F1: O Πρωταθλητής της F2 Felipe Drugovich στην Aston Martin

H ομάδα της Aston Martin ενέταξε στο νεοσύστατο πρόγραμμά της εξέλιξης νεαρών οδηγών τον φετινό Πρωταθλητή της Formula 2, Felipe Drugovich.

F1: O Πρωταθλητής της F2 Felipe Drugovich στην Aston Martin

H ομάδα της Aston Martin ενέταξε στο νεοσύστατο πρόγραμμά της εξέλιξης νεαρών οδηγών τον φετινό Πρωταθλητή της Formula 2, Felipe Drugovich.

O 22 ετών Βραζιλιάνος Felipe Drugovich κατέκτησε αυτό το Σαββατοκύριακο στη Monza τον τίτλο στη Formula 2, με τρεις αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν. Στα πλαίσια του Grand Prix της Formula 1 στην Ιταλία, o Drugovich υπέγραψε συμβόλαιο με την Aston Martin και θα ενταχθεί στο πρόγραμμα εξέλιξης νεαρών οδηγών της βρετανικής ομάδας.

Στην ανακοίνωσή της, η Aston Martin αναφέρει ότι το πρόγραμμά της έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με τους μηχανολόγους και τη διοίκηση της ομάδα και έχει ως στόχο να αποτελέσει μια δίοδο για νέους οδηγούς να καταφέρουν φτάσουν στη Formula 1. Ως μέλος του προγράμματος, ο Drugovich θα γίνει ένας από τους εφεδρικούς οδηγούς της Aston Martin.

Πρόθεση της ομάδας είναι να οδηγήσει στο FP1 στο GP Άμπου Ντάμπι (αντικαθιστώντας τον Lance Stroll) και να λάβει επίσης μέρος στo τεστ δοκιμών νεαρών οδηγών του Νοεμβρίου στη Yas Marina. Για το 2023, θα πραγματοποιήσει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα δοκιμών πίσω από το τιμόνι του μονοθεσίου του 2021 και θα συμμετάσχει σε επιλεγμένα Grand Prix ως μέλος της ομάδας.

O Felipe Drugovich δήλωσε: «Το να γίνω μέλος του Προγράμματος Εξέλιξης Οδηγών της Aston Martin είναι μια φανταστική ευκαιρία για μένα και έρχεται να προστεθεί σε μια εξαιρετικά ευχάριστη και επιτυχημένη σεζόν για το 2022. Ο τίτλος στη Formula 2 θεωρείται εδώ και καιρό ως το καλύτερο δυνατό εφαλτήριο για μια καριέρα στη Formula 1, και βλέπω ότι ο ρόλος μου στην Aston Martin μου δίνει όλα τα εργαλεία για να κάνω αυτό το κρίσιμο επόμενο βήμα. Για μένα, το 2023 θα είναι μια καμπύλη μάθησης. Θα συνεργάζομαι με την ομάδα της F1, αλλά ο πρωταρχικός μου στόχος είναι να μάθω και να εξελιχθώ ως οδηγός. Ελπίζω ότι αυτό θα μου δώσει την ευκαιρία να αγωνιστώ στη Formula 1 στο μέλλον».

F1 - Lance Stroll (Aston Martin), GP Ιταλίας 2022

Ο Mike Krack, επικεφαλής της ομάδας της Aston Martin στην F1, δήλωσε: «Ο Felipe έδειξε απίστευτο ταλέντο, αποφασιστικότητα και συνοχή για να κερδίσει το φετινό Πρωτάθλημα της Formula 2. Θυμάμαι ιδιαίτερα τις φανταστικές νίκες του στο σπριντ και στον κανονικό αγώνα στη Βαρκελώνη τον Μάιο, οι οποίες ήταν εξαιρετικά εντυπωσιακές. Είμαστε ευτυχείς που έρχεται μαζί μας ως μέλος του Προγράμματος Εξέλιξης Οδηγών μας και ανυπομονούμε να τον καλωσορίσουμε ως μέλος της ομάδας μας στο Άμπου Ντάμπι αυτό το Νοέμβριο».

Ο Lawrence Stroll, πρόεδρος της Aston Martin, δήλωσε: «Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος που εγκαινιάσαμε το Πρόγραμμα Εξέλιξης Οδηγών της Aston Martin. Πιστεύω πολύ στην επιβράβευση των νέων ταλέντων και αυτός είναι ένας φανταστικός τρόπος για να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη της επόμενης γενιάς οδηγών αγώνων».

«Παρακολουθήσαμε και θαυμάσαμε την πορεία του Felipe προς την επιτυχία στη Formula 2 φέτος, και στόχος μας είναι να του παρέχουμε όλες τις δεξιότητες και την εμπειρία που απαιτούνται για να μπορέσει να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Στο πλήρωμα του χρόνου, θα ήταν η απόλυτη επιβεβαίωση αν γινόταν οδηγός της Formula 1, εντασσόμενος στο μεγάλο πάνθεον των Βραζιλιάνων οδηγών αγώνων, όπως ο Emerson Fittipaldi και ο Ayrton Senna».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!