοιρών, υποβοήθηση ρυμουλκούμενου και ειδοποίηση πεζών.

Οι κινητήριες μονάδες δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, αλλά αναμένεται να διατηρηθεί η τρέχουσα σειρά. Το Vito θα παραμείνει το μεσαίο van της Mercedes μέχρι να αποκαλυφθεί η νέα σειρά που θα βασίζεται στην πλατφόρμα Van Electric Architecture (VAN.EA) από το 2026 και μετά. Αυτό σημαίνει το Vito θα διατηρήσει τους diesel κινητήρες, ενώ το eVito θα συνεχίσει με το αναβαθμισμένο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που παρουσιάστηκε πρόσφατα, αν και αναμένεται να συμπεριληφθούν βελτιώσεις στην απόδοση όταν όλες οι εκδόσεις του Vito κυκλοφορήσουν στην αγορά το 2024.

Δείτε τις τιμές όλων των μοντέλων της Mercedes στην Ελλάδα

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!