Ράλλυ Ντακάρ 2022: Ατύχημα για τον Peterhansel, ο Loeb κυνηγά τον Al-Attiyah

Ο αγώνας έδειξε το σκληρό πρόσωπό του από την πρώτη κιόλας μέρα

Ράλλυ Ντακάρ 2022: Ατύχημα για τον Peterhansel, ο Loeb κυνηγά τον Al-Attiyah

Ο αγώνας έδειξε το σκληρό πρόσωπό του από την πρώτη κιόλας μέρα

Μετά την κατατακτήρια ειδική διαδρομή της Πρωτοχρονιάς – η οποία καθόρισε τη σειρά εκκίνησης του αγώνα – το Ράλλυ Ντακάρ 2022 άρχισε ουσιαστικά για τους συμμετέχοντες την Κυριακή 2 Ιανουαρίου. Ο Nasser Al-Attiyah πίσω από το τιμόνι του GR DKR Hilux T1+ της Toyota Gazoo Racing και με συνοδηγό τον Mathieu Baumel, σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην ειδική διαδρομή μήκους 333 χλμ, με χρόνο 3 ώρες 19 λεπτά και 57 δευτερόλεπτα.

Το δεύτερο καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Sebastien Loeb με το Prodrive Hunter T1+ της Bahrain Raid Xtreme (+12:07). O μεγάλος άτυχος της ημέρας ήταν ο πολυνίκης του Ράλλυ Ντακάρ, Stephane Peterhansel. O 56χρονος Γάλλος που μετρά 14 νίκες στο δυσκολότερο off road αγώνα (8 με αυτοκίνητο και 6 με μοτοσικλέτα) είχε ένα ατύχημα στο 120ό χλμ. της ειδικής διαδρομής και ενώ ήταν δεύτερος πίσω από τον Al-Attiyah.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, το πλήρωμα δεν τραυματίστηκε, όμως καταστράφηκε η πίσω αριστερή ανάρτηση. Το ηλεκτρικό Audi RS Q e-tron ακινητοποιήθηκε στο 153ο χλμ, περιμένοντας την ομάδα υποστήριξης. Πλέον εξανεμίστηκαν οι ελπίδες του Peterhansel να κατακτήσει την 15η νίκη του στο Ντακάρ.

Στη γενική κατάταξη ο Al-Attiyah έχει προβάδισμα 12 λεπτών και 44 δλ. από τον Loeb, με τον Τσέχο Martin Prokop στην 3η θέση (+22:39). O Carlos Sainz (Audi), νικητής του Ντακάρ τρεις φορές, έχασε τον προσανατολισμό του περίπου στο 250ό χλμ, με αποτέλεσμα να μείνει δύο ώρες πίσω από τον επικεφαλής.

Το Ράλλυ Ντακάρ συνεχίζεται τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου με την ειδική διαδρομή μήκους 338 χλμ, από το Hail έως την Al Artawiya.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!