F1: Η Red Bull αντεπιτίθεται όσον αφορά το budget cap

O επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner εκφράστηκε με σκληρά λόγια κατά των ισχυρισμών ότι η ομάδα του ξεπέρασε πέρυσι κατά πολύ το όριο εξόδων της Formula 1.

F1: Η Red Bull αντεπιτίθεται όσον αφορά το budget cap

O επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner εκφράστηκε με σκληρά λόγια κατά των ισχυρισμών ότι η ομάδα του ξεπέρασε πέρυσι κατά πολύ το όριο εξόδων της Formula 1.

Στο paddock του GP Σιγακπούρης κυκλοφόρησε εχθές η φήμη ότι η Red Bull έχει ξεπεράσει κατά πολύ το budget cap κατά τη διάρκεια της σεζόν του 2021. Η ίδια η ομάδα αρνήθηκε τις φήμες αυτές, ωστόσο η Mercedes -δια στόματος Toto Wolff– υποστήριξε ότι αποτελεί κοινό μυστικό εδώ και μήνες ότι η Red Bull βρίσκεται υπό έρευνα από τη FIA. O Wolff ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό ζήτημα, καθώς ενδέχεται να επηρεάζει τα αποτελέσματα τριών σεζόν: της περυσινής, της φετινής και της επόμενης.

Τα αποτελέσματα των ελέγχων της FIA αναμένεται να ανακοινωθούν την επόμενη Τετάρτη (5/10), πριν από το GP Ιαπωνίας. O επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner, αρνήθηκε και πάλι ότι η ομάδα του υπερέβη το όριο εξόδων πέρυσι και επιτέθηκε στις Mercedes και Ferrari για τις δηλώσεις των εκπροσώπων της. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Τοτο Wolff και ο επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto, είχαν συνάντηση διάρκειας μίας ώρας πριν από το FP1, συζητώντας το συγκεκριμένο θέμα.

Ο Christian Horner δήλωσε ότι η Red Bull θα εξετάσει κάθε διαθέσιμη προς την ίδια επιλογή όσον αφορά : «Μας αιφνιδίασαν λίγο τα σχόλια που ακούστηκαν από δύο αντίπαλες ομάδες χθες. Η υποβολή είναι εμπιστευτική μεταξύ της ομάδας και της FIA. Δεν έχω ιδέα για το αποτέλεσμα των υποβολών των αντιπάλων, οπότε θα με ενδιέφερε να μάθω από που προέρχονται οι πληροφορίες τους για αυτούς τους επινοημένους ισχυρισμούς, οι οποίοι είναι εξαιρετικά εμπρηστικοί».

«Η FIA επέμεινε ότι δεν έχει καν ολοκληρώσει τη διαδικασία, οπότε αν δεν υπάρξει σαφής απόσυρση αυτών των δηλώσεων, θα το λάβουμε απίστευτα σοβαρά υπόψη, και θα εξετάσουμε όλες τις επιλογές που έχουμε στη διάθεσή μας. Είναι απολύτως απαράδεκτο να γίνονται τα σχόλια που έγιναν χθες. Είναι εντελώς εμπρηστικό για την ομάδα, τους οπαδούς και την F1 και θα ήθελα να μάθω από που προέρχεται η πηγή των πληροφοριών τους».

F1 - Max Verstappen (Red Bull), GP Σιγκαπούρης 2022

«Μας ενοχλούν τα σχόλια που έγιναν και μάλιστα εξαιρετικά σοβαρά. Είναι τυχαίο ότι έγιναν εδώ, ενώ ο Max έχει την πρώτη του ευκαιρία να κερδίσει τον παγκόσμιο τίτλο; (αυτό το Σαββατοκύριακο στο GP Σιγκαπούρης). Καθόμαστε εδώ και μιλάμε για ανώτατα όρια εξόδων, αντί για τις εκπληκτικές επιδόσεις που είχε φέτος, και νομίζω ότι είναι μια ύπουλη τακτική που χρησιμοποιήθηκε για να αποσπάσει την προσοχή από την έλλειψη επιδόσεων (άλλων ομάδων, όπως της Mercedes) στην πίστα φέτος».

«Φυσικά, όταν γίνονται αναφορές πέρυσι, φέτος και του χρόνου, θα το πάρουμε αυτό εξαιρετικά σοβαρά, οπότε αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπίσει η FIA και επίσης ένα θέμα που πρέπει να εξετάσει η Red Bull ποια είναι η θέση μας όταν γίνονται αυτά τα σχόλια».

«Πως μπορεί οποιαδήποτε ομάδα να γνωρίζει τις λεπτομέρειες της υποβολής μας; Πως στην ευχή μπορεί οποιαδήποτε ομάδα να γνωρίζει ότι μια αντίπαλος έχει κάνει παράβαση; Εμείς οι ίδιοι δεν το γνωρίζουμε καν, μέχρι την επόμενη εβδομάδα, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία. Οπότε, ίσως όταν γίνονται αυτές οι κατηγορίες, οι άνθρωποι σε γυάλινα σπίτια δεν πρέπει να πετούν πέτρες».

Christian Horner

«Υποβάλαμε τα έγγραφα το Μάρτιο, υποστηρίζουμε 100% ότι είμαστε κάτω από το ανώτατο όριο. Φυσικά, αυτή η υποβολή πρέπει να υπογραφεί από τους ελεγκτές και προφανώς, η δική μας είναι μίας από τις τρεις μεγάλες. Και στη συνέχεια περνάει από μια διαδικασία με τη FIA. Μοιάζει λίγο με έναν έλεγχο όπου υπάρχουν ερωτήσεις και ερμηνείες που τίθενται και συζητούνται».

«Αυτή η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη με τη FIA, η οποία προφανώς δεν έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία αυτή τη στιγμή. Νομίζω ότι το ξεκαθάρισαν αυτό σε μια δήλωση που έβγαλαν χθες το βράδυ. Οπότε, περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε το τελικό αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας, το οποίο ελπίζουμε να είναι στο εγγύς μέλλον, αλλά παραμένουμε απόλυτα σίγουροι ότι έχουμε συμμορφωθεί απόλυτα με το ανώτατο όριο».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!