H Alfa Romeo θα αποχωρήσει από την F1 στο τέλος του 2023

Ο Carlos Tavares, διευθύνων σύμβουλος της Stellantis, στην οποία υπάγεται η Alfa Romeo, δήλωσε ότι ότι η ιταλική μάρκα θα αποχωρήσει από τη Formula 1 στο τέλος της σεζόν 2023.

H Alfa Romeo θα αποχωρήσει από την F1 στο τέλος του 2023

Ο Carlos Tavares, διευθύνων σύμβουλος της Stellantis, στην οποία υπάγεται η Alfa Romeo, δήλωσε ότι ότι η ιταλική μάρκα θα αποχωρήσει από τη Formula 1 στο τέλος της σεζόν 2023.

Αμέσως μόλις η Audi ανακοίνωσε στα τέλη Αυγούστου ότι θα εισέλθει ως προμηθευτής μονάδων ισχύος στη Formula 1 το 2026, η Alfa Romeo είχε κάνει γνωστό ότι θα διακόψει την εμπορική της συνεργασία με την ομάδα της Sauber στο τέλος του 2023.

Εχθές, η Audi ανακοίνωσε ότι η Sauber θα γίνει η εργοστασιακή της ομάδα από το 2026 και εκτιμάται ότι θα αγοράσει ολόκληρο το 75% της Sauber, με τη συναλλαγή να φημολογείται ότι θα γίνει σε μερίδια των 25% ετησίως για τα επόμενα τρία χρόνια.

Όταν η Alfa Romeo είχε ανακοινώσει ότι θα διακόψει τη συνεργασία της με τη Sauber, δεν ήταν δεδομένο ότι θα αποχωρήσει από τη Formula 1. Κυκλοφόρησαν μερικές φήμες για πιθανή συνεργασία με τη Haas, αλλά φαίνεται ότι αν υπήρξαν συνομιλίες, δεν οδήγησαν πουθενά. Άλλωστε, η αμερικανική ομάδα ανακοίνωσε ότι θα έχει καινούργιο βασικό σπόνσορα την MoneyGram από του χρόνου.

Ο Carlos Tavares, CEO της Stellantis, στην οποία ανήκει η Alfa Romeo, δήλωσε ότι η ιταλική μάρκα θα παραμείνει στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και πέραν του 2023, αλλά σε διαφορετική κατηγορία: «Πρέπει να δούμε τα πράγματα αντικειμενικά. Η συνεργασία που είχαμε με τη Sauber ήταν μια ποιοτική συμφωνία που διαπραγματεύτηκε πολύ καλά ο προκάτοχός μου» (Sergio Marchionne).

«Τη χρησιμοποιήσαμε πολύ καλά κατά τη διάρκεια της περιόδου ανάκαμψης της μάρκας της Alfa Romeo στην αγορά. Σήμερα, η μάρκα είναι κερδοφόρα και βρίσκεται σε πλήρη αναβίωση. Οι συνθήκες αλλάζουν και δεν επιθυμούμε να επενδύσουμε στην F1 το τεράστιο μέγεθος των πόρων που θα επενδύσουν κάποιοι από τους ανταγωνιστές μας».

«Έτσι, αποχωρούμε καθαρά και ευγενικά. Χρησιμοποιήσαμε την F1 περισσότερο με αυτή τη συνεργασία με τη Sauber από ό,τι μας χρησιμοποίησαν αυτοί. Από αυτή την άποψη, όλα όσα συνέβησαν είναι λογικά. Η δουλειά έχει γίνει. Θα επιστρέψουμε σε μια άλλη κατηγορία, η οποία δεν έχει ακόμη αποφασιστεί».

«Ο Jean-Philippe Imparato, o επικεφαλής της Alfa Romeo, θα μου υποβάλει τις επιλογές του. Αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο: η μάρκα θα είναι παρούσα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό μετά το 2023, όταν λήγει η συμφωνία μας με τη Sauber. Δεδομένης της ιστορίας της μάρκας, δεν υπάρχει αμφιβολία».

F1 - Valtteri Bottas (Alfa Romeo), GP ΗΠΑ 2022

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!