F1-GP Λας Βέγκας FP3: O George Russell 1ος με πρόωρη λήξη

Ο George Russell σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Λας Βέγκας, η οποία τελείωσε πρόωρα και δεν παρουσίασε αντιπροσωπευτική εικόνα, καθώς κάποιοι οδηγοί δεν έκαναν την τελική τους προσπάθεια.

F1-GP Λας Βέγκας FP3: O George Russell 1ος με πρόωρη λήξη

Ο George Russell σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Λας Βέγκας, η οποία τελείωσε πρόωρα και δεν παρουσίασε αντιπροσωπευτική εικόνα, καθώς κάποιοι οδηγοί δεν έκαναν την τελική τους προσπάθεια.

Τo FP3 του GP Λας Βέγκας κύλησε κανονικά έως τα τελευταία 6 λεπτά, όταν o Alex Albon χτύπησε τον τοίχο στη στροφή 5 και το πίσω αριστερό ελαστικό της Williams αποκολλήθηκε από τη ζάντα, με αποτέλεσμα η διαδικασία να διακοπεί με κόκκινη σημαία και να μην ξεκινήσει ξανά. Συνεπώς, η εικόνα των τελικών χρόνων δεν ήταν απόλυτα αντιπροσωπευτική, καθώς κάποιοι οδηγοί (όπως αυτοί της Ferrari), δεν είχαν προλάβει να κάνουν την τελική τους προσπάθεια με καινούργιο σετ ελαστικών μαλακής γόμας.

Οι χρόνοι έπεφταν συνεχώς καθώς η αγωνιστική γραμμή στρωνόταν με γόμα. Ο George Russell σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο της διαδικασίας, έχοντας επωφεληθεί στο τέλος του γύρου του από το slipstream από το Lando Norris, η οποία του έδωσε 7 χλμ./ώρα υψηλότερη ταχύτητα στην ευθεία. Ο Russell ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια τη διαδικασίας ταχύτερος από τον team-mate του στη Mercedes, Lewis Hamilton, χρησιμοποιώντας έναν επιπλέον γύρο προετοιμασίας, για να αναπτύξει την κατάλληλη θερμοκρασία στα ελαστικά του.

Ο Oscar Piastri, εφοδιασμένος με την καινούργια πίσω αεροτομή της McLaren για αυτό τον αγώνα, κατάφερε να γράψει έναν πολύ καλό χρόνο σε μία διαδικασία όπου η βρετανική ομάδα δεν είχε επιδείξει τις πλήρεις δυνατότητές της. Έκπληξη αποτέλεσε η 3η θέση του Αμερικανού Logan Sargeant με τη Williams, που είναι δυνατή στην τελική ταχύτητα στις ευθείες.

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα από το FP3 του GP Λας Βέγκας

Ο Sargeant βρέθηκε εμπρός από το δίδυμο της Red Bull, με το Max Verstappen ταχύτερο από το Sergio Perez. Η Πρωταθλήτρια ομάδα επέμεινε στη χρήση μεγάλης πίσω αεροτομής, χωρίς να πληρώνει μεγάλο τίμημα σε ταχύτητα στις ευθείες, λόγω του πολύ αποδοτικού DRS της. Πίσω από τις Red Bull βρέθηκε ο Albon με την άλλη Williams, ο οποίος όπως αναφέραμε προκάλεσε την πρόωρη λήξη του FP3, έπειτα από επαφή με τον τοίχο της στροφής 5.

Πίσω από τον Ταϊλανδό πλασαρίστηκαν οι Fernando Alonso με την Aston Martin και Lewis Hamilton με τη δεύτερη Mercedes, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν ο Valtteri Bottas, με την Alfa Romeo να εξακολουθεί να δείχνει δυνατή στις συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης και ο Kevin Magnussen με τη Haas.

Ο Lando Norris με τη δεύτερη McLaren βρέθηκε 11ος, ενώ οι δύο Ferrari, που αναμένεται να είναι δυνατές στις κατατακτήριες δοκιμές (έχοντας επικρατήσει στο FP2) δεν κατάφεραν να κάνουν τελική προσπάθεια με τα μαλακά ελαστικά, και περιορίστηκαν στη 16η (Charles Leclerc) και 17η θέση (Carlos Sainz). O Lance Stroll κλήθηκε να παρουσιαστεί ενώπιον των αγωνοδικών με την κατηγορία ότι προσπέρασε άλλο μονοθέσιο υπό το καθεστώς κίτρινης σημαίας.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!