F1: Δοκιμές του Oscar Piastri με McLaren

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο 21 ετών Αυστραλός Oscar Piastri βρέθηκε στην πίστα του Paul Ricard, οδηγώντας για πρώτη φορά μία McLaren σε τεστ ιδιωτικών δοκιμών στο Paul Ricard.

F1: Δοκιμές του Oscar Piastri με McLaren

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο 21 ετών Αυστραλός Oscar Piastri βρέθηκε στην πίστα του Paul Ricard, οδηγώντας για πρώτη φορά μία McLaren σε τεστ ιδιωτικών δοκιμών στο Paul Ricard.

Πολλοί οδηγοί που θα πάρουν μεταγραφές του χρόνου, θα έχουν την ευκαιρία να οδηγήσουν το μονοθέσιο της καινούργιας τους ομάδας στο τεστ στη Yas Marina που θα πραγματοποιηθεί μετά το φινάλε της σεζόν στο Άμπου Ντάμπι. Ο Fernando Alonso θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι της Aston Martin, o Pierre Gasly θα οδηγήσει την Alpine και ο Nyck de Vries θα βρίσκεται στο cockpit της AlphaTauri.

Μέχρι στιγμής, δεν υπήρχε κάποια πληροφόρηση σχετικά με το αν θα συνέβαινε το ίδιο και με τον Oscar Piastri, τον εφεδρικό οδηγό της Alpine, ο οποίος θα κάνει το ντεμπούτο του στη Formula 1 το 2023 με τη McLaren, επειτα από μία επεισοδιακή μεταγραφή. Ο επικεφαλής της Alpine, Otmar Szafnauer, είχε δηλώσει ότι θα υπάρχουν περισσότερες ειδήσεις αυτή την εβδομάδα, καθώς το νομικό τμήμα της γαλλικής ομάδας ασχολείται με το ζήτημα της αποδέσμευσης του Αυστραλού περυσινού Πρωταθλητή της Formula 2.

Αφότου το Συμβούλιο Αναγνώρισης Συμβολαίων της Formula 1 είχε δικαιώσει τη McLaren, o Piastri είχε συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του ως οδηγός προσομοιωτή στην Alpine για λίγο καιρό. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του The Race, έχει σταματήσει πλέον να συμμετέχει στο πρόγραμμα προσομοιωτή της γαλλικής ομάδας.

Σύμφωνα με το γαλλικό Auto Hebdo, ο Piastri βρέθηκε την Τετάρτη και την Πέμπτη της προηγούμενης εβδομάδας την πίστα του Paul Ricard, στο Le Castellet της Νότιας Γαλλίας. Ο 21 ετών Αυστραλός πιθανότατα οδηγούσε το περυσινό μονοθέσιο της McLaren (MCL35M), όπως είχε συμβεί και με τις δοκιμές των αστέρων του IndyCar, Patto O’Ward, Alex Palou και Colton Herta.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Piastri φορούσε αγωνιστική φόρμα της McLaren, αλλά με καλυμμένα τα λογότυπα των χορηγών. Την πρώτη ημέρα χρησιμοποιήθηκε η χάραξη 3,6 χλμ. του Paul Ricard και τη δεύτερη ημέρα η κανονική χάραξη που χρησιμοποιούνταν στα Grand Prix, αν και ο Αυστραλός καθυστέρησε να βγει στην πίστα λόγω βροχής.

Η λογική λέει ότι αυτό σημαίνει πως η Alpine έχει ήδη αποδεσμεύσει τον Piastri από τα καθήκοντά του, αλλά περισσότερα επί αυτού, θα μάθουμε πιθανότατα κατά τη διάρκεια του τριημέρου στο GP Βραζιλίας, αυτή την εβδομάδα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!