Tesla: Ρεκόρ χαμηλών πωλήσεων – Κατέρρευσε η μετοχή της εταιρείας

Η Tesla κατέγραψε αρνητικό ρεκόρ με μόλις 387.000 πωλήσεις παγκοσμίως το Ά τρίμηνο του έτους με συνέπεια η αξία της να μειωθεί κατά 34 δισεκατομμύρια δολάρια.

Tesla: Ρεκόρ χαμηλών πωλήσεων – Κατέρρευσε η μετοχή της εταιρείας

Η Tesla κατέγραψε αρνητικό ρεκόρ με μόλις 387.000 πωλήσεις παγκοσμίως το Ά τρίμηνο του έτους με συνέπεια η αξία της να μειωθεί κατά 34 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Tesla δημοσίευσε τις πωλήσεις οχημάτων για το πρώτο τρίμηνο του 2024, αναφέροντας το χαμηλότερο νούμερο από το 2022!

Η αμερικάνικη εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων επιβεβαίωσε ότι από τον Ιανουάριο ως και τον Μάρτιο του 2024 κατάφερε να παραδώσει περίπου 387.000 οχήματα σε όλη την υφήλιο. Πρόκειται για μια πτώση πάνω από το 8% συγκριτικά με το ίδιο διάστημα του 2023, ενώ είναι και η πρώτη ετήσια πτώση σε πωλήσεις από το 2020.

Να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο πως, κατά το διάστημα Οκτώβριος-Δεκέμβριος του 2023, η Tesla κατάφερε να παραδώσει 485.000 οχήματα.

Η ίδια η Tesla ανέφερε σχετικά με την πτώση των παραδόσεων ότι ευθύνονται η παραγωγή του Tesla Model 3 facelift, οι επιθέσεις των Χούθι σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, καθώς και η μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιό της στο Βερολίνο, η οποία αναγνωρίστηκε ως εμπρηστική ενέργεια από ομάδες εξτρεμιστών.

Η εταιρεία αντιμετώπισε και προβλήματα με το «Autopilot» – το σύστημα αυτόνομης οδήγησης της Tesla – τα οποία ώθησαν την εταιρεία σε ανάκληση 2 εκατομμυρίων οχημάτων.

Όλα αυτά μεταφράζονται αρνητικά για την μετοχή της εταιρείας, η οποία μέσα σε μία μόλις νύχτα έπεσε κατά –5%. Ως αποτέλεσμα, η αξία της εταιρείας μειώθηκε κατά 34 δισεκατομμύρια δολάρια. Προκειμένου να αντιμετωπίσει τον μειωμένο αριθμό πωλήσεων, η Tesla προχώρησε σε γενναιόδωρη μείωση των τιμών των Model 3 και Model Y στην αγορά της Αμερικής, ως και 5-6.000 δολάρια.

Είναι πολύ πιθανό ο αριθμός των πωλήσεων να επανέλθει, καθώς το ανανεωμένο Model Y που έρχεται σύντομα, θα έχει πολλές από τις αναβαθμίσεις που βρίσκουμε ήδη στο νέο Model 3, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης αυτονομίας.

Επιπρόσθετα, η Tesla αναπτύσσει και ένα μικρότερο μοντέλο, το οποίο θα κοστίζει περίπου 25 με 35 χιλιάδες ευρώ στις ευρωπαϊκές αγορές και πιθανότατα θα ονομάζεται Model 2.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!