F1: Δύο ακόμα αποχωρήσεις από τη Ferrari

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, έπειτα από την αλλαγή επικεφαλής στρατηγικής της Ferrari, δύο ακόμα άτομα αναμένεται να απομακρυνθούν από τη Scuderia.

F1: Δύο ακόμα αποχωρήσεις από τη Ferrari

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, έπειτα από την αλλαγή επικεφαλής στρατηγικής της Ferrari, δύο ακόμα άτομα αναμένεται να απομακρυνθούν από τη Scuderia.

Συνεχίζονται οι αλλαγές στη Ferrari τη φετινή χρονιά, έπειτα από την άφιξη του νέου επικεφαλής της ομάδας, Frederic Vasseur. Έπειτα από την ανακοίνωση αλλαγής επικεφαλής στρατηγικής, με τον Ravin Jain να αναλαμβάνει από τον Inaki Rueda, που θα αφοσιωθεί σε ρόλο που παραμένει στο εργοστάσιο, αναφέρεται στον ιταλικό Τύπο ότι άλλα δύο άτομα της Scuderia θα αποχωρήσουν από αυτήν.

Ο πρώτος είναι ο Gino Rosato, μία γνώριμη φιγούρα στα pits της Ferrari από τα χρόνια του Michael Schumacher. H αποχώρηση του Ιταλο-Καναδού Gino Rosato είναι απροσδόκητη, καθώς αποτελεί μέρος της Ferrari εδώ και πολλά χρόνια. Ξεκίνησε να εργάζεται για τη Ferrari σε ημιαπασχόληση το 1991 και από το 1997 έγινε μόνιμο μέλος της. Ο Rosato έγινε εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ομίλου Lotus το 2009 και επέστρεψε στη Ferrari το 2014. Σύμφωνα με κάποιες φήμες, θα κατευθυνθεί προς την Aston Martin.

O άλλος άνθρωπος που δεν θα αποτελεί μέλος της ομάδας της Ferrari είναι ο Jonathan Giacobazzi, σημαντικός παράγοντας στον τομέα του μάρκετινγκ για τη Scuderia. O πρώην συντονιστής δημοσίων σχέσεων της ομάδας της F1 θα συνεχίσει να εργάζεται για τη Ferrari, αλλά όχι σε δραστηριότητες που σχετίζονται με τη Formula 1: θα καλύψει τον ίδιο ρόλο στο WEC.

Τα καθήκοντά του Giacobazzi στην ομάδα της F1 θα αναλάβει ο Frederic Vasseur. O Γάλλος φαίνεται να είναι δίκαιος, διαφανής αλλά και αδίστακτος. Δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και άλλες αποχωρήσεις ατόμων από την ομάδα της Ferrari.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!