F1: H Alpine αποδεσμεύει νωρίς τον Oscar Piastri

Η ομάδα Alpine στη Formula 1 συμφώνησε να αποδεσμεύσει τον Oscar Piastri, επιτρέποντας στον Αυστραλό να ξεκινήσει νωρίς τη συνεργασία του με τη McLaren.

F1: H Alpine αποδεσμεύει νωρίς τον Oscar Piastri

Η ομάδα Alpine στη Formula 1 συμφώνησε να αποδεσμεύσει τον Oscar Piastri, επιτρέποντας στον Αυστραλό να ξεκινήσει νωρίς τη συνεργασία του με τη McLaren.

Έπειτα από τη μεγάλη διαμάχη μεταξύ Alpine και McLaren για το μέλλον του πρώην μέλους της ακαδημίας νεαρών οδηγών της γαλλικής ομάδας και περυσινού Πρωταθλητή της Formula 2, Oscar Piastri, υπήρξε τελικά συμφωνία μεταξύ τους για την αποδέσμευση του 21 ετών Αυστραλού πριν από το τέλος του ημερολογιακού έτους.

Η Alpine δέχτηκε να αποδεσμεύσει τον Piastri για να του επιτρέψει να ξεκινήσει τη συνεργασία του με την ομάδα της McLaren, κάτι που συνέβη ήδη, με ένα ιδιωτικό διήμερο τεστ στο Paul Ricard της Γαλλίας με περυσινό μονοθέσιο πριν από λίγες ημέρες. Ο Αυστραλός αναμένετεαι να κάνει την πρώτη δημόσια εμφάνισή του με τα χρώματα της McLaren στο τεστ νεαρών οδηγών στη Yas Marina, την Τρίτη μετά το GP Άμπου Ντάμπι, το φινάλε της σεζόν.

Ο επικεφαλής της ομάδας της Alpine, Otmar Szafnauer, επιβεβαίωσε ότι επιτεύχθηκε συμφωνία και ότι ο Piastri ήταν ελεύθερος να λάβει μέρος στις δοκιμές του Άμπου Ντάμπι: «Υπήρξε μια διαπραγμάτευση για μια συμφωνία σχετικά με τον τρόπο που θα χωρίσουν οι δρόμοι μας. Τραβάμε μια γραμμή κάτω από αυτό. Μόλις τελειώσει η σεζόν, είναι ελεύθερος να πάει και να κάνει ό,τι θέλει».

Ο Szafnauer ρωτήθηκε για το τεστ του Piastri στο Paul Ricard με τη McLaren, και απάντησε: «Όλα αυτά ήταν μέρος της διαδικασίας. Η σεζόν είναι σχεδόν στο τέλος της και ήταν καιρός να καταλήξουμε σε συμφωνία και τα καταφέραμε».

O επικεφαλής της McLaren, Andreas Seidl, δήλωσε: «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι τελικά καταλήξαμε σε συμφωνία διακανονισμού με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, η οποία μας επέτρεψε να βάλουμε τον Oscar σε ένα παλιό μονοθέσιο την περασμένη εβδομάδα στο Paul Ricard για να κάνει ένα ιδιωτικό τεστ».

Ο Piastri δεν θα είναι ο μόνος οδηγός που θα δοκιμάσει για πρώτη φορά το φετινό μονοθέσιο της καινούργιας του ομάδας στο Άμπου Ντάμπι, καθώς ο Fernando Alonso θα οδηγήσει την Aston Martin, ο Pierre Gasly την Alpine και ο Nyck de Vries την AlphaTauri.

Όσον αφορά τους νεαρούς οδηγούς, αξίζει επίσης να προστεθεί ότι η Red Bull υπέγραψε συμφωνία με τον 21 ετών Βραζιλιάνο Enzo Fittipaldi, εγγονό του δύο φορές Πρωταθλητή της Formula 1 (1972, 1974), Emerson Fittipaldi και αδερφό του εφεδρικού οδηγού της Haas, Pietro. O Enzo Fittipaldi εντάχθηκε στο πρόγραμμα νεαρών οδηγών της Red Bull και η συμφωνία προβλέπει ότι ο Enzo θα κάνει τη δεύτερη πλήρη σεζόν του στη Formula 2 με την ομάδα της Carlin, την οποία έχει ιδρύσει ο Christian Horner.

Παράλληλα, o επικεφαλής της Haas, Günther Steiner, επιβεβαίωσε ότι η αμερικανική ομάδα έχει λάβει την απόφασή της όσον αφορά την οδηγική της σύνθεση για το 2023 και αναμένεται να κάνει την επίσημη ανακοίνωση την επόμενη εβδομάδα: «Απλώς διευθετούμε τις λεπτομέρειες για το πώς θα κάνουμε αυτό που θα κάνουμε». Το πιο πιθανό είναι ότι ο 35χρονος Γερμανός Nico Hulkenberg θα αντικαταστήσει το συμπατριώτη του, Mick Schumacher.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!