Tesla: Μείωση τιμών παγκοσμίως και στην Ελλάδα

Σε μείωση τιμών στα μοντέλα της καταφεύγει πάλι η Tesla, με στόχο να αντιμετωπίσει τη πτώση των πωλήσεων και τον πόλεμο τιμών από την Κίνα.

Tesla: Μείωση τιμών παγκοσμίως και στην Ελλάδα

Σε μείωση τιμών στα μοντέλα της καταφεύγει πάλι η Tesla, με στόχο να αντιμετωπίσει τη πτώση των πωλήσεων και τον πόλεμο τιμών από την Κίνα.

Η Tesla προχώρησε σε μία ακόμη μείωση τιμών σε μερικές από τις σημαντικότερες αγορές της όπως η Κίνα και η Γερμανία, αλλά και στην Ελλάδα.

Σκοπός αυτής της μείωσης είναι να αντιμετωπίσει την πτώση των πωλήσεων του τελευταίου τριμήνου. Η Tesla ανακοίνωσε στις αρχές του Απριλίου ότι οι παγκόσμιες παραδόσεις οχημάτων για το 2024 μειώθηκαν σημαντικά, για πρώτη φορά μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια.

Παράλληλα, η εταιρεία του Elon Musk δέχεται έντονο πόλεμο τιμών από την Κίνα, η οποία παράγει φθηνά ηλεκτρικά οχήματα με πολύ γρήγορους ρυθμούς και σε μεγάλες ποσότητες.

Η Tesla μείωσε την τιμή εκκίνησης του ανανεωμένου Model 3 στην Κίνα κατά 14.000 γουάν (1.930 δολάρια) σε 231.900 γουάν (32.000 δολάρια), όπως έδειξε η επίσημη ιστοσελίδα της την περασμένη Κυριακή. Στη Γερμανία, η αυτοκινητοβιομηχανία περιόρισε την τιμή του Model 3 στα 40.990 ευρώ από 42.990 ευρώ, όπου βρισκόταν η τιμή από τον Φεβρουάριο. Υπήρξαν επίσης μειώσεις τιμών σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, δήλωσε εκπρόσωπος της Tesla.

Στην Ελλάδα η τιμή του νέου Tesla Model 3 μειώθηκε στα 39.990 ευρώ για την βασική έκδοση, ενώ για όσους προλάβουν την κρατική επιδότηση «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ», η τιμή διαμορφώνεται στα 31.990 ευρώ. Αυτό σημαίνει πως οι τιμές είναι κατά 2.000 ευρώ χαμηλότερες, συγκριτικά με αυτές που ήταν λίγες μόνο ημέρες πριν.

Η έκδοση Long Range έχει και αυτή την ίδια μείωση τιμής κατά 2.000 ευρώ. Χωρίς επιδότηση η τιμή είναι στα 47.990 ευρώ, ενώ με την επιδότηση πέφτει στα 39.990 ευρώ.

Στην βασική έκδοση το Tesla Model 3 έχει αυτονομία έως και 513 χλμ., ενώ το Long Range μπορεί να κάνει έως και 629 χλμ. με μία φόρτιση. Τα δύο αυτά νούμερα αφορούν τη μικρότερη από τις δύο επιλογές των τροχών, καθώς στη μεγαλύτερη διάσταση η αυτονομία είναι ελαφρώς μειωμένη. Το βασικό Model 3 μπορεί να φορτίσει με ισχύ έως και 170 kW, που σημαίνει ότι για να φτάσει η μπαταρία από το 10% στο 80% σε έναν ταχυφορτιστή θα χρειαστεί περίπου 27 λεπτά. Το μοντέλο με τη μεγαλύτερη αυτονομία αυξάνει την ισχύ φόρτισης στα 250 kW, αλλά η μεγαλύτερη μπαταρία σημαίνει ελαφρώς μεγαλύτερο χρόνο φόρτισης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!