Mercedes-AMG C 63 S E Performance F1 Edition: Αρμονική συνύπαρξη

H κορυφαία έκφραση της C-Class αποκτά μια νέα ειδική έκδοση με ονομασία και έμπνευση την F1 από όπου εξάλλου προκύπτει και ένα μέρος της τεχνολογικής της υπεροχής

Mercedes-AMG C 63 S E Performance F1 Edition: Αρμονική συνύπαρξη

H κορυφαία έκφραση της C-Class αποκτά μια νέα ειδική έκδοση με ονομασία και έμπνευση την F1 από όπου εξάλλου προκύπτει και ένα μέρος της τεχνολογικής της υπεροχής

Η γερμανική φίρμα δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεκμετάλλευτη, χωρίς περαιτέρω φροντίδα, την ευκαιρία της πρόσφατης έλευσης της plug-in υβριδικής όσο και πανίσχυρης AMG C 63 S E-Performance η οποία αξιοποιώντας τεχνογνωσία από την F1, φιλοδοξεί να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο επιδόσεων στο εκκωφαντικό σύμπαν του Affalterbach.

Υπακούοντας λοιπόν στο σκεπτικό της έμπνευσης από την κορυφαία διοργάνωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού, η Mercedes-AMG προσθέτει στις επιλογές της C 63 S  E-Performance την παραλλαγή F1 Edition η οποία υιοθετεί μια σειρά από βελτιωμένα όσοq και πλήρη νοήματος σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και θα είναι διαθέσιμη τόσο στην τετράθυρη όσο και στην station wagon έκδοση της κορυφαίας C-Class μόνο κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου διάθεσης του μοντέλου.

Αρχικά οι F1 Edition ξεχωρίζουν από την ιδιαίτερη απόχρωση Manufaktur Alpine Grey Uni η οποία σχεδιάστηκε ειδικά για τις ανάγκες των συγκεκριμένων εκδόσεων.

Εκτός από το χρώμα τα κατώτερα πλευρικά τμήματα ενσωματώνουν μια δημιουργική αποτύπωση των αρχικών «ΑMG» σε απόχρωση που ξεκινάει από το μαύρο και ντεγκραντάρει σε γκρι ενώ το παζλ ολοκληρώνεται από την χαρακτηριστική κόκκινη γραμμή που διατρέχει όλο το αμάξωμα περιμετρικά, τονίζοντας ακόμα περισσότερο τα επίμαχα τμήματα που έχουν προκύψει από την σμίλη της αεροδυναμικής.

Από την εξίσωση δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι νέου σχεδιασμού τροχοί οι οποίοι εν προκειμένω είναι σφυρήλατοι, έχουν διάσταση 20 ιντσών και περιβάλλονται εξίσου από ένα κόκκινο σιρίτι το οποίο δημιουργεί μια ευπρόσδεκτη αντίθεση με το μαύρο, γυαλιστερό φινίρισμά τους, θυμίζοντας το Official FIA Medical Car της Formula 1.

Ως μέρος του βασικού εξοπλισμού των F1 Edition περιλαμβάνεται το AMG Aerodynamics Package το οποίο μεγεθύνει το splitter μπροστά, τα αεροδυναμικά κατώτερα πλευρικά τμήματα ενώ προσθέτει ένα spoiler στην θύρα του πορτ μπαγκάζ αλλά και επιπλέον πτερύγια στον αεροδυναμικό διαχύτη.

Στα χαρακτηριστικά των δύο εκδόσεων ανήκουν επίσης τα συνήθως προαιρετικά πακέτα AMG Night I και II τα οποία είναι υπεύθυνα για το γυαλιστερό σκούρο φινίρισμα στο περίγραμμα των παραθύρων, της γρίλιας των εισαγωγών αέρα αλλά και των απολήξεων της εξάτμισης που ενδίδουν στη γοητεία του μαύρου χρωμίου.

Αντιστοίχως πολεμική ατμόσφαιρα επικρατεί και στο ούτως ή άλλως στοχοπροσηλωμένο εσωτερικό το οποίο υποδέχεται ως standard τα καθίσματα AMG Performance με το σήμα της AMG στα προσκέφαλα. Αυτά επενδύονται από μαύρο δέρμα Nappa που «διακόπτεται» από κόκκινες ραφές ενώ στην ίδια αντίθεση συντείνουν και οι αντίστοιχης χρωματικής απόχρωσης ζώνες.

Το παζλ συμπληρώνει το επενδεδυμένο από ένα μείγμα δέρματος Nappa και μικροϊνών Dinamica, σπορ τιμόνι και τα πατάκια που φέρουν το λογότυπο F1. Να σημειωθεί ότι οι εκδόσεις F1 Edition συνοδεύονται από κουκούλα η οποία φέρει επίσης το λογότυπο F1 και φυσικά έχει σχεδιαστεί με κριτήριο να διαφυλάξει με τον καλύτερο τρόπο τις επιφάνειες της κορυφαίας C-Class.

Εν είδει υπενθύμισης οι εκδόσεις C 63 S E-Performance Sedan και Station Wagon φιλοξενούν στην αθέατη πλευρά τους ένα plug-in υβριδικό σύνολο το οποίο αποτελείται από τον τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης 2,0 λίτρων, ηλεκτρικό υπερσυμπιεστή καυσαερίων, ηλεκτρικό μοτέρ και μπαταρία, προσφέροντας ισχύ που διαμορφώνεται σε 680 ίππους και 1.020 Nm ροπής.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!