Η Mercedes-Benz ετοιμάζει αμιγώς ηλεκτρικό sedan

Το νέο μοντέλο της Mercedes-Benz θα είναι στις διαστάσεις της C-Class και θα μπει στην παραγωγή μέσα στο 2026.

Η Mercedes-Benz ετοιμάζει αμιγώς ηλεκτρικό sedan

Το νέο μοντέλο της Mercedes-Benz θα είναι στις διαστάσεις της C-Class και θα μπει στην παραγωγή μέσα στο 2026.

H Mercedes-Benz ετοιμάζεται να αναθερμάνει την μάχη των αμιγώς ηλεκτρικών sedan, με ένα νέο μοντέλο, στις διαστάσεις της C-Class.

Θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική επόμενης γενιάς της εταιρείας και θα χρησιμοποιεί την ολοκαίνουργια πλατφόρμα MB.EA Medium. Αυτή η πλατφόρμα θα εμφανιστεί και σε ένα SUV μοντέλο, μέχρι τις αρχές του 2025.

Εξωτερικά, αναμένουμε να δούμε μια σημαντική αλλαγή στις αναλογίες του οχήματος. Το παρμπρίζ φαίνεται να βρίσκεται σε μια πιο ορθή γωνία, ενώ το μπροστά μέρος είναι πιο περιορισμένο, βελτιώνοντας έτσι την μπροστινή ορατότητα.

Mercedes C Class EV spyshots 7

Μπορεί το πρωτότυπο να φαίνεται καμουφλαρισμένο, όμως προσεγγίζει αρκετά ένα πιθανό μοντέλο παραγωγής. Είναι επομένως πιθανό να υπάρχει ένα κανονικό, ανοιγόμενο καπό και όχι κλειστό όπως σε άλλα ηλεκτρικά μοντέλα της εταιρείας.

Mercedes C Class EV spyshots 3

Από το παρμπρίζ και πίσω οι γραμμές του αμαξώματος παραπέμπουν περισσότερο σε υπάρχοντα μοντέλα της Mercedes-Benz, όπως η EQE. H κουπέ γραμμή της οροφής οδηγεί στο πορτμπαγκάζ, το οποίο δεν ενώνεται με το πίσω παρμπρίζ, περιορίζοντας πιθανώς την πρόσβαση στον αποθηκευτικό χώρο.

Mercedes C Class EV spyshots 2

Γνωρίζουμε πως η πλατφόρμα θα είναι 800V, κάτι που μεταφράζεται σε αυξημένη αποδοτικότητα και μεγαλύτερες ταχύτητες φόρτισης. Περιμένουμε επίσης να δούμε εκδόσεις τόσο με ένα όσο και με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, χωρίς όμως να έχουμε κάποια εικόνα ως προς τα νούμερα επιδόσεών τους.

Mercedes C Class EV spyshots 5

Παρότι η αποδοτικότητα και η τεχνολογία θα λειτουργήσουν καταλυτικά στη συνολική ανάπτυξη του νέου μοντέλου, η Mercedes-Benz θα ετοιμάσει και εκδόσεις υψηλών επιδόσεων AMG.

Mercedes C Class EV spyshots 6

Μάλιστα, το εικονιζόμενο πρωτότυπο είναι πολύ πιθανό να είναι μια από αυτές τις εκδόσεις, λόγω των μεγάλων τροχών. Τα ελαστικά της Michelin καθώς και τα μεγάλα φρένα, μας προετοιμάζουν πως, πιθανώς, πρόκειται για ένα μοντέλο δοκιμής με δύο ηλεκτρικά μοτέρ.

Mercedes C Class EV spyshots 8

Η Mercedes-Benz φαίνεται πως θα παρουσιάσει το νέο της αμιγώς ηλεκτρικό sedan μέσα στο 2025 και θα περάσει στην παραγωγή το 2026. Το πιθανότερο είναι πως θα ανταγωνιστεί τα νέα μοντέλα Neue Klasse της BMW, τα οποία θα είναι παρόμοια σε μέγεθος, σχήμα και προδιαγραφές.

Mercedes C Class EV spyshots 4

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!