Εντός του 2023 η πρώτη γεύση από το μέλλον των «μικρών» Mercedes

Η Mercedes δίνει μια πρώτη γεύση από την διαμόρφωση της βάσης της γκάμας της στο κοντινό μέλλον, επιφυλασσόμενη να αποκαλύψει ακόμα περισσότερα μέσα στην χρονιά

Εντός του 2023 η πρώτη γεύση από το μέλλον των «μικρών» Mercedes

Η Mercedes δίνει μια πρώτη γεύση από την διαμόρφωση της βάσης της γκάμας της στο κοντινό μέλλον, επιφυλασσόμενη να αποκαλύψει ακόμα περισσότερα μέσα στην χρονιά

H γερμανική φίρμα έχει ήδη ανακοινώσει ότι ετοιμάζει τη νέα γενιά μοντέλων που θα βρεθούν στην βάση της γκάμας της, με εφαλτήριο ένα νέο τετράθυρο μοντέλο το οποίο θα περάσει στην παραγωγή το 2024 στο εργοστάσιο της Ουγγαρίας στο Kecskemet.

Η πρώτη teaser εικόνα του επίμαχου μοντέλου αποκαλύπτει μια σιλουέτα που θυμίζει τετράθυρο coupe ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της γερμανικής φίρμας, Ola Kallenius, αναμένεται να δημοσιοποιηθούν περισσότερα στοιχεία για το μοντέλο που θα αποτελέσει εφαλτήριο για την αναθεώρηση της βάσης της γκάμας της Mercedes-Benz, εντός της χρονιάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο «το μέλλον των compact μοντέλων είναι εξασφαλισμένο στην Mercedes, ωστόσο θα πρέπει να επικεντρωθούμε σε μοντέλα που πιστεύουμε ότι είναι δημοφιλή σε παγκόσμια κλίμακα. Μάλιστα, πρόκειται να αποκαλύψουμε μέσα στην χρονιά περισσότερα για το μέλλον τους».

Ανεξαρτήτως επίσημων συστάσεων, είναι γνωστό ότι το νέο compact μοντέλο θα βασιστεί σε μια νέα αρχιτεκτονική η οποία συστήνεται ως ΜΜΑ (Μercedes Modular Architecture) η αν και έχει σχεδιαστεί λαμβάνοντας υπόψη κατά προτεραιότητα τις ανάγκες της ηλεκτροκίνησης, θα μπορεί να υποστηρίξει και θερμικούς κινητήρες.

Το νέο τετράθυρο μοντέλο που θα μπορούσε να εκληφθεί ως η μετεξέλιξη της CLA θα προσφέρει ακόμα περισσότερη τεχνολογία με επίκεντρο το νέο λογισμικό MB.OS το οποίο θα εξασφαλίζει ακόμα περισσότερες δυνατότητες από το MBUX, ενώ συνολικά οι νέες μικρές Mercedes που προδιαγράφονται και λιγότερες σε αριθμό, θα επενδύσουν σε περισσότερες τεχνολογικές ιδιαιτερότητες, προκειμένου να αυξήσουν με αυτόν τον τρόπο τις τιμές τους και το περιθώριο κέρδους για τη γερμανική φίρμα.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που θα καθορίζει τη νέα γενιά μικρών Mercedes θα είναι η ηλεκτροκίνηση η οποία θα είναι διαθέσιμη για όλα τα μοντέλα. Έτσι, εκτός από την GLA και την GLB, χάρη στην παραπάνω πλατφόρμα πρόσβαση στην ηλεκτροκίνηση θα αποκτήσει και το τετράθυρο μοντέλο που θα αναλάβει το βάρος των συστάσεων των νέων μικρών της Mercedes-Benz.

Πλην των παραπάνω, να σημειωθεί ότι η γερμανική φίρμα θα εξελίξει επίσης μια μικρογραφία της G-Class η οποία θα έχει ως αφετηρία την ίδια αρχιτεκτονική και θα είναι διαθέσιμη από το 2026 τόσο σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση όσο και με θερμικούς κινητήρες.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!