Το Mini JCW E PROtotype δίνει μια πρώτη εικόνα ενός αμιγώς ηλεκτρικού hot-hatch

To hot-hatch της Mini θα παρουσιαστεί στο Goodwood Festival of Speed 2024 και θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό John Cooper Works στην ιστορία.

Το Mini JCW E PROtotype δίνει μια πρώτη εικόνα ενός αμιγώς ηλεκτρικού hot-hatch

To hot-hatch της Mini θα παρουσιαστεί στο Goodwood Festival of Speed 2024 και θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό John Cooper Works στην ιστορία.

Η Mini ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει το νέο John Cooper Works E PROtoype στο Goodwood Festival of Speed 2024.

Ήταν θέμα χρόνου μέχρι η John Cooper Works να αποφασίσει να πειραματιστεί με τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της Mini και, με τον ερχομό της νέας γενιάς, αποφάσισε να κάνει την αρχή.

Το νέο hot-hatchback θα βασίζεται στο καινούργιο Mini Cooper SE, το οποίο πριν λίγο καιρό ξεκίνησε την πανευρωπαϊκή του εμπορική πορεία. Η ηλεκτρική έκδοση αναπτύχθηκε από κοινού με την κινεζική Great Wall Motors και, ως αποτέλεσμα, είναι εντελώς διαφορετική σε σχέση με την επίσης νέα, βενζινοκίνητη έκδοση του Mini Cooper.

Περιμένουμε να διαθέτει την ίδια μπαταρία 54 kWh, τοποθετημένη σχετικά χαμηλά στο πλαίσιο, η οποία θα τροφοδοτεί με ρεύμα έναν ηλεκτροκινητήρα ο οποίος θα βρίσκεται στον μπροστινό άξονα. Ήδη πριν περίπου 6 μήνες η JCW κυκλοφόρησε μια έκδοση του Mini Cooper SE με σπορ εμφάνιση αλλά όχι και αυξημένη απόδοση.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται η νέα έκδοση John Cooper να διαθέτει και έναν επιπρόσθετο κινητήρα, στον πίσω άξονα, αυξάνοντας την ιπποδύναμη και προσφέροντας τετρακίνηση. Θεωρητικά η πλατφόρμα μπορεί να υποστηρίξει στήσιμο με δύο ηλεκτροκινητήρες, όμως δεν έχουμε επιβεβαιωμένες πληροφορίες, ούτε για τον αριθμό των κινητήρων ούτε για τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους.

Μαζί με τις αναβαθμίσεις στους κινητήρες, θα υπάρχουν αλλαγές στο σασί, ελαστικά φαρδύτερου προφίλ, πιο σφιχτή ανάρτηση και μεγαλύτερα φρένα. Με δεδομένο ότι το Mini Cooper SE ζυγίζει πάνω από 1.700 κιλά, η έκδοση John Cooper θα είναι και αυτή σχετικά βαριά, επομένως οι μηχανικοί θα πρέπει να ρυθμίσουν αναλόγως τιμόνι και αναρτήσεις ώστε να διατηρήσει τον «παιχνιδιάρικο» χαρακτήρα των προηγούμενων μοντέλων.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρωτότυπο θα ανακοινωθούν με την παρουσίασή του στο Goodwood Festival of Speed, την Πέμπτη 11 Ιουλίου.

Mini John Cooper Works E PROtotype (1)

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!