Το Kia EV6 εντοπίστηκε σε δοκιμές

Το αμιγώς ηλεκτρικό crossover της Kia πρόκειται να αποκτήσει κάποιες τεχνολογικές και αισθητικές αλλαγές το 2024.

Το Kia EV6 εντοπίστηκε σε δοκιμές

Το αμιγώς ηλεκτρικό crossover της Kia πρόκειται να αποκτήσει κάποιες τεχνολογικές και αισθητικές αλλαγές το 2024.

Η γκάμα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Kia με την ονομασία EV αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς και το πρώτο μοντέλο που θα χρησιμοποιεί αυτή την ονοματολογία, το EV6, πρόκειται να ανανεωθεί το 2024. Το εντοπίσαμε να δοκιμάζεται για πρώτη φορά, αποκαλύπτοντας μερικά από τα σχεδιαστικά του μυστικά.

Δεδομένου ότι αυτές οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες είναι η πρώτη φορά που εντοπίζουμε το ανανεωμένο EV6 να δοκιμάζεται στο δρόμο, η πλήρης αποκάλυψη δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν από τα μέσα του 2024. Η τιμολόγηση δεν θα πρέπει να απομακρυνθεί πολύ από το σημερινό σημείο εισόδου των 43.990 ευρώ (συνυπολογίζοντας την κρατική επιδότηση «Κινούμαι Ηλεκτρικά») παράλληλα με ένα hot μοντέλο υψηλών επιδόσεων GT το οποίο αυτή τη στιγμή ξεκινά από 65.990 ευρώ.

Φέτος είδαμε την Kia να επεκτείνει γρήγορα την αμιγώς ηλεκτρική της γκάμα. Παράλληλα με το Soul EV και το νέο Niro EV, η Kia αποκάλυψε το EV5 SUV καθώς και δύο πρωτότυπα αυτοκίνητα, το τετράθυρο sedan EV4 και το μικρό SUV EV3. Νωρίτερα μέσα στη χρονιά είδαμε να λανσάρεται και το κορυφαίο μοντέλο της γκάμας, το επταθέσιο EV9. Κατά την προετοιμασία του ανανεωμένου EV6, η Kia πρέπει επίσης να λάβει υπόψη της την αδελφή της εταιρεία Hyundai, η οποία ετοιμάζει το λανσάρισμα του ανανεωμένου Ioniq 5, ένα αυτοκίνητο που μοιράζεται την ίδια αρχιτεκτονική με την Kia.

Kia EV6

Η Kia έχει ήδη επιβεβαιώσει στο Auto Express ότι το ανανεωμένο EV6 θα δανειστεί σχεδιαστικά στοιχεία από το νέο EV9 για να δημιουργήσει ένα πιο οικείο πρόσωπο σε όλη τη γκάμα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της.

Παρότι αυτό το αυτοκίνητο δοκιμής διαθέτει έντονο καμουφλάζ, μπορούμε να δούμε ότι οι προβολείς έχουν αλλάξει ελαφρώς σχήμα και αναμένεται ότι θα ακολουθήσουν τη μορφή των πιο λεπτών φωτιστικών σωμάτων LED του EV9. Σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί η αεροδυναμική και να αυξηθεί η αυτονομία, θα μπορούσαμε να δούμε και την εμπρός μάρκα να αλλάζει σχήμα. Μπορούμε επίσης να δούμε ότι έχει υιοθετηθεί μια νέα σχεδίαση τροχών αλουμινίου με διαμαντένια κοπή.

Kia EV6

Το πίσω μέρος δεν αναμένεται να αλλάξει δραστικά, με το EV6 να διατηρεί την τολμηρή κεκλιμένη γραμμή οροφής και την έντονη πτύχωση στη θύρα του χώρου αποσκευών. Τα νεότερα μοντέλα EV της Kia, χρησιμοποιούν μια διαφορετική υπογραφή πίσω φώτων LED, οπότε θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς αυτό επηρεάζει το ανανεωμένο EV6.

Το EV6 θα συνεχίσει να βασίζεται στην πλατφόρμα E-GMP που συναντάμε στο EV9 και στα επερχόμενα EV4 και EV5. Η πλατφόρμα είναι σε θέση να καλύψει 99,8 kWh στο EV9, αλλά αυτό δεν είναι πολύ πιθανό να ισχύει και για το EV6, λόγω μικρότερου μεγέθους και βάρους. Το EV6 πιθανότατα θα διατηρήσει την μπαταρία των 77,4 kWh με την Kia να βρίσκει βελτιώσεις απόδοσης στην αεροδυναμική για να αυξήσει τη μέγιστη αυτονομία των 528 χλμ.

Αποκλειστική συνεργασία: Auto Express

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!