Το εσωτερικό του ανανεωμένου Volkswagen Golf

Το ανανεωμένο Volkswagen Golf θα αποκαλυφθεί πριν από το τέλος Ιανουαρίου, αλλά μπορούμε να δούμε ήδη το εσωτερικό του.

Το εσωτερικό του ανανεωμένου Volkswagen Golf

Το ανανεωμένο Volkswagen Golf θα αποκαλυφθεί πριν από το τέλος Ιανουαρίου, αλλά μπορούμε να δούμε ήδη το εσωτερικό του.

Μια ανανεωμένη έκδοση της 8ης γενιάς του Volkswagen Golf θα παρουσιαστεί πριν από το τέλος του μήνα, και η γερμανική μάρκα μας έχει ήδη επιτρέψει να ρίξουμε μια ματιά στο αναθεωρημένο εσωτερικό του εμβληματικού οικογενειακού hatchback.

Το Golf γιορτάζει τα 50ά γενέθλιά του το 2024 και μια πρόσφατη αλλαγή στην πολιτική της Volkswagen σημαίνει ότι η 9η γενιά, που θα είναι ηλεκτροκίνητη, είναι προγραμματισμένο να συνεχίσει την παράδοση του μοντέλου στο δεύτερο μισό της δεκαετίας. Ωστόσο, η Volkswagen πρέπει να συνεχίσει να πουλά μονάδες με κινητήρα εσωτερικής καύσης για αρκετά χρόνια ακόμα.

Για να κάνει το Golf πιο ελκυστικό, η Volkswagen έχει δώσει έμφαση στη διόρθωση ορισμένων προβλημάτων ευχρηστίας στην καμπίνα του σημερινού μοντέλου. Η VW δημοσιοποίησε teaser εικόνες του αυτοκινήτου, αποκαλύπτοντας ότι ένα hot GTI θα συνεχίσει να αποτελεί μέρος της γκάμας και παρουσιάζοντας μια σειρά από μικρές αλλά σημαντικές βελτιώσεις στο εσωτερικό. Για αρχή, τα ευαίσθητα στην αφή χειριστήρια στο τιμόνι έχουν αντικατασταθεί με παλιομοδίτικα -αλλά πολύ πιο εύχρηστα- συμβατικά κουμπιά και διακόπτες.

Το μεγάλο κεντρικό σύστημα infotainment αποκτά επίσης οπίσθιο φωτισμό στα αμφιλεγόμενα χειριστήρια αφής, ένα χαρακτηριστικό που θα εφαρμοστεί και στο ηλεκτρικό hatchback ID.3 αργότερα φέτος, αν και δεν υπάρχει κανένα ίχνος συμβατικών χειριστηρίων για τον κλιματισμό. Φαίνεται να υπάρχει περισσότερος φωτισμός περιβάλλοντος, αλλά αυτό θα μπορούσε τελικά να προορίζεται για τις πιο πολυτελείς εκδόσεις, όπως το GTI που εικονίζεται.

Εξωτερικά, το καμουφλάζ κάνει καλή δουλειά στην απόκρυψη των λεπτομερειών, αλλά όπως συμβαίνει με τα περισσότερα facelift στο μέσο της ζωής των μοντέλων, το Golf δεν θα έχει αλλαγές στα βασικά πάνελ αμαξώματος. Αναμένουμε όμως αναθεωρήσεις στα φωτιστικά σώματα, μαζί με μια διαφορετική, ελαφρώς πιο στενή μάσκα και τροποποιημένους προφυλακτήρες.

Δεν υπάρχει ακόμα καμία πληροφορία για την γκάμα κινητήρων, αλλά η VW έχει υποσχεθεί νέα συστήματα υποβοήθησης και συστήματα μετάδοσης κίνησης, οπότε θα περιμέναμε αύξηση της απόδοσης στις απλές εκδόσεις και υψηλότερη ισχύ και ροπή για τα μοντέλα GTI και R.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!