To Nissan Qashqai e-POWER κατάφερε να κάνει 1.000 χλμ. με ένα μόνο γέμισμα

Ο μέσος όρος κατανάλωσης καυσίμου που πέτυχαν οι συμμετέχοντες στο Nissan Qashqai e-POWER 1000km Challenge ήταν μόλις 4,9 λτ./100 χλμ..

To Nissan Qashqai e-POWER κατάφερε να κάνει 1.000 χλμ. με ένα μόνο γέμισμα

Ο μέσος όρος κατανάλωσης καυσίμου που πέτυχαν οι συμμετέχοντες στο Nissan Qashqai e-POWER 1000km Challenge ήταν μόλις 4,9 λτ./100 χλμ..

Ένα χρόνο μετά το λανσάρισμα της τεχνολογίας e-POWER στο Qashqai, η Nissan έθεσε την πρόκληση σε μια ευρωπαϊκή ομάδα δημιουργών περιεχομένου να καλύψουν 1000 χιλιόμετρα σε όλη την Σαρδηνία, χρησιμοποιώντας μόνο μία δεξαμενή καυσίμου.

Η πρόκληση συγκέντρωσε συμμετέχοντες από 7 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες που ακολούθησαν μια διαδρομή 1.000 χιλιομέτρων, απολαμβάνοντας τα ορεινά και παράκτια τοπία του νησιού της Μεσογείου.

Οι ομάδες ξεκίνησαν από το αεροδρόμιο Olbia, με ένα γεμάτο ρεζερβουάρ 55 λίτρων. Θυμίζουμε πως η Nissan ανακοινώνει επίσημα για το Qashqai e-POWER συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου (WLTP) 5,2 λτ./100 χλμ., νούμερο που αντιστοιχεί σε θεωρητική αυτονομία 1.057 χλμ.

Νικήτρια αναδείχτηκε η ομάδα των Veronica και Alba που εκπροσώπησαν την Ισπανία. Οι δυο τους συγκέντρωσαν βαθμούς με βάση την κατανάλωση καυσίμου για ολόκληρο το ταξίδι, καθώς και την επίδοσή τους σε διάφορες προκλήσεις κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Οι νικήτριες κέρδισαν μια επίσημη πρόσκληση της Nissan σε έναν από τους αγώνες Formula E της επόμενης σεζόν.

Σε όλη τη διαδρομή, μέλη της ομάδας Έρευνας και Ανάπτυξης που εδρεύει στο Nissan Technical Center Europe στο Cranfield του Ηνωμένου Βασιλείου, ήταν παρόντες για να προσφέρουν συμβουλές οικονομικής οδήγησης, εξηγώντας τα πλεονεκτήματα του συστήματος e-Pedal Step, καθώς και του επιλέξιμου «B- mode».

Αξιοσημείωτο είναι πως όλες οι ομάδες πέτυχαν την πρόκληση, με μέση κατανάλωση καυσίμου για τον αγώνα (σε όλες τις συμμετοχές) 4,9 λίτρα/100 χλμ., μια εξαιρετική επίδοση αλλά και απόδειξη παράλληλα της εμβέλειας και της αποδοτικότητας του Qashqai e-POWER.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!