F1: O Verstappen απέσπασε τον προπονητή του Sainz

O Rupert Manwaring, o προπονητής με τον οποίο συνεργαζόταν ο Carlos Sainz από το ντεμπούτο του στη Formula 1, θα συνεργάζεται από το 2024 με το Max Verstappen, αντικαθιστώντας τον Bradley Scanes.

F1: O Verstappen απέσπασε τον προπονητή του Sainz

O Rupert Manwaring, o προπονητής με τον οποίο συνεργαζόταν ο Carlos Sainz από το ντεμπούτο του στη Formula 1, θα συνεργάζεται από το 2024 με το Max Verstappen, αντικαθιστώντας τον Bradley Scanes.

Το φετινό Πρωτάθλημα της Formula 1 ήρθε στο τέλος του το περασμένο Σαββατοκύριακο με τη διεξαγωγή του Grand Prix Άμπου Ντάμπι, αλλά η δραστηριότητα στο paddock δεν τελειώνει. Οι επόμενοι μήνες, πέραν από την προετοιμασία των νέων μονοθεσίων από τις ομάδες θα αποτελέσουν περίοδο ανακοινώσεων νέων συνεργασιών με χορηγούς, και μεταγραφών προσωπικού.

Στην τελευταία κατηγορία υποπίπτει και η είδηση ότι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Max Verstappenαπέσπασε τον προπονητή και φυσιοθεραπευτή του πρώην team-mate του στην Toro Rosso, Carlos Sainz, τον Rupert Manwaring, o οποίος συνεργαζόταν με τον Ισπανό από το 2015, που έκανε το ντεμπούτο του στη Formula 1.

O Verstappen ξεκίνησε την καριέρα του στη Formula 1 με προπονητή τον Jake Aliker το 2015. Για το 2020, τη θέση του Aliker πήρε ο Bradley Scanes, o οποίος όμως τώρα, αποφάσισε ότι ήθελε να κάνει ένα βήμα πίσω από το γεμάτο ταξίδια πρόγραμμα της Formula 1. Άλλωστε, δεν ήταν οπαδός του σπορ πριν συνεργαστεί με το Verstappen, αλλά έχει πλέον επεκτείνει την επιχειρηματική του δραστηριότητα και στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο Scanes διευθύνει τη δική του επιχείρηση Elite Formula Physio and Training και στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με αθλητές γυμναστικής και μπασκετμπολίστες της εθνικής ομάδας της Μεγάλης Βρετανίας καθώς και με ποδοσφαιριστές της Southend United.

Από την πλευρά του, ο νέος προπονητής του Verstapppen, ο Rupert Manwaring συνεργάζεται με την Hintsa Performance, την εταιρεία προπόνησης υψηλών επιδόσεων που ξεκίνησε ο αείμνηστος Aki Hinsta, ο οποίος συνεργάστηκε με τους Lewis Hamilton και Mika Hakkinen. Ο Hintsa έφυγε από τη ζωή το 2016 έπειτα από μάχη με την επάρατη νόσο. Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια της δικής του αγωνιστικής του καριέρας, ο Jos Verstappen (πατέρας του Max) είχε συνεργαστεί με τον πατέρα του Manwaring, που επίσης ονομάζεται Rupert.

Πέραν από το Sainz, νέο προπονητή θα πρέπει να αναζητήσει για το 2024 και ο οδηγός της AlphaTauri (που αναμένεται να μετονομαστεί σε Racing Bulls), Yuki Tsunoda, καθώς ο Michael Italiano (πρώην προπονητής του νυν team-mate του Ιάπωνα, Daniel Ricciardo), θα αποχωρήσει από τη Formula 1. Έπειτα από μία περίοδο ξεκούρασης και διακοπών, οι οδηγοί αναμένεται να ξεκινήσουν τη φυσική προετοιμασία για την επόμενη σεζόν στις αρχές του νέου έτους.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!