H Kia θα επεκτείνει κι άλλο την γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της, καθώς ανακοίνωσε και επίσημα ότι διοργανώνει μια «EV Day» στις 27 Φεβρουαρίου στην Ταραγόνα της Ισπανίας. Εκεί η κορεάτικη εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει τρία νέα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.
Το επίσημο ντεμπούτο τους θα κάνουν τα νέα EV4 και PV5, τα οποία μάλιστα προορίζονται για την παραγωγή σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Το EV4 θα προσφέρεται στις παγκόσμιες αγορές τόσο σε sedan όσο και σε hatchback μορφή, ενώ σχεδιαστικά θα εναρμονίζεται με την υπόλοιπη γκάμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Kia, αντλώντας έμπνευση από το EV6, το EV9 και το νέο EV3.
Aπό την άλλη το PV5 έρχεται για να σημάνει την παγκόσμια είσοδο της Kia στην κατηγορία των επαγγελματικών οχημάτων. Το Van παρουσιάστηκε πριν περίπου έναν χρόνο σε πρωτότυπη μορφή και αναμένεται να διατηρήσει τον τολμηρό σχεδιασμό και στο μοντέλο παραγωγής.
Τέλος, η κορεάτικη εταιρεία θα παρουσιάσει το νέο EV2, σε μια πρωτότυπη μορφή. Το μοντέλο, το οποίο έχουμε πετύχει και σε διαδικασίες δοκιμών, σχεδιάστηκε προκειμένου να αντιμετωπίσει τα νέα Renault 5 και Citroen e-C3.

Το EV2 αναμένουμε να είναι αρκετά ψηλό, με γραμμές που παραπέμπουν σε crossover-SUV. Οι διαστάσεις του θα είναι μεγαλύτερες από αυτές στο νέο Hyundai Inster, την αμιγώς ηλεκτρική οικονομική πρόταση της Hyundai, τοποθετώντας το έτσι σε μια σαφώς διαφορετική κατηγορία.



