F1: Ο Christian Horner ενδέχεται να έχασε τον εμφύλιο πόλεμο της Red Bull

O γερμανικός Τύπος αναφέρει ότι ο Christian Horner, επικεφαλής της ομάδας της Red Bull στη Formula 1, ενδέχεται να δει την πόρτα της εξόδου πριν από το GP Αυστραλίας.

F1: Ο Christian Horner ενδέχεται να έχασε τον εμφύλιο πόλεμο της Red Bull

O γερμανικός Τύπος αναφέρει ότι ο Christian Horner, επικεφαλής της ομάδας της Red Bull στη Formula 1, ενδέχεται να δει την πόρτα της εξόδου πριν από το GP Αυστραλίας.

H ομάδα της Red Bull βιώνει ένα παράδοξο αυτή τη στιγμή στη Formula 1, καθώς κυριαρχεί στις πίστες, έχοντας σημειώσει το «1-2» στα δύο πρώτα Grand Prix της φετινής σεζόν, αλλά στο εσωτερικό της διεξάγεται ένας πραγματικός εμφύλιος πόλεμος, ο οποίος ενδέχεται σύντομα να μετρήσει απώλεια, με τον Christian Horner να υπάρχει περίπτωση να χάσει τη θέση του ως επικεφαλής της ομάδας, ενδεχομένως πριν από το αγωνιστικό τριήμερο του GP Αυστραλίας (22-24 Μαρτίου).

Αυτό ισχυρίζεται ο Γερμανός δημοσιογράφος Ralf Bach, που γράφει ότι ο Βρετανός ίσως βγει χαμένος σε αυτή την εσωτερική διαμάχη που εκτυλίσσεται μπροστά στα μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες εβδομάδες. Ο Horner κατηγορήθηκε από την πρώην γραμματέα του για ανάρμοστη συμπεριφορά και η Red Bull διέταξε ανεξάρτητη έρευνα, στην οποία ο Βρετανός απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες. Ωστόσο, υπάρχει η δυνατότητα έφεσης της απόφασης.

Μόλις 24 ώρες έπειτα από την ανακοίνωση της απόφασης, διέρρευσε στον Τύπο φωτογραφικό υλικό με συνομιλίες μέσω γραπτών μηνυμάτων του Horner με την πρώην γραμματέα του, η οποία τέθηκε σε διαθεσιμότητα από την ομάδα την περασμένη εβδομάδα. Αναφέρεται ότι ο Horner της πρότεινε οικονομικό συμιβασμό ύψους 700.000 ευρώ, τα οποία η Red Bull αύξησε σε ένα εκατομμύριο.

Ωστόσο, η βρετανική εφημερίδα The Sun αναφέρει ότι η γυναίκα στο επίκεντρο της υπόθεσης άλλαξε δικηγόρο και θέλει να εφεσιβάλει την απόφαση. Παράλληλα, την Παρασκευή, φαινόταν πιθανό ο αγωνιστικός σύμβουλος της ιδιοκτήτριας εταιρείας Red Bull GmbH, Helmut Marko, να βρεθεί εκτός του περιβάλλοντός της ομάδας, με την κατηγορία διαρροής υλικού σχετικά με την υπόθεση Horner. Έπειτα από τη δημόσια υποστήριξη του Max Verstappen όμως, φαίνεται ότι η κατάσταση έχει αλλάξει.

Ο ίδιος ο Marko δήλωσε ότι θα παραμείνει στην ομάδα το Σάββατο και φαίνεται ότι ο CEO των αθλητικών δραστηριοτήτων της Red Bull, Oliver Mintzlaff, που εκπροσωπεί την αυστριακή πλευρά της εταιρείας και το Mark Mateschitz, ο οποίος κατέχει το 49%, έπεισε στη συνάντησή του στο Ντουμπάι την Κυριακή με τον Chalerm Yoovidhya, που εκπροσωπεί την ταϊλανδική οικογένεια στην οποία ανήκει το 51% της εταιρείας, ότι ο Horner πρέπει να αποχωρήσει.

Οι λόγοι που απαριθμεί το δημοσίευμα αναφέρουν ότι στην αγορά των ΗΠΑ, η οποία είναι πολύ σημαντική για τη Red Bull, έχουν αυξηθεί οι εκκλήσεις για μποϊκοτάζ των προϊόντων της από ακτιβιστικούς οργανισμούς για τα δικαιώματα των γυναικών που έχουν επιρροή. Οι ιδιοκτήτες της εταιρείας φοβούνται επίσης ότι η γυναίκα υπάλληλος θα μπορούσε τις επόμενες ημέρες να βγει δημόσια και να στραφεί κατά της εσωτερικής έρευνας, η οποία ενδέχεται να μην ήταν αντικειμενική.

Το περιοδικό BusinessF1 αποκάλυψε την ταυτότητα της γυναίκας και τη θέση της, και δημοσίευσε ακόμα και φωτογραφίες της. Έπειτα από αυτό, αναφέρεται ότι η ίδια θέλει να παλέψει για τα δικαιώματά της και τη φήμη της σε αστικό δικαστήριο στην Αγγλία. Ο αδελφός της είναι ο γαμπρός του “The Edge“, κιθαρίστα των U2, και φημολογείται ότι η μπάντα είναι πρόθυμη να βοηθήσει τη γυναίκα, συνθέτοντας ένα σύντομο τραγούδι με στίχο που αναφέρεται στο Horner και κάνει λογοπαίγνιο με το όνομά του…

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!