F1: Ο Helmut Marko θα παραμείνει στη Red Bull

O αγωνιστικός σύμβουλος της Red Bull, Helmut Marko, δήλωσε ότι θα παραμείνει στο πλευρό της ομάδας της Πρωταθλήτριας Formula 1, έπειτα από συνομιλίες που είχε με τον επικεφαλής των αγωνιστικών προγραμμάτων της εταιρείας.

F1: Ο Helmut Marko θα παραμείνει στη Red Bull

O αγωνιστικός σύμβουλος της Red Bull, Helmut Marko, δήλωσε ότι θα παραμείνει στο πλευρό της ομάδας της Πρωταθλήτριας Formula 1, έπειτα από συνομιλίες που είχε με τον επικεφαλής των αγωνιστικών προγραμμάτων της εταιρείας.

Το μέλλον του 80χρονου Αυστριακού Helmut Marko στην ομάδα Formula 1 της Red Bull βρέθηκε στο επίκεντρο εχθές, αφού προέκυψε ότι υπήρχε περίπτωση να τεθεί σε διαθεσιμότητα, καθώς διεξάγεται έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών (έγγραφα με φωτογραφίες από συνομιλίες μέσω γραπτών μηνυμάτων) σχετικά με την υπόθεση γύρω από το πρόσωπο του επικεφαλής της ομάδας Christian Horner.

Ο Βρετανός βρέθηκε να κατηγορείται για ανάρμοστη συμπεριφορά προς την πρώην γραμματέα του, η οποία τέθηκε σε διαθεσιμότητα από την ομάδα προχθές. Ο Horner απαλλάχθηκε από οποιαδήποτε κατηγορία από την ανεξάρτητη έρευνα που διοργάνωσε η Red Bull, αλλά 24 ώρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, διέρρευσαν στον Τύπο οι συνομιλίες του Horner με τη Fiona Hewitson. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Hewitson δέχθηκε αποζημίωση 700.000 €, με τη Red Bull να ανεβάζει το ποσό στο 1 εκατομμύριο.

Μιλώντας στο αυστριακό τηλεοπτικό κανάλι ORF το βράδυ της Παρασκευής, ο Marko είχε δηλώσει ότι υπήρχε περίπτωση να τεθεί σε διαθεσιμότητα μετά από αυτό το Σαββατοκύριακο και να μην ταξιδέχει με την ομάδα στο επόμενο Grand Prix, στην Αυστραλία. Ωστόσο, μετά από συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο των αθλητικών δραστηριοτήτων της Red Bull, Oliver Mintzlaff, στο ξενοδοχείο Shangri-La στην Τζέντα το πρωί του Σαββάτου, φαίνεται ότι ο Marko έχει εξασφαλίσει το μέλλον του με τη Red Bull.

Ο Marko έχει συμβόλαιο με την ιδιοκτήτρια εταιρεία της ομάδας, τη Red Bull GmbH. Μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Sky Γερμανίας, ο Marko δήλωσε: «Ήταν μια πολύ καλή συζήτηση. Φυσικά, η ηρεμία πρέπει να επιστρέψει στην ομάδα. Αυτό έχει προτεραιότητα. Συμφωνήσαμε σε όλα τα σημεία. Θα συνεχίσω εδώ. Το συμβόλαιό μου έχει ακόμα τρία χρόνια διάρκεια. Αλλά η ηρεμία πρέπει να επιστρέψει. Οι κατηγορίες για διαρροή είναι σκέτη ανοησία. Είμαι χαρούμενος που μπορώ απλά να χρησιμοποιώ το κινητό μου τηλέφωνο. Δεν έχω δει ποτέ καμία από αυτές τις συνομιλίες».

Η ψήφος εμπιστοσύνης από το Mintzlaff προς το Marko (οι οποίοι κατέφθασαν το Σάββατο μαζί στην πίστα της Jeddah) έρχεται μετά από ένα δραματικό 24ωρο, όπου ο οδηγός της Red Bull, και τρεις φορές Πρωταθλητής Max Verstappen, σχεδόν απείλησε να αποχωρήσει από την ομάδα αν ο Marko απομακρυνθεί. Ο Marko δήλωσε για την υποστήριξη που εξέφρασε ο Verstappen προς το πρόσωπό του: «Ήταν πολύ εντυπωσιακό. Του είμαι ευγνώμων για αυτό. Αλλά είναι από τους λίγους που έχουν δύναμη χαρακτήρα και δείξουν αφοσίωση».

F1 - Helmut Marko & Christian Horner (Red Bull)

Αναφέρεται ότι ο Mintzlaff θα συναντήσει τις επόμενες ημέρες στο Ντουμπάι τον ιδιοκτήτη του 51% της Red Bull GmbH, τον Ταϊλανδό Chalerm Yoodivhya, ο οποίος φαίνεται να υποστηρίζει το Horner σε όλη αυτή την υπόθεση. Πρόκειται για μία πάλη ισχύος εντός της ομάδας, η οποία μετατράπηκε σε εμφύλιο πόλεμο. Κυκλοφόρησαν φήμες ότι η ομάδα θα μπορούσε ακόμα και να αποσχιστεί από τη Red Bull, με το Horner να παρουσιάζει Βρετανούς επενδυτές και να αποκτά και ο ίδιος ένα κομμάτι της ομάδας.

Ο Horner όμως διέψευσε τις φήμες, αλλά τόνισε ότι κανένα άτομο δεν είναι υπεράνω της ομάδας στις δηλώσεις του έπειτα από τον τερματισμό του GP Σαουδικής Αραβίας, στο οποίο η Red Bull κυριάρχησε και πάλι: «Προφανώς, γράφονται πολλά πράγματα που έχουν επινοηθεί. Αλλά είμαστε μια ομάδα και κανείς δεν είναι μεγαλύτερος από την ομάδα. Η ομάδα αυτή περιλαμβάνει, σε όλες τις διαφορετικές οντότητες, πάνω από 1.400 άτομα. Όλοι έχουν να παίξουν το ρόλο τους. Αυτό ισχύει από τη βάση μέχρι την κορυφή».

«Ο Helmut είναι σύμβουλος της Red Bull GmbH. Έτσι, όποια και αν ήταν η συζήτηση, ήταν μεταξύ τους και όχι με την ομάδα. Ο Max είναι ένα σημαντικό μέλος της ομάδας μας. Είναι ένα πολύτιμο μέλος της ομάδας μας. Είναι ένας θαυμάσιος οδηγός, αλλά ο καθένας έχει ένα ρόλο να παίξει σε αυτή την ομάδα. Είμαστε μια ομάδα. Κανένα μεμονωμένο άτομο δεν είναι μεγαλύτερο από την ομάδα. Οι εικασίες είναι προφανώς πολλές. Αλλά το πιο σημαντικό πράγμα είναι η ομάδα, και η εστίαση στις επιδόσεις στην πίστα».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!