H Mercedes ανανεώνει τα πολυτελή van V-Class και EQV

Τα πολυτελή van μεσαίου μεγέθους Mercedes V-Class και EQV ανανεώθηκαν και δέχθηκαν τεχνολογικές αναβαθμίσεις ενόψει του 2024.

H Mercedes ανανεώνει τα πολυτελή van V-Class και EQV

Τα πολυτελή van μεσαίου μεγέθους Mercedes V-Class και EQV ανανεώθηκαν και δέχθηκαν τεχνολογικές αναβαθμίσεις ενόψει του 2024.

Το 2024 θα κυκλοφορήσουν νέες εκδόσεις της Mercedes V-Class και της EQV, με αμφότερα τα μοντέλα να προσφέρουν περισσότερη πολυτέλεια και πρόσθετη τεχνολογία. Η αναβάθμιση έρχεται στο πλαίσιο της ανάκαμψης του τομέα των MPV, με αυτοκίνητα όπως το Volkswagen Multivan και το ID. Buzz, το ηλεκτρικό Maxus Mifa 9 και το Lexus LM που αποκαλύφθηκε πρόσφατα να παρέχουν ανταγωνισμό.

Η Mercedes μετακινεί ολόκληρη τη γκάμα των μοντέλων της προς τα επάνω και η V-Class και το EQV αποτελούν μέρος αυτής της στρατηγικής. Αυτά τα μοντέλα, ενώ βασίζονται στο ίδιο αμάξωμα με το μεσαίου μεγέθους van Vito, αποτελούν ήδη πολυτελή μεταφορικά μέσα και λεωφορεία VIP, αλλά η Mercedes τα αναβαθμίζει προσθέτοντας διπλές οθόνες 12,3 ιντσών και το πιο πρόσφατο λογισμικό infotainment MBUX.

Τα συστήματα υποβοήθησης ασφάλειας έχουν αναβαθμιστεί, με το βασικό εξοπλισμό να περιλαμβάνει σύστημα παρακολούθησης της προσοχής του οδηγού, αυτόματους προβολείς κύριας δέσμης, υαλοκαθαριστήρες με αισθητήρα βροχής, προσαρμοζόμενο cruise control με ενεργή διαχείριση απόστασης, ενεργή υποβοήθηση πέδησης με λειτουργία διασταυρούμενης κυκλοφορίας, ανίχνευση τυφλών σημείων, ενεργή διατήρηση λωρίδας, ανίχνευση ορίων ταχύτητας και πακέτο υποβοήθησης παρκαρίσματος.

Νέα επίπεδα εξοπλισμού έχουν επίσης προστεθεί στη V-Class, με τις προδιαγραφές Style, Avantgarde και Exclusive να προσφέρονται, αν και η Mercedes δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει αν και τα τρία θα κυκλοφορούν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν δερμάτινο τιμόνι, κλιματισμό στο πίσω μέρος, άνετα καθίσματα και ενσωμάτωση smartphone.

Η έκδοση Avantgarde αποκτά κλιματισμό, ασύρματη φόρτιση τηλεφώνου, δορυφορική πλοήγηση με ζωντανές πληροφορίες για την κυκλοφορία και προβολείς Multibeam LED. Η κορυφαία έκδοση Exclusive προσθέτει σπορ ανάρτηση, κάθισμα οδηγού με μνήμες ρυθμίσεων, φιμέ τζάμια και ηλεκτρικές συρόμενες πλαϊνές θύρες.

Μαζί με την ανανέωση των μοντέλων MPV, το campervan Marco Polo θα επωφεληθεί επίσης από τις ίδιες αναθεωρήσεις. Αλλά επιπλέον, η Mercedes θα προσφέρει αυτό που ονομάζει Mercedes-Benz Advanced Control Interface (MBAC). Αυτή η μονάδα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να ελέγχουν διάφορες λειτουργίες είτε μέσω της οθόνης αφής 12,3 ιντσών είτε μέσω μιας ειδικής εφαρμογής για smartphone.

Όταν το Marco Polo είναι σταθμευμένο, μπορεί να ρυθμιστεί ο φωτισμός, ο ήχος, το ψυγείο και η αερανάρτηση, ενώ το σύστημα παρακολουθεί επίσης λειτουργίες όπως η δευτερεύουσα μπαταρία 12 volt, τα επίπεδα του φρέσκου νερού στη δεξαμενή και την αποχέτευση, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανύψωση και το χαμήλωμα της «σκηνής» της οροφής.

Οπτικά, οι νέες σειρές V-Class και EQV αποκτούν μεγαλύτερη μάσκα εμπρός, αλλά οι συνολικές διαστάσεις του αμαξώματος παραμένουν αμετάβλητες. Μιλώντας στα αποκαλυπτήρια των νέων MPV, ο Klaus Rehkugler, επικεφαλής πωλήσεων και μάρκετινγκ της Mercedes Vans, δήλωσε: «Θέλουμε να προσφέρουμε τα πιο επιθυμητά van και υπηρεσίες και να διαδραματίσουμε πρωτοποριακό ρόλο στην ηλεκτρική κινητικότητα, από τα MPV μέχρι τα αυτοκινούμενα και τα επαγγελματικά φορτηγά».

«Τα νέα μας van μοντέλα μεσαίου μεγέθους είναι ένα ακόμη βήμα προς την επίτευξη αυτού του στόχου. Η πιο ώριμη πολυτελής τοποθέτηση των EQV και V-Class θα μας επιτρέψει να εστιάσουμε περισσότερο σε περιοχές και τομείς με υψηλό περιθώριο κέρδους».

Δείτε τις τιμές όλων των μοντέλων της Mercedes στην Ελλάδα

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!