F1: Ο Carlos Sainz δηλώνει ήρεμος για το μέλλον του

Ο Carlos Sainz έδωσε την πρώτη του συνέντευξη έπειτα από την ανακοίνωση της λήξης της συνεργασίας του με τη Ferrari στο τέλος του φετινού Πρωταθλήματος της Formula 1.

F1: Ο Carlos Sainz δηλώνει ήρεμος για το μέλλον του

Ο Carlos Sainz έδωσε την πρώτη του συνέντευξη έπειτα από την ανακοίνωση της λήξης της συνεργασίας του με τη Ferrari στο τέλος του φετινού Πρωταθλήματος της Formula 1.

Το 2024 θα είναι η τελευταία χρονιά του Carlos Sainz με την ομάδα της Ferrari στη Formula 1, δεδομένου ότι ανακοινώθηκε η μεταγραφή του Lewis Hamilton στη Scuderia το 2025. Ο Ισπανός οδηγός δήλωσε ότι είναι ήρεμος και εργάζεται ήδη για τις μελλοντικές του κινήσεις. Φέτος όμως θέλει να δώσει τον καλύτερο εαυτό του στην τελευταία σεζόν του στη Ferrari.

Οι πρώτες φήμες συνδέουν το Sainz με την Audi, δεδομένων των δεσμών του πατέρα του με τη γερμανική εταιρεία, με την οποία κατέκτησε φέτος την 4η προσωπική του νίκη στο Ράλλυ Ντακάρ. Ενόψει του ντεμπούτου της στην F1 το 2026, η Audi αναμένεται να κατέχει φέτος το 50% της Sauber, οπότε θα έχει λόγο στη λήψη αποφάσεων, αν επιθυμεί να κάνει μία τέτοια κίνηση. Στις φήμες έχει αναφερθεί και το όνομα της Aston Martin, ωστόσο ο Fernando Alonso έχει δηλώσει ότι θέλει να παρατείνει τη συνεργασία του με την ομάδα. Εκτός ίσως αν τον καλέσει η Mercedes να καλύψει το κενό του Hamilton…

Θα μπορούσε ο Sainz να βρίσκεται στον κατάλογο πιθανών επιλογών της Mercedes; Κάποιοι πιστεύουν ότι δε θα ήταν καλή εικόνα για τη γερμανική ομάδα να πάρει τον οδηγό που άφησε πίσω της η Ferrari. Πάντως από τη μάχη για το cockpit της Mercedes απέκλεισε τον Alex Albon ο επικεφαλής της ομάδας της Williams, James Vowles, δηλώνοντας ότι ο Ταϊλανδός είναι δεσμευμένος με τη βρετανική ομάδα έως το τέλος του 2025. Ωστόσο, ο Vowles εργαζόταν στη Mercedes μέχρι πέρυσι, και διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Toto Wolff, το πρώην αφεντικό του.

Παρά τις τεταμένες σχέσεις του Sainz με το Max Verstappen όταν ήταν team-mate στην Toro Rosso, ο αγωνιστικός σύμβουλος της Red Bull, Helmut Marko, εξακολουθεί να δηλώνει καλά πράγματα για τον Ισπανό. Θα μπορούσε ο Sainz να είναι ένας πιθανός αντικαταστάτης του Sergio Perez το 2025, ή μήπως η Red Bull θέλει να προωθήσει ξανά τον Daniel Ricciardo;

F1 - Carlos Sainz (Ferrari)

Πρώτες δηλώσεις

Στην Cremona του San Martinο στο Lago της Ιταλίας, o Carlos Sainz παρουσίασε το νέου του εγχείρημα, λανσάροντας σε συνεργασία με την ιταλική OTK Kart Group, τη δική του μάρκα καρτ, την CS55 Racing Kart. Σε αυτή την εκδήλωση, ο Sainz δήλωσε για το μέλλον του στην F1: «Είμαι καλά, μην ανησυχείτε για μένα. Είμαι ήρεμος και ήδη εργαζόμαστε για το μέλλον, αλλά κυρίως για αυτό που μας περιμένει, που είναι μια πολύ σημαντική χρονιά. Θα είναι η τελευταία μου σεζόν με την ομάδα, και θέλω να το κάνω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Ο Sainz επιβεβαίωσε ότι γνώριζε από πριν ότι η συνεργασία του με τη Ferrari όδευε προς το τέλος της: «Προφανώς, αυτά τα πράγματα, ίσως από έξω δεν τα αντιλαμβάνεσαι, αλλά από μέσα, βλέπω και γνωρίζω τα πράγματα πολύ νωρίτερα από εσάς και έχω προετοιμαστεί με την ομάδα μου για όλες τις αλλαγές που θα έρθουν. Όπως ανέφερα όμως, δεν θέλω να σκέφτομαι τίποτα άλλο εκτός από αυτή τη σεζόν και θέλω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για τη Ferrari».

Φέτος, ο Carlos Sainz άλλαξε και προπονητή, καθώς ο Rupert Manwaring θα συνεργάζεται με το Max Verstappen εφεξής. «Αυτός ο χειμώνας ήταν διαφορετικός. Είναι αλήθεια ότι άλλαξα όλους τους προπονητές μου και επίσης τον τρόπο με τον οποίο προετοιμάζομαι για τους αγώνες. Κάνω πολύ περισσότερη καρδιαγγειακή δουλειά με ποδήλατο, και φυσικά, όσο περισσότερο μπορώ να οδηγώ καρτ ή το μονοθέσιο της Formula 1, τόσο το καλύτερο. Κάναμε μερικές ημέρες δοκιμών στη Βαρκελώνη την περασμένη εβδομάδα και αύριο θα είμαι στο Fiorano με το μονοθέσιο 2022 για μερικές δοκιμές».

Carlos Sainz - CS55 Racing Kart

«Νομίζω ότι είμαι ένας οδηγός που βελτιώνεται όσο περνούν οι σεζόν. Δεν μου φαίνεται ότι υπήρξε ποτέ χρονιά που έκανα ένα βήμα πίσω στην καριέρα μου. Συνεχίζω να εξελίσσομαι. Φέτος θα κλείσω τα 30, αλλά νιώθω νεότερος και πιο κινητοποιημένος από ποτέ. Προσπαθώ πάντα να βρίσκω αυτό το κάτι παραπάνω που μπορώ να έχω με καρτ, ποδήλατο ή το μονοθέσιο. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου, και έτσι θα είναι πάντα».

«Για το λόγο αυτό, μπορώ να σας πω ότι είμαι πολύ ήρεμος. Γνωρίζω το επίπεδό μου και την αξία μου. Ξέρω ότι θα υπάρξουν όμορφα πράγματα στο μέλλον, αλλά προς το παρόν, το πιο όμορφο επίθετο που έχω στο μυαλό μου φέτος με τη Ferrari είναι να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό».

«Αυτή η τελευταία εβδομάδα δεν είναι η καλύτερη για να ξεκινήσει μια χρονιά, αλλά από τη στιγμή που θα φορέσω το κράνος στο Μπαχρέιν, θα μπω στην πίστα και θα αρχίσω να δουλεύω με τους μηχανολόγους, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δε θα νιώσω κάτι. Θα νιώθω ότι θέλω να πάω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και αν υπάρχει η ευκαιρία να γίνω Παγκόσμιος Πρωταθλητής, θα είμαι εκεί για να την αρπάξω».

F1 - Carlos Sainz (Ferrari)

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!