Η ανανεωμένη Mercedes-Benz EQS με τριάκτινα αστέρια στα φώτα

H ανανεωμένη Mercedes-Benz EQS εντοπίστηκε σε δοκιμές, κρύβοντας μερικές τολμηρές σχεδιαστικές βελτιώσεις και πιθανότατα μεγαλύτερη αυτονομία.

Η ανανεωμένη Mercedes-Benz EQS με τριάκτινα αστέρια στα φώτα

H ανανεωμένη Mercedes-Benz EQS εντοπίστηκε σε δοκιμές, κρύβοντας μερικές τολμηρές σχεδιαστικές βελτιώσεις και πιθανότατα μεγαλύτερη αυτονομία.

Σαν να μην έφτανε το τεράστιο σήμα της Mercedes στη μάσκα, η ανανεωμένη Mercedes-Benz EQS εντοπίστηκε να δοκιμάζεται στη Γερμανία με νέα φωτιστικά σώματα με το τριάκτινο αστέρι, καθώς και άλλες αισθητικές και τεχνολογικές αναβαθμίσεις. Η Mercedes-Benz EQS έκανε για πρώτη φορά το ντεμπούτο της το 2021 και ενώ πολλά νεότερα μοντέλα, όπως το SUV EQE, έχουν υιοθετήσει κάποια από τα στυλιστικά της στοιχεία, η γερμανική εταιρεία κοιτάζει ήδη προς το μέλλον όσον αφορά τη σχεδιαστική φιλοσοφία της Mercedes.

Η Mercedes-Benz Concept CLA Class, που έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου, παρουσίασε την πιο πρόσφατη προσέγγιση του κατασκευαστή στον σχεδιασμό αυτοκινήτων. Αυτή δίνει μεγάλη έμφαση στην εικόνα της μάρκας, με το έμβλημα με το τριάκτινο αστέρι της Mercedes να ενσωματώνεται στα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, καθώς και στα αεροδυναμικά διακοσμητικά τμήματα στους τροχούς, την πανοραμική γυάλινη οροφή και τα φωτιζόμενα στοιχεία στη γρίλια.

Αν και δεν περιμένουμε όλα αυτά να κάνουν την εμφάνισή τους στο αυτοκίνητο παραγωγής, βλέπουμε ότι η Mercedes ήδη ετοιμάζεται να εφαρμόσει το εμβληματικό της σήμα στα φωτιστικά σώματα της ανανεωμένης EQS.

Τα αυτοκίνητα δοκιμών που έχουμε δει, έχουν αφήσει μεγάλο μέρος των πίσω φώτων αδιαφανή, γεγονός που υποδηλώνει ότι το ανανεωμένο αυτοκίνητο είναι πιθανό να διατηρήσει τη διάταξη φωτιστικών σωμάτων πλήρους πλάτους του απερχόμενου μοντέλου.

Mercedes EQS facelift spyshot

Στο εσωτερικό, υποψιαζόμαστε ότι πολύ λίγα θα αλλάξουν για αυτή την EQS. Το σύστημα MBUX της Mercedes είναι ήδη ένα από τα κορυφαία της αγοράς, και αυτό χωρίς να αναφέρουμε καν την οθόνη Hyperscreen 56 ιντσών, η οποία στην πραγματικότητα αποτελείται από τρεις ξεχωριστές οθόνες.

Αυτή η διάταξη προσφέρεται επί του παρόντος ως ακριβή επιλογή ή ως στάνταρ στις κορυφαίες εκδόσεις και αναμένεται ότι αυτό θα συνεχίσει να ισχύει, ακόμη και μετά την ανανέωση της EQS.

Mercedes EQS facelift spyshot

Αυτό που μπορεί να αλλάξει, ωστόσο, είναι κάποια από τα γραφικά στην οθόνη, και ίσως κάποιες από τις επιλογές επένδυσης στο εσωτερικό. Κατά τα άλλα, αναμένεται ότι η πλειονότητα των αλλαγών, εκτός από αυτές που έχουν ήδη αναφερθεί, θα γίνει κάτω από το αμάξωμα.

Αυτή τη στιγμή, όλα τα μοντέλα Mercedes-Benz EQS είναι εξοπλισμένα με μια τεράστια μπαταρία 118 kWh, τη μεγαλύτερη που τοποθετείται σήμερα σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο παραγωγής που διατίθεται στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τη Mercedes, παρέχει αυτονομία έως και 710 χλμ. στην EQS 450+ εισαγωγικού επιπέδου.

Mercedes EQS facelift spyshot

Ωστόσο, με το αναβαθμισμένο Tesla Model 3 να μπορεί να διανύσει έως και 678 χλμ. και το Lucid Air να είναι υποτίθεται ότι είναι αρκετά αποδοτικό ώστε να επιτυγχάνει αυτονομία άνω των 805 χλμ., η Mercedes πιθανότατα θα επιδιώξει να επεκτείνει περαιτέρω την υπεροχή της στην αυτονομία.

Αν και δεν περιμένουμε τεράστιες αλλαγές όσον αφορά την υλική διάταξη (δηλαδή τις προδιαγραφές της μπαταρίας), με περισσότερη θερμική διαχείριση ή άλλες βελτιώσεις στο λογισμικό, η EQS θα μπορούσε να πετύχει τιμές που πλησιάζουν τα 800 χλμ.

Αποκλειστική συνεργασία: Driving Electric

Mercedes EQS facelift spyshot

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!