F1: Ντεμπούτο του Alonso με την Aston Martin στο τεστ του Άμπου Ντάμπι

Ο Fernando Alonso αναμένεται να οδηγήσει για πρώτη φορά το μονοθέσιο της Aston Martin στο τεστ ελαστικών που θα πραγματοποιηθεί στο Άμπου Ντάμπι μετά το τέλος της φετινής σεζόν της Formula 1.

F1: Ντεμπούτο του Alonso με την Aston Martin στο τεστ του Άμπου Ντάμπι

Ο Fernando Alonso αναμένεται να οδηγήσει για πρώτη φορά το μονοθέσιο της Aston Martin στο τεστ ελαστικών που θα πραγματοποιηθεί στο Άμπου Ντάμπι μετά το τέλος της φετινής σεζόν της Formula 1.

Παραδοσιακά, η Formula 1 πραγματοποιεί ένα τεστ δοκιμών στην πίστα της Yas Marina, τις ημέρες έπειτα από το τελευταίο Grand Prix της σεζόν στο Άμπου Ντάμπι. Φέτος, το τεστ θα διεξαχθεί την Τρίτη μετά τον αγώνα και οι ομάδες θα συμμετάσχουν με δύο μονοθέσια. Το ένα χρησιμοποιηθεί για τεστ νεαρών οδηγών, ενώ με το άλλο οι ομάδες θα δοκιμάσουν τα ελαστικά του 2023.

Το τεστ στο Άμπου Ντάμπι αποτελεί ευκαιρία για όσους οδηγούς αλλάζουν ομάδες να πάρουν μία πρώτη γεύση από το μονοθέσιο του νέου προορισμού τους, εφόσον έχουν καταφέρει να διαπραγματευτούν την αποδέσμευσή τους από την προηγούμενη ομάδα τους. Συχνά, μέρος της συμφωνίας είναι να εμφανίζονται με λευκές φόρμες, χωρίς λογότυπα χορηγών.

Ο επικεφαλής της AlphaTauri, Franz Tost, αποκάλυψε ότι ο Nyck de Vries θα οδηγήσει για την ιταλική ομάδα στο τεστ του Άμπου Ντάμπι. Παράλληλα, ο Pierre Gasly αναμένεται να κάνει την πρώτη του εμφάνιση με το μονοθέσιο της Alpine. H γαλλική ομάδα δεν έχει αποδεσμεύσει ακόμα τον Oscar Piastri για να του επιτρέψει να οδηγήσει για τη McLaren.

O επικεφαλής της ομάδας της Alpine, Otmar Szafnauer δήλωσε στο Μεξικό: «Νομίζω ότι οι νομικές μας ομάδες το συζητούν αυτό τώρα. Δεν ξέρω. Θα ξέρουμε περισσότερα την επόμενη εβδομάδα, οπότε ρωτήστε με στη Βραζιλία». Όσον αφορά την περίπτωση του Fernando Alonso, αναφέρεται ότι ο Ισπανός δύο φορές Πρωταθλητής ζήτησε μόνος του -και κατάφερε να πάρει- άδεια για αποδέσμευσή του από την Alpine, χωρίς να εμπλακεί η Aston Martin.

F1 - Sebastian Vettel (Aston Martin) & Fernando Alonso (Alpine), GP Ουγγαρίας 2022

O Alonso, σχολιάζοντας την πρόωρη αποδέσμευσή του, δήλωσε με χαμόγελο: «Είμαι πάντα κύριος της μοίρας μου». Ο 41 ετών Ισπανός αναμένεται να βρεθεί πίσω από το τιμόνι της Aston Martin τη μισή ημέρα, μοιραζόμενος τα οδηγικά καθήκοντα με το νέο team-mate του, Lance Stroll. O Alonso θα έχει την ευκαιρία να γράψει περισσότερα χιλιόμετρα με τη φετινή AMR22 στις δοκιμές ελαστικών της Pirelli το Φεβρουάριο, πριν από την παρουσίαση του νέου μονοθεσίου και το μοναδικό χειμερινό τεστ δοκιμών εξέλιξης στο Μπαχρέιν, μια εβδομάδα πριν από τον πρώτο αγώνα της σεζόν του 2023.

Εντωμεταξύ, ο φετινός Πρωταθλητής της Formula 2, o Βραζιλιάνος Felipe Drugovich, θα οδηγήσει την περυσινή Aston Martin AMR21 στην πίστα του Silverstone την Τρίτη. Μερικούς γύρους αναμένεται να κάνει και η πρεσβευτής της Aston Martin, η 27χρονη Βρετανίδα Jessica Hawkins. Το ίδιο μονοθέσιο οδήγησε πρόσφατα o 17χρονος Βρετανός Πρωταθλητής της GB3 (Βρετανικό Πρωτάθλημα Formula 3) Zak O’Sullivan έχοντας κερδίσει το βραβείο του νεαρού οδηγού της χρονιάς από τη Βρετανική λέσχη οδηγών αγώνων (BRDC).

Ο Drugovich θα πρέπει να συμπληρώσει 300 χιλιόμετρα κατά τη διάρκεια του τεστ, προκειμένου να έχει δικαίωμα να οδηγήσει το μονοθέσιο της Aston Martin στις ελεύθερες δοκιμές Παρασκευής του GP Άμπου Ντάμπι, όπως είναι προγραμματισμένο να συμβεί. Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει, ο προφανής υποψήφιος για να οδηγήσει το μονοθέσιο της βρετανικής ομάδας είναι ο Nyck de Vries, όπως έκανε στο GP Ιταλίας.

Παράλληλα, ο 20χρονος Liam Lawson, αναμένεται να οδηγήσει το μονοθέσιο της Red Bull, στις ελεύθερες δοκιμές Παρασκευής του GP Άμπου Ντάμπι, αντικαθιστώντας τον Max Verstappen. O Νεοζηλανδός έχει ήδη οδηγήσει το μονοθέσιο της AlphaTauri στο FP1 των GP Βελγίου και Μεξικού.

Τέλος, σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες, θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι ο… βετεράνος Nico Hulkenberg, θα πάρει τη θέση του συμπατριώτη του, Mick Schumacher στη Haas το 2023. Αναφέρεται ότι η συμφωνία του 35χρονου Γερμανού με την αμερικανική ομάδα ενδέχεται να ανακοινωθεί πριν από το GP Βραζιλίας, τον επόμενο -και προτελευταίο- αγώνα της φετινής σεζόν.

Φημολογείται ότι η συμφωνία της Haas με τον καινούργιο βασικό της σπόνσορα, τη MoneyGram, θα αποφέρει στην αμερικανική ομάδα 20 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!