F1: Η Racing Bulls παρουσίασε το νέο της μονοθέσιο

Η μικρή θυγατρική ομάδα της Red Bull, που φέτος υιοθέτησε το όνομα Racing Bulls, αποκάλυψε το φετινό της μονοθέσιο, τη VCARB 01, σε εκδήλωση στο Λας Βέγκας.

F1: Η Racing Bulls παρουσίασε το νέο της μονοθέσιο

Η μικρή θυγατρική ομάδα της Red Bull, που φέτος υιοθέτησε το όνομα Racing Bulls, αποκάλυψε το φετινό της μονοθέσιο, τη VCARB 01, σε εκδήλωση στο Λας Βέγκας.

Η θυγατρική ομάδα της Red Bull στη Formula 1, με την επίσημη ονομασία Visa Cash App RB ή πιο απλά Racing Bulls (πρώην AlphaTauri), αποκάλυψε τις πρώτες εικόνες του καινούργιου της μονοθεσίου, της VCARB 01. O χρωματισμός θυμίζει έντονα αυτούς της Toro Rosso (το όνομα της ομάδας μεταξύ 2006-2019) και είναι θετικό το γεγονός ότι δεν έχει γίνει τόσο εκτεταμένη χρήση μαύρου για μείωση του βάρους.

To πραγματικό μονοθέσιο παρουσιάστηκε σε μία εκδήλωση της παρουσίασης πραγματοποιήθηκε στο Λας Βέγκας της Νεβάδα των ΗΠΑ, με την παρουσία μεγάλων ονομάτων της μουσικής βιομηχανίας , όπως ο βραβευμένος με Pulitzer ράπερ και τραγουδοποιός Kendrick Lamar και ο πολυβραβευμένος ράπερ και παραγωγός Baby Keem.

Από αυτά που μπορούμε να δούμε στις ψηφιακές εικόνες, η Racing Bulls υιοθέτησε τη γεωμετρία pullrod στην εμπρός ανάρτηση και pushrod στον πίσω άξονα, που χρησιμοποιούσε η Red Bull τα δύο προηγούμενα χρόνια, ενώ τα καλύμματα των ψυγείων είναι πολύ πιο μικρά, λεπτά και εφαρμοστά, δημιουργώντας ένα μεγάλο κανάλι από κάτω τους, για να διοχετεύεται αέρας στο πάνω μέρος του διαχύτη.

Οι πολύ λεπτές εισαγωγές αέρα των ψυγείων είναι τοποθετημένες ψηλά και έχουν μακρύτερο κάτω χείλος, ενώ τα καλύμματα κατεβαίνουν στο πίσω μέρος. To μονοθέσιο θα κατέβει για πρώτη φορά στην πίστα (του Misano, στην Ιταλία) για ένα πρώτο shakedown 200 χλμ. τη Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου.

Η ιταλική ομάδα έχει περάσει μεγάλες στην ανώτερη διοίκησή της φέτος, καθώς κάτω από τον CEO Peter Bayer, που διορίστηκε πέρυσι, επικεφαλής της ομάδας ανέλαβε ο πρώην αθλητικός διευθυντής της Ferrari, Laurent Mekies, ενώ ο Tim Goss (από τη FIA) είναι πλέον επικεφαλής τεχνικός σύμβουλος. Αγωνιστικός διευθυντής θα είναι ο Alan Permane (έπειτα από 34 χρόνια στην ομάδα του Enstone). Τεχνικός διευθυντής παραμένει ο Joddy Eggington, ενώ ο Guillaume Cattelani (πρώην Red Bull), ανέλαβε αναπληρωτής τεχνικός διευθυντής.

Επίσης, το αεροδυναμικό τμήμα της ομάδας μετακόμισε από το Bicester στο Milton Keynes, για να συστεγαστεί με τη μεγάλη ομάδα της Red Bull, χρησιμοποιώντας την αεροδυναμική της σήραγγα. Η οδηγική σύνθεση παραμένει η ίδια, με τον Ιάπωνα Yuki Tsunoda να εισέρχεται στην 4η σεζόν του με την ομάδα, και τον Daniel Ricciardo να ξεκινά και πάλι από τα… χαμηλά.

Από τη φετινή χρονιά, σκοπός της ομάδας, η οποία έχει φέτος αρκετούς καινούργιους σπόνσορες, είναι να κάνει όσο το δυνατόν καλύτερη εμφάνιση και αποδεσμεύεται από την ανάγκη να προετοιμάζει νεαρούς οδηγούς του προγράμματος της Red Bull. Φέτος η Racing Bulls θα χρησιμοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερα εξαρτήματα από τη Red Bull Technology (που κατασκευάζει τα μονοθέσια της Red Bull Racing) επιτρέπεται από του τεχνικούς κανονισμούς.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!