Κυκλοφόρησε το Tesla Model 3 Performance: H τιμή του

Η πιο γρήγορη έκδοση του δημοφιλούς ηλεκτρικού μοντέλου της Tesla διατίθεται και στην Ελλάδα, με τιμή εκκίνησης τα 55.990 ευρώ χωρίς επιδότηση.

Κυκλοφόρησε το Tesla Model 3 Performance: H τιμή του

Η πιο γρήγορη έκδοση του δημοφιλούς ηλεκτρικού μοντέλου της Tesla διατίθεται και στην Ελλάδα, με τιμή εκκίνησης τα 55.990 ευρώ χωρίς επιδότηση.

Μέσα σε μία νύχτα, το Tesla Model 3 Performance όχι μόνο αποκαλύφθηκε αλλά είναι επίσης διαθέσιμο για προπαραγγελία. Το Performance είναι το κορυφαίο από τα 3 εξοπλιστικά επίπεδα του Model 3. Σχεδιαστικά, υπάρχουν μικρές αλλαγές στο εξωτερικό, με πιο αεροδυναμικό σχεδιασμό και ένα νέο αεραγωγό στον εμπρός προφυλακτήρα.

Οι αλλαγές περιλαμβάνουν διαχύτη στον πίσω προφυλακτήρα και μια πίσω αεροτομή κατασκευασμένη από ανθρακονήματα για καλύτερη σταθερότητα σε υψηλές ταχύτητες. Oι σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών προσφέρουν, σύμφωνα με την Tesla, καλύτερη απόκριση, προβλεψιμότητα και πρόσφυση στις στροφές.

Οι μονάδες κίνησης υψηλών επιδόσεων αποδίδουν συνολικά 460 ίππους, κάνοντας το Performance το πιο ισχυρό Tesla Model 3 που κατασκευάστηκε ποτέ. Επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 3,1 δευτερόλεπτα σύμφωνα με μετρήσεις της εταιρείας και συνεχίζει μέχρι τα 262 χλμ./ώρα.

Όλη αυτή η ισχύς τιθασεύεται στον δρόμο τόσο από την προσαρμόσιμη ανάρτηση που παρέχει πιο άμεσο έλεγχο του αμαξώματος, όσο και από τα νέα φρένα τα οποία διαχειρίζονται καλύτερα τη θερμότητα επιτυγχάνοντας ισχυρότερη επιβράδυνση.

Υπάρχουν επίσης αρκετές τροποποιήσεις και στο πλαίσιο. Το πρόγραμμα Track Mode V3 διαθέτει βαθμονόμηση για το σύστημα μετάδοσης κίνησης και την ανάρτηση, προσφέροντας μεγαλύτερο έλεγχο πίσω από το τιμόνι. Ο οδηγός επίσης μπορεί να στήσει το αυτοκίνητο όπως το επιθυμεί, καθώς έχει τον έλεγχο της ανάκτησης ενέργειας, του συστήματος ευστάθειας και της ισορροπίας χειρισμού.

Στο εσωτερικό υπάρχουν νέα σπορ καθίσματα τα οποία διατηρούν τον οδηγό καλύτερα στη θέση του στις γρήγορες στροφές, ενώ είναι θερμαινόμενα και αεριζόμενα. Όλη η υπόλοιπη καμπίνα παραμένει η ίδια με αυτή του απλού Tesla Model 3, με την τεράστια οθόνη 15,4 ιντσών να γεμίζει το κατά τα άλλα μινιμαλιστικό ταμπλό.

Οι τιμές για το νέο Tesla Model 3 Performance ξεκινούν στην Ελλάδα από 55.990 ευρώ, ενώ μαζί με την επιδότηση «Κινούμαι Ηλεκτρικά II», η τιμή πέφτει στα 47.990 ευρώ. Οι παραδόσεις αναμένεται να αρχίσουν μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!