Το Kia EV2 θα είναι ένα οικονομικό μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η Kia επεκτείνει ταχέως τη γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της με ένα supermini να είναι το επόμενο στα χαρτιά.

Το Kia EV2 θα είναι ένα οικονομικό μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η Kia επεκτείνει ταχέως τη γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της με ένα supermini να είναι το επόμενο στα χαρτιά.

Στην Ημέρα EV της Kia στην Κορέα, παρουσιάστηκαν οι πρωτότυπες εκδόσεις των επερχόμενων EV3 και EV4, αλλά έγινε αναφορά και σε ένα μικρότερο μοντέλο, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο μεγέθους supermini, το EV2.

Η κορεατική εταιρεία έχει καταθέσει στο παρελθόν εμπορικό σήμα για να ονομάσει τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα EV1 μέχρι και EV9, οπότε υπάρχει περίπτωση να δούμε ένα ακόμα μικρότερο μοντέλο να τοποθετείται κάτω από το EV2, εν καιρώ.

Η τιμή του EV2 εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται γύρω στα 25.000 ευρώ, γεγονός που θα το έκανε αντίπαλο για τα επερχόμενα Renault 5 και BYD Dolphin στο χαμηλότερο μέρος της αμιγώς ηλεκτρικής αγοράς. Για να διατηρηθεί το κόστος παραγωγής σε χαμηλά επίπεδα, το EV2 θα πρέπει να χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα E-GMP στην οποία βασίζονται τα EV3 και το EV4.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να υποστηρίξει πολύ υψηλές ταχύτητες φόρτισης, λόγω του συστήματος 400V. Υπάρχει επίσης το περιθώριο για συστήματα κίνησης με έναν και δύο κινητήρες. Αν η τελευταία διάταξη υπάρχει στο EV2, θα μπορούσε να προορίζεται για ένα hot μοντέλο EV2 GT.

Η Kia κατασκευάζει σήμερα τα Ceed και Sportage στο εργοστάσιό της στη Σλοβακία, αλλά νωρίτερα φέτος η εταιρεία ανακοίνωσε ότι μικρά ηλεκτρικά Kia θα κατασκευάζονται και στην Ευρώπη, με το EV2 να είναι ένα από αυτά.

Το EV2 θα πρέπει να παρουσιαστεί προκαταρκτικά τα επόμενα χρόνια με μια concept έκδοση. Αυτό θα το τοποθετούσε σε ένα παρόμοιο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας με αυτό των EV9, EV4 και EV5, τα οποία επίσης είχαν προαναγγελθεί με concept εκδόσεις που βρίσκονται πολύ κοντά σε αυτές που θα μπουν στην παραγωγή.

Δείτε τις τιμές όλων των μοντέλων της Kia στην Ελλάδα

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!