Με πλήθος αστέρων της μουσικής το ημερολόγιο της Pirelli για το 2022

Μία γιορτή αστέρων της διεθνούς μουσικής σκηνής από τη δεκαετία του 1960 μέχρι σήμερα

Με πλήθος αστέρων της μουσικής το ημερολόγιο της Pirelli για το 2022

Μία γιορτή αστέρων της διεθνούς μουσικής σκηνής από τη δεκαετία του 1960 μέχρι σήμερα

Μέσα σε μια θήκη δίσκου βινυλίου LP θα βρίσκεται το ημερολόγιο της  Pirelli για το 2022. Ο τίτλος του είναι “On the Road” και τις φωτογραφίες επιμελήθηκε ο Bryan Adams. Μετά την περσυνή διακοπή της έκδοσης, εξ αιτίας της πανδημίας, η φετινή επιστροφή έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς συμπίπτει με τον εορτασμό της επετείου των 150 χρόνων της Pirelli, το λογότυπο της οποίας αποκαλύφθηκε ταυτόχρονα με τη Ημερολόγιο.

Για περισσότερα από είκοσι χρόνια, παράλληλα με τον μεγάλο αριθμό μουσικών επιτυχιών του, ο Bryan Adams έχει εδραιώσει τη φήμη του ως φωτογράφος και μέσα από τις φωτογραφίες του στο On The Road έχει αποτυπώσει τη ζωή του καλλιτέχνη σε περιοδεία. Αυτό είναι και το θέμα του ομώνυμου τραγουδιού  «On The Road» που έχει συνθέσει ο Καναδός μουσικός για το Ημερολόγιο και θα συμπεριληφθεί στο επόμενο άλμπουμ του.

Στο σετ του Ημερολογίου, οι μουσικοί ξαναζούν στιγμές της ζωής τους σε περιοδεία, από την ένταση πριν από μία παράσταση και τα διαλείμματα ανάμεσα στις πρόβες και τις συναυλίες, μέχρι τα μακρινά ταξίδια από τη μία πόλη στην άλλη και τη μοναξιά των δωματίων των ξενοδοχείων. Αυτές είναι εμπειρίες που ο ίδιος ο Bryan Adams γνωρίζει καλά και για πρώτη φορά στην ιστορία του Ημερολογίου, ο φωτογράφος είναι μέρος του καστ. Στην 48η έκδοση του, το The Cal πλαισιώθηκε από δέκα παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες διαφορετικών ηλικιών, ειδών μουσικής και προέλευσης: Cher, Grimes, Jennifer Hudson, Normani, Rita Ora, Bohan Phoenix, Iggy Pop, Saweetie, St. Vincent και Kali Uchis. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν το περασμένο καλοκαίρι, μόλις σε τρεις ημέρες, σε δύο τοποθεσίες στο Los Angeles, στο Palace Theatre και στο Chateau Marmont hotel στο Hollywood, καθώς και στο Scalinatella hotel στο Capri.

Ο Bryan Adams θέλησε να αποτυπώσει στο φακό του τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των διαφόρων καλλιτεχνών και οι μήνες του Ημερολογίου ξεδιπλώνονται σε περισσότερες από  160 σελίδες και περισσότερα από 70 πορτρέτα και σκηνές: από την St. Vincent (η οποία εμφανίζεται στο εξώφυλλο του τόμου) ενώ ξυπνά σε ένα ξενοδοχείο, μέχρι την Kali Uchis να απολαμβάνει το ρεπό της δίπλα στην πισίνα, και από την Saweetie τη στιγμή που κάνει check out πριν το επόμενο ταξίδι και την Cher στα παρασκήνια. Βλέπουμε  επίσης την Normani να ξεκουράζεται πριν από τον  έλεγχο ήχου και την Jennifer Hudson να φτάνει στο θέατρο, τον Iggy Pop (ο οποίος ποζάρει και στο οπισθόφυλλο) πριν από την παράσταση, την Grimes στο στούντιο ηχογράφησης, τον Bohan Phoenix να έχει επιστρέψει στο ξενοδοχείο μετά την παράσταση και την Rita Ora μετά το σόου.

Στιγμιότυπα από την προετοιμασία του ημερολογίου υπάρχουν στο www.pirellicalendar.com, όπου μπορούμε να εξερευνήσουμε την ιστορία του The Cal μέσα από original βίντεο, συνεντεύξεις, φωτογραφίες και κείμενα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!