Το Kia EV6 θα αποκτήσει νέα τολμηρή εμφάνιση το 2024

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Kia θα ανανεωθεί σχεδιαστικά και τεχνολογικά για να ευθυγραμμιστεί με το μεγαλύτερο EV9.

Το Kia EV6 θα αποκτήσει νέα τολμηρή εμφάνιση το 2024

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Kia θα ανανεωθεί σχεδιαστικά και τεχνολογικά για να ευθυγραμμιστεί με το μεγαλύτερο EV9.

Το Kia EV6 θα αποκτήσει μια εντελώς νέα εμφάνιση, με το ανανεωμένο αυτοκίνητο να προαναγγέλλει έναν σημαντικό ανασχεδιασμό που θα το φέρει πιο κοντά στην εμφάνιση της πρόσφατα λανσαρισμένης ναυαρχίδας EV9 της κορεατικής μάρκας. Το EV6 είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Kia, που θα αποτελέσει τη βάση για έναν κατακλυσμό επερχόμενων μοντέλων με την επωνυμία EV, και θα αποκτήσει ένα πιο «καθαρό» σχεδιασμό στο εμπρός μέρος και πιο διακριτικά φώτα πορείας (DRL).

Ο διευθυντής μάρκετινγκ της Kia Europe, David Hilbert δήλωσε: «Κάποια στιγμή στο μέλλον, θα υπάρξουν βελτιώσεις στο (EV6), και θα έχουμε κοινή σχεδιαστική γλώσσα (με το EV9). Είναι κάτι που θα πρέπει να περιμένουμε με ανυπομονησία». Ο Hilbert δεν θέλησε να διευκρινίσει ποιες ακριβώς βελτιώσεις θα λάβει το EV6, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι τα κοινά στοιχεία με τα SUV EV9 και EV5, καθώς και με τα concept EV3 και EV4, είναι σχεδόν δεδομένη.

Αυτό θα σημαίνει ότι το EV6 θα αποκτήσει ένα πιο λεπτό σετ προβολέων, καθώς και πιο αναγνωρίσιμα κάθετα DRL. Είναι πιθανό η Kia να αφαιρέσει τη στενή γρίλια του σημερινού αυτοκινήτου για χάρη ενός ενιαίου κομματιού λεπτού μαύρου διακοσμητικού, ενώ θα υιοθετήσει και ένα πιο επίπεδο μπροστινό μέρος. Αναμένεται ότι το βασικό σχήμα του EV6 θα παραμείνει, χωρίς να σχεδιάζονται αλλαγές στις διαστάσεις σε αυτό το στάδιο.

Όλα τα πρόσφατα μοντέλα της Kia, τα EV3, EV4, EV5 και EV9, μοιράζονται το λεγόμενο «Starmap» σχέδιο των πίσω φώτων, οπότε είναι πιθανό το EV6 να υιοθετήσει μια παρόμοια υπογραφή του χρόνου. Ωστόσο, οι πίσω συστοιχίες του σημερινού αυτοκινήτου συνδέονται μέσω μιας ράβδου φώτων σε όλο το πλάτος. Μένει να δούμε αν ο επικεφαλής σχεδιαστής Karim Habib θα ενσωματώσει τη νέα εμφάνιση διατηρώντας παράλληλα αυτό το αρχικό χαρακτηριστικό που το χαρακτηρίζει.

Στο εσωτερικό του ανανεωμένου EV6, αναμένεται να πραγματοποιηθεί μια σημαντική τεχνολογική αναβάθμιση, ενδεχομένως καταργώντας τη διάταξη τριών οθονών του EV9. Αυτό θα εξαλείψει την ανάγκη για το ελαφρώς περίπλοκο πάνελ αφής του EV6, το οποίο εναλλάσσεται μεταξύ των λειτουργιών κλιματισμού και πολυμέσων, ενδεχομένως προσθέτοντας φυσικά κουμπιά για τη θέρμανση και τον εξαερισμό, όπως αυτά που υπάρχουν στο EV9.

Δεν περιμένουμε τεράστιες αλλαγές κάτω από το αμάξωμα, με το EV6 να διατηρεί την πλατφόρμα E-GMP και τη γκάμα ηλεκτροκινητήρων, με έναν τον πίσω άξονα ή διπλό μοτέρ. Το EV9 προσφέρεται με μεγαλύτερη μπαταρία 99,8 kWh από το EV6, αλλά είναι απίθανο να βρει το δρόμο του στο μικρότερο αυτοκίνητο, τόσο λόγω μεγέθους όσο και βάρους. Ωστόσο, ο αντίπαλος του Tesla Model 3 θα διατηρήσει την αρχιτεκτονική των 800 Volt και την υψηλή ταχύτητα μέγιστης φόρτισης, για μια πλήρωση 10-80% σε λιγότερο από 20 λεπτά.

Ο Hilbert δεν μας έδωσε ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο για το αναθεωρημένο EV6, αλλά δήλωσε: «Κάθε τρία χρόνια γίνεται ένα facelift, και στη συνέχεια μια πλήρης αλλαγή μοντέλου κάθε έξι χρόνια». Αυτό υποδηλώνει ότι είναι πιθανό να δούμε καμουφλαρισμένα αυτοκίνητα να δοκιμάζονται στις αρχές του 2024, πριν από την πλήρη αποκάλυψη κάποια στιγμή το καλοκαίρι.

Αποκλειστική συνεργασία: Auto Express

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!