FIVA: Αφήστε τα ιστορικά αυτοκίνητα ελεύθερα στα κέντρα των πόλεων

Οι αντίκες κινδυνεύουν να πέσουν θύματα των περιορισμών για τα παλαιάς τεχνολογίας οχήματα

FIVA: Αφήστε τα ιστορικά αυτοκίνητα ελεύθερα στα κέντρα των πόλεων

Οι αντίκες κινδυνεύουν να πέσουν θύματα των περιορισμών για τα παλαιάς τεχνολογίας οχήματα

Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα ενημερώσει η Διεθνής Ομοσπονδία Ιστορικών Οχημάτων (FIVA) σχετικά για τον κίνδυνο που διατρέχει η πολιτιστική κληρονομία μέσω της απειλούμενης απαγόρευσης κυκλοφορίας των ιστορικών αυτοκινήτων στα κέντρα των ευρωπαϊκών πόλεων.

«Αν και η FIVA υποστηρίζει πλήρως την μετάβαση προς ένα πιο πράσινο και βιώσιμο μέλλον, οι αλλαγές στις μετακινήσεις που προωθούνται στην Ευρώπη μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη χρήση των ιστορικών οχημάτων στους δημόσιους δρόμους. Εργαζόμαστε σκληρά για να προστατεύσουμε το “κινητό μουσείου” ώστε να το απολαμβάνουν και οι μελλοντικές γενιές», δήλωσε ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας, Tiddo Bresters.

Δείτε ακόμη: Οι νέοι κανόνες για την κυκλοφορία ιστορικών οχημάτων στην Ελλάδα

Ο οδικός χάρτης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προβλέπει τη δημιουργία τουλάχιστον 100 κλιματικά ουδέτερων πόλεων στην Ευρώπη έως το 2030. Σε αρκετές χώρες πάντως τα ιστορικά αυτοκίνητα εξαιρούνται από τους περιορισμούς κυκλοφορίας παλαιών οχημάτων στις ζώνες χαμηλών ρύπων (LEZ), καθώς είναι καλοσυντηρημένα και δεν κυκλοφορούν σε καθημερινή βάση.

Όπως τονίζει πάντως η FIVA δεν υπάρχει κοινή πολιτική σε όλες τις χώρες της ΕΕ, κάτι που προκαλεί σύγχυση στους ιδιοκτήτες ιστορικών οχημάτων.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!